1921 |

drorit2

New member
../images/Emo60.gif1921 |

אני פעם ראשונה כאן ושמחתי למצוא פורום כזה,במקרה התגלה לי בפורום טיולים ששם אני משוטטת הרבה. קראתי את הספר "תמרה הולכת על המים"ושם מסופר על פוגרום נגדי שעשו אנשי הגדוד שישב בסרפנד ב-1921. חוץ מכמה מילים באטלס כרטא לא הצלחתי למצוא בשום מקום את הסיפור הזה,היכן אפשר למצוא חומר נוסף.

drorit2

New member
לא לזה התכונתי../images/Emo60.gif

יש בספר שקראתי סיפור על הפרעות שנעשו ביהודי יפו ב-1921 ולאחר מכן תגובה של אנשי הגדוד שיצאו מסרפנד (צריפין היום) וביצעו פרעות בערבים. לא הצלחתי למצוא חומר וגם מורים להסטוריה לא עזרו לי.

aya_bsf

New member
תקראי את המאמר הזה...../images/Emo68.gif

מצאתי ברשת את המאמר הבא..שבדרך אגב מספר על האירוע שאת מתכוונת עליו, אבל בכל מקרה אערוך חיפוש בספריית האוניברסיטה...... התשובה תגיע.......מתישהוא.... איה

drorit2

New member
תודה../images/Emo60.gif

תודה, אקרא את המאמר הערב. אשמח לכל מידע שתוכלי להשיג ואחכה בסבלנות

טרה10

New member
המאמר על המאורעות- הוא אחת

הדוגמאות האופייניות לכתיבה חד -צדדית. הערבים ראו בעליה היהודית ובהתיישבות ביפו- ובתל אביב סכנה לקיומם מה שהפך עם קום המדינה למציאות. אין בכוונתי לדוןבשאלה אם בצדק או לו..אלא רק להצביע על הבעתיות שבכתיבה הנוטה בפירוש לדון רק בצד אחד. כל זה בכפוף לכך שהורינו באו לכאן בגלל שרדפו אותם באירופה ועכשיו דורשים שהם יסתלקו גם מכאן. אבל זה לא משנה את הנטיה לכתוב היסטוריה של צד אחד. [-למשל ז´בוטינסקי..בירושלים..גם ארגן תהלוכה..לכיוון הכותל עם הדגל הכחול לבן בראש.מה שנתפס כפרובוקציה בעיני המוסלמים בגלל המסגדים על הר הבית.]

drorit2

New member
1921../images/Emo60.gif

קראתי את מה שהיה במאמר ואכן הוא נכתב בצורה שכמעט אין כותבים היום. אפילו באטלס כרטא יש מספר ההרוגים של היהודים ושל הערבים (ביפו)כתןצאה,אולי לא רק מהגנה אלא"מנקם".מה שהפריע לי ביותר זה המשך הכתוב על ז´בוטינסקי ועל טרומפלדור אך זו כנראה אופרה אחרת. איה אשמח על כל חומר נוסף

shapira meir

New member
הצהרת בלפור, הנוסח הנכון

מתוך : "הציונות, אוצר התעודות הפוליטיות" הוצאת "אחיאסף" ירושלים אסף סידר וערך ח.מרחביה נדפס בארץ ישראל תש"ד 1943

למעלה