רעיון לכיוון

• פותח הנושא BP2
  • פורסם בתאריך

BP2

New member
../images/Emo60.gifרעיון לכיוון

שוב שלום - את האורן הנ"ל קיבלתי מקק"ל (יצא חרוז!!!) האם לדעתכם לשמור על צורת S או לגזום בנקודת פיצול נמוכה וליצור תנועה ע"י גיזומים בכיוונים נגדיים? תודה!

minigan

New member
עיצוב אורן

כמו שכבר הוזכר בעבר ע"י כמה חברים, האורן לא מתלהב מעודף גיזומים ולכן לדעתי כדאי לך לנצל את הגמישות הנוכחית של ה"גזע" לפיתול מעניין. זה הזמן להכנס לאינטרנט ולהתרשם מעיצובים מעניינים שבוצעו באורנים, כך תוכל לקבל השראה לעיצוב/פיתול מעבר ל-S שהזכרת. אל תמהר להסיר את העלים התחתונים כי הם עוזרים להתעבות הגזע. בזית (להבדיל) מומלץ מאד לעצב ע"י גיזומי הסחה (זיגזג) ולהמנע מליפוף. בהצלחה

BP2

New member
האם לדעתך

יש הרבה שטוענים ש S זה קצת בנאלי... יש לי אורן נוסף שעם S יצא ממש משעמם. מה עושים כדי למנוע פשטות כזו.

minigan

New member
מקורות להשראה

אם תכנס לקישור הזה תמצא תוצאות חיפוש תמונות בגוגל לבונסאי אורן. התרשם ותחליט מה הכי מתאים לך. אם תתלבט בין מספר עיצובים תוכל תמיד לשתף אותנו בצרוף תמונות. בילוי נעים

עיצוב אורן

מיני בהחלט מכוון לדרך הנכונה, הייתי מוסיף שכדאי מאוד לקבוע היום את רעיון העיצוב הכללי וללפף בהתאם, בנוסף לקבלת רעיונות עיצוב מתמונות ברשת, כדאי להחליט על סגנון העיצוב הסופי ולנסות לכוון אליו - אני מתכוון לבחירת הסיגנון על פי עקרונות העיצוב היפני המתאימים מאוד לעיצוב אורנים. בנוסף נראה לי מהתמונה כי כיוון הצמרת נוטה לצד הלא נכון, אחד מכללי העיצוב בסגנונות זקופים הוא שלאחר כל הפיתולים - באם ישנם- יש ל"החזיר" את הצמרת מעל לצוור השורש (תחתית הגזע). לעץ זה נכונה עוד דרך ארוכה... בהצלחה.

כיוון

לדעתי העץ צעיר מדי ,יש לחכות מספר חודשים שהעץ יגדל ויפתח ענפים ארוכים יותר .רק אז ניתן לתת לעץ כיוון .האורן מאד גמיש וקל לעיצוב. יש לי מספר אורנים בני שנה וחצי לערך ,מיד כשרכשתי אותם העברתי לכלי גדול הרבה יותר.רק אחרי מספר חודשים ניגשתי לעבוד עליהם.וזהו אחד מהם בתהליך עיצוב.

למעלה