מדריך לסין

• פותח הנושא fef24
  • פורסם בתאריך

fef24

New member
../images/Emo60.gifמדריך לסין

אז ככה, הלונלי בעברית שיש לי, ישן יחסית, במיוחד במדינה שאומרים שמשתנה מהיום למחר... עכשיו בדקתי וראיתי שיש שלושה מדריכים לסין, הלונלי באנגלית, ה Eye Witness, וה- Rough. מבין השלושה, זה שנראה הכי ידידותי הוא האיי וויטנס. על איזה הייתם ממליצים
ואגב, איזה מידע חסר במדריכים האלו, חוץ מהרכבת לטיבט
ואם מדברים על הרכבת לטיבט, אז איזה מידע אתם יכולים לנדב לגביה
מחירים
תחנות
כדאיות

-->

אני הסתובבתי עם הלונלי באנגלית של 2005 והוא היה מעולה. אבל חזרתי לפני כמעט שנה ככה שאולי דברים השתנו מאז והוא כבר לא כל כך עדכני. שמעתי שגם ה ROUGH טוב אבל לא היה לי ניסיון איתו. מה שאמרו לך נכון, סין באמת משתנה כל דקה אז השיקול העיקרי שלך צריך להיות עדכניות לגבי אוטובוסים,רכבות ,דרכי גישה ,מחירי כניסה וכאלה.

אMור

New member
לא מסכים

אם מישהו זקוק לעדכניות ברמת מחירי ומסלולי אוטובוסים, אזי יצטרכו להוציא מהדורות מחודשות כל חודש. אפשר להסתדר גם עם מדריך ישן ואת הדברים הקטנים לברר ב- LIVE. מתי יוצאת הרכבת לשם וכמה עולה כניסה לפה - בשביל זה לא צריך מדריך - בכל מקום בעולם, לא רק בסין. זה גם חלק מהחוויה, לא?

Mei11

New member
זה היה נכון במקומות אחרים בעולם

שיש בהם מודיעין מסודר לתיירים בתחנות רכבת ובשדות תעופה, אבל בסין, בנוסף לזה שהדברים משתנים כ"כ מהר, הרבה פעמים לא תמיד ששים לתת לך את האינפורמציה הזאת כדי שתוציא עוד כסף, או סתם כי אין מי שייתן אותה. תנסה לשאול פעם את הפקידה בתחנת רכבת של איזה חור מתי יש רכבת לעיר שאתה לא יודע לבטא את השם שלה, תוך כדי זה שכל מי שעומד מאחוריך בתור דוחף לה כסף וקונה כרטיס בזמן שהיא (לא) עונה לך... או למשל שמשקרים ואומרים שאין אוטובוס, כדי שתיקח מונית, או לוקחים אותך למלון קצת מחוץ לתקציב כי הבנדוד של הנהג מונית עובד שם. אז נכון שהמידע הזה משתנה מהר, ולפעמים מגיעים לכתובת ומגלים שהמלון כבר הפך לקניון חדש, אבל זה עדיין עדיף שהיה מדריך כמה שיותר מעודכן כשמטיילים לבד, כי בטיול תרמילאים הפרטים הקטנים האלה זה חלק גדול מאד מהטיול.

ממש לא.

לפספס רכבת לשיאן כי לא ידעת שיש 2 תחנות רכבת בביג'ין והרכבת שלך יצאה מהתחנה השניה אבל במשך שעה וחצי אף אחד מהשוטרים/אנשים במודיעין בתחנה או סתם אנשים סיניים לא מסבירים לך שאתה במקום הלא נכון זאת לא חוויה בכלל. זה תסכול עמוק ,במיוחד כשאתה נאלץ אח"כ לשבת על הרצפה מול השרותים למרות ששילמת על הרד סליפר .(ניסיון אישי) להגיע לפארק או לגסטהאוס ולגלות שהכפילו את המחיר שלו תוך חודשיים (ללא שום סיבה מוצדקת) גם לא הכי נעים. במיוחד אם אתה תרמילאי שחי על תקציב די מוגבל. (כנ"ל) להגיע לעיירה מרוחקת אלפי קילומטרים רק כי לא ביטאת במ-ד-ו-י-ק את שם העיירה, גם יכול להיות די מעצבן אם חושבים על זה .(נסיון של ידיד) וכן הלאה...אני יכולה לתת לך עוד המון דוגמאות .אגב,פגשנו אנשים שהיתה להם הגרסה הישנה של הספר והיא היתה כל כך לא עדכנית ברמה כזאת שהם רצו לצלם מאיתנו קטעים. אני לא מהמתכננים טיול לפרטיו. בסין זרמנו לפי המלצות של אנשים ולפי מצב הרוח, אבל מאי צודקת. כשמדובר במדינה שבה קשיי שפה הם אחד המכשולים העיקריים ,אתה צריך לנסות להיות עצמאי בקטע של התכנון ושל הנסיעות . אם אתה לא תדע מסלולי אוטובוסים,מחירים בגדול ,תאריכי ארועים וכו' יהיה לך מאוד קשה ומאוד מתסכל לנסות לבצע את המסלול שאתה רוצה לראות.

אMור

New member
וכמו שאמרתי...זה חלק מהחוויה

גם אני טיילתי ונאבדתי והפסדתי ותוסכלתי - במקסיקו, בגואטמלה ואפילו בצרפת. במדריכים השתמשתי בעיקר ל- נ.צדיקים ואיכשהו - תמיד הגעתי לאן שהייתי צריך. תזכרו שאתם לא לבדכם בעולם הזה ואיכשהו תמיד מגיעה עזרה מאיפשהו... בתחילת דרכי בסין, מצאתי עצמי בתחנת הרכבת של גוואנז'ו ואפילו לא ידעתי אז לקרוא את שם העיר שנז'ן בסינית. בסוף עליתי על הרכבת לשנז'ן והגעתי הביתה, לא זוכר בדיוק איך אבל המון סינים הוטרדו על-ידי - דבר שהיה קורה גם אם היה לי מדריך, כי כמו שכולנו מסכימים - לך תשים את נפשך בידו של ספר, גם אם הוא מהמדורה האחרונה - ובעיקר - בסין. טיפ לכל מי שיוצא לו לשאול מישהו אודות כיוון או דרך מסוימת - תמיד תצליבו מידע מלפחות 5 גורמים. ציינה מאי את האינטרסנטיות לגבי נתינת מידע ואני מוסיף: אהבליות גרידא. הסינים, כמו שרק סינים יכולים להיות - אין להם הרבה בקופסא (אם בכלל). הם יגידו לך: כאן ימינה וזה שם. אחרי הצלבת מידע, אתה מגלה שזה בכלל שמאלה ואפילו אם תשאל: למה אמרת ימינה כשזה שמאלה? תקבל תשובה בסגנון: OK, יכול להיות באמת... סינים, נו...

Mei11

New member
כל זה נכון, ובנוסף כדאי שיהיה מדריך

עדכני כי החוויות האלה יקרו במילא. וגם קרה לי כבר שחמישה איש נתנו לי מידע לא נכון (בכוונה או לא בכוונה). יצא לך לטייל קצת בסין? לא רק בערים הגדולות אלא גם בפרובינציות מערביות יותר?

אMור

New member
הייתי בהמון מקומות בסין

אבל לא בקטע של תרמילאי (וטוב שכך...) הייתי בהרבה ערים, הרים ואפילו כפרים... בינינו, הכל אותו ***. הכפרים נראים אותו דבר וגם הערים. מי שיצעד לו במרכז wu han, jiu jiang, hangzhou או בירה של פרובינס מבלי לדעת היכן הוא נמצא - ספק אם היה איזשהו סימן היכר שיעזור לו לזהות באיזו עיר מדובר (שנחאיבייג'ין לא כלולות). למרות שאני מנצל כל ביקור במקום מסוים לניסויים וטעיות, לא הייתה לי ההזדמנות לבקר באטרקציות כגון: הקיר, העיר, גווילין, טרה קוטה וכו'.... נו טוב, גם זה יגיע...

SPnage

New member
ממש לא מסכים

לא יודע איפה היית, אבל להסתובב בעיר גדולה בצפון, עיר עם אוכלוסיה מוסלמית גדולה או כל עיר ביונאן זה ממש לא אותו דבר.

GnomeBubble

New member
מסכים

מרכזי הערים אולי נראים מאוד דומים לפעמים ואתה ממש מרגיש שאתה בתוך דה ז'ה וו. מצד שני, זה לא שרוב הערים בישראל נראות כל-כך יחודיות ושונות אחת מהשניה. בכל מה שנוגע לכפרים, בתוך איזור גיאוגרפי מסויים הם מאוד דומים אחד לשני (וככה זה בכל העולם), אבל כשאתה מתחיל לדלג בין איזורים שונים, פתאום אתה מגלה הבדלים משמעותיים - ובמיוחד שכמדובר במיעוטים. כפר טיבטי במערב סצ'ואן לא מזכיר בשום דבר כפר של הדונג בגוויג'ו.

אMור

New member
חילוקי הדיעות בינינו

נובעים מהאופי והמטרות לשמן היינו ועודנו בסין. אני לא מסתובב בכפרים טיבטיים ולא ביקרתי בחארבין ודאליאן ככה שמנקודת מבטכם - הצדק עמכם. דרום ומרכז סין די מונוטוניים, וזוהי בעצם ההסתייגות שלי לגבי דבריי במעלה השירשור.

GnomeBubble

New member
שאלה קשה

גם אני מאוד התלבטתי. כשיצאתי לסין (אמצע 2005), הלונלי פלאנט של 2005 עוד לא יצא, והמדריך הכי מעודכן שלהם היה מ-2002. היה Rough Guide של 2003, אבל הראף אף פעם לא היה כוס התה שלי, והאמת היא שאם מחירי אוטובוסים וכיו"ב חשובים לך אז עדיף לך (בכל יעד בעולם) לקנות את הלונלי, כי הוא יותר מקיף בנושאים האלה. אני גם יותר אוהב את המפות שלו, ואת הטיפים שלו. הראף נותן קצת יותר רקע על האתרים עצמם, אבל ממילא האטרקציות הכי מעניינות בסין הן בדרך כלל אלה שבקושי כתוב עליהן במדריכים. בראף של 2003 גם לא היה כתוב כמעט כלום על הבאקדור, שנהיה בשנים האחרונות לאחד המסלולים הפופלרים ביותר על תרמילאים בדרום-מערב סין, בעוד שבלונלי כתוב לא מעט (אם כי גם לא הרבה) על הבאקדור כבר במהדורה של 2002. אני בכל מקרה טיילתי עם המהדורה של 2002 (ועוד אחת שיותר מחצי מהדפים שלה היו קרועים...), וחלק מהזמן גם עם הראף (כלומר לשותף שלי לטיול היה אחד כזה
). יצא לי לראות גם את הלונלי פלאנט של Southwest China (שמכיל קצת יותר מידע על מקומות מסויימים) ואת ה-Let's Go. כל אחד מן הספרים האלו היה מיושן, אבל עם כולם, בסופו של דבר, היה אפשר להסתדר. במהלך הטיול שלי כבר התחלתי להיתקל באנשים עם הלונלי של 2005, אבל האמת היא שגם הוא כבר לא היה מעודכן במאה אחוז. צריך לזכור שבעצם כתבו אותו ב-2004 (ואחר כך הוא בילה חצי שנה בעריכה ובהכנה לדפוס) וכבר כשהוא יצא חלק מהמחירים הספיקו להכפיל את עצמם. מצד שני, עדיף חצי-מעודכן מבכלל לא. אMור צודק בזה שהדברים בסין משתנים כל חודש ולעולם לא יהיה לך מדריך מספיק מעודכן. אני לא יודע אם אפשר להסתמך על הלונלי פלאנט של 2005 לתחבורה ולינה (אני לא ממש הסתמכתי על שלי), אבל בהחלט יהיו בו טיפים חדשים (שזה תמיד עוזר), מידע נוסף (עם כל מהדורה הלונלי מוסיפים מידע רקע ומשפרים את העריכה שלהם) והכי חשוב - מקומות חדשים שלא נכללו במדריכים הקודמים.

guanyin

New member
imo

it's incredibly crucial to start the trip in china with a guide book!!! most certainly if ur a badget traveller, and those books gives you the informations about cheap hotels in the cities, that you couldn't find by yourself. not to mention that they give ideas about places to see, how to get there, and most important is the signs in chinese. been travelling before with the lonely and was awfully dissapointed, that was until i started travelling with the rough guide, and then i started appreciating the lonely. the bottom line (in my opinion, probably some ppl will disagree): 1. take a guide, but be aware that there will be differences between the guide and the reality 2. if ur doing the standard route, take the lonely, it has much more detailed information 3. if u plan to go to not too touristic places, the rough guide could be more helpful. 4. nothing beats guizhou 5. why not backpacking?

GnomeBubble

New member
אני לא בטוח בקשר לראף

מצד אחד יש בו באמת מקומות שאין בלונלי, אבל זה לאו דווקא תלוי בפופולריות. הראף היה למשל מאוד חלש בכל מה שקשור למערב סצ'ואן, ובלונלי ידעו לספר על זה לא רע, למרות שהוא גם לקה (ועדיין לוקה) בחסר, בכל מה שנוגע לאיזור היפה הזה (אפשר היה לוותר על כמה מקומות מיותרים מסביב לדאלי וליג'אנג תמורת יותר רוחב יריעה כאן...) בכל אופן, לי דווקא היה נסיון שונה משלך בכל מה שנוגע למציאת מקומות לינה. הלונלי עזר לי רק פעם אחת למצוא מקום שכנראה לא הייתי מוצא אחרת (ב-Kaili, למרות שאחר-כך גיליתי שלאף אחד לא אכפת שם, וזרים בכלל יכולים לישון ב-zhao1dai4suo3 招待所 , ככה שהייתי יכול לישון אפילו יותר בזול (התנאים לא משהו אבל
). במקומות אחרים הוא לא הצליח לעזור לי. אולי זה בגלל שהספר לא היה מעודכן, אבל בדרך כלל גם הצלחתי להסתדר בעצמי.

למעלה