יוצאת לאור...

../images/Emo60.gifיוצאת לאור...

ערב/לילה טוב...מזה תקופה ארוכה אני "משתתפת פסיבית" אבל מאוד מאוד מתמידה של הפורום שלכם. מה שמשך אותי לכאן מלכתחילה ,הוא מה שמשייך את כולנו לפורום,אני אמא לילד בן 11 וחצי שלפני כ- 4 שנים אובחן כסובל מטוראט.הטוראט של בני מתבטא בעיקר בטיקים בפנים ובמעט טקסים למיניהם. בתחילה ניסינו טיפול תרופתי (קלוניריט וריספרדל) אבל כשזה לא כל כך עזר הפסקנו (לאחר שנה בערך). אודה ולא אבוש אבל בתחילה מה שהטריד אותי מכל היה הצד החברתי של העינין : "איך הילד נראה ויראה בעיני החברה ?" "על אילו מקצועות הוא יאלץ לוותר ?" "מה תאמר השכנה ממול/הסבתא/הדודה/הבן דוד של הבן דוד ?" "מה יאמרו חבריו לכיתה ?" שלושה אנשים עזרו לי (בעיקר) להתגבר על התחושה : *שביק שלנו שנתנה לי עצה של זהב :"מה שאת שומעת שלא מוצא חן בעינייך ובעיני הילד,שיכנס מאוזן אחת ויצא מהשניה" (שביק ניסחה את זה טוב יותר) *הילד המתוק החכם והמוכשר שלי שאמר לי באומץ שזה לא מפריע לו. *הנוירולוג שאיבחן את הטוראט,שאמר לי שאם זה מאוד מפריע לי, אז הוא מוכן לתת לי ואליום. מאז......דיי התרגלנו לטוראט, ולפי העליות והמורדות שלו אנחנו חיים איתו בשלום יחסי.....בתקופות קשות מחכים לירידה בכמויות הטיקים ויודעים שהירידה בוא תגיע...כשיש טיקים "מוזרים" מחכים שהם יתחלפו בטיקים "נסבלים" יותר...... בכל מקרה...הבנו כבר שאת הטוראט אנחנו לא כל כך נשנה, לכן החלטנו להתמקד יותר בהעלאת הביטחון העצמי של הילד ,עברנו טיפול של שנה במכון אלבאום (עזר במידה מסויימת) וכל מה שאפשר לעשות בבית בעזרת הרבה אהבה... ובמיוחד הסתכלות על הילד היפה,המתוק,החכם,הרגיש שלנו והנחת מראה מולו כדי שגם הוא יראה את כל מה שאנחנו רואים... ואנקדוטה קטנה...בכל מקום אחר הייתי ממשיכה להיות "צופה פאסיבית" אבל החום של המקום גורם לי לרצות להיות שותפה. נפלא שאתם כאן

הלנה

New member
לקודם כל אמא ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

במקרה אני ערה עכשיו (אם כי אני מאלה שיותר פעילות בשעות היום והערב המוקדמות). אזה אני שמחה לברך אותך על שסוף סוף הצטרפת אלינו. ודאי יצא לך לקרא שמקיימים שני מפגשים בתקופה הקרובה, אחד במוצ"ש בערב והשני שבועיים אחרי ביום שישי ברעננה. מה לעשות, אנחנו כל כך אוהבים שלא יכולים אחד בלי השני לתקופה כה ארוכה.
אני אמא לילד בן כמעט 12 שאובחן כלוקה בטוראט לפני כשנה, אצלו זה בעיקר מתבטא בטקסים וכמעט ואין לו טיקים (היו לו קצת, אבל עכשיו אם יש לא רואים). אני מאד מזדע אם מה שהרגשת בתחילת הדרך, ככה זה אנחנו מאד מושפעים מהסביבה אין מה לעשות. מה גם שגם לנו בהתחלה קשה לקבל את המצב. אבל אז לאט לאט מתרגלים ובעיקר בזכות הילדים המקסימים והמיוחדים שלנו (הם כולם מיוחדים, את זה אני כבר יודעת!), לומדים לקבל את הטוב עם הפחות טוב ולזרום... מה גם שיש לנו אחד את השני וזאת מתנה נפלאה מאין כמוה. אז מקווה לראות אותך פעילה אצלנו. ולילה טוב....

mickya

New member
לקודם כל אמא

אכן עצות שוות זהב קבלת מבת שבע החמודה והנירולוג( מעניין מי הוא?) את ילדי הטוראט אי אפשר לשנות. מי שצריך להשתנות זו החברה שסובלנות תחזק את הבטחון העצמי של הילד מה שיבליט את כישוריו הטבעיים וכתוצאה כולם יצאו נשכרים. ההשקעה היא לטווח ארוך, כדאית ביותר. מהיכרות אישית עם רבים מהלוקים בטוראט יש סימוכין לדברי.

ברוכה הבאה לביתנו החם והאוהב../images/Emo24.gif

היי
אני ספיר, בת 17 ואני סובלת מטוראט כבר 11 שנה. אני שמחה שלמדתם להתמודד עם הטיקים של בנך, זה מאוד חשוב להתקדמות ולביטחון העצמי שלו. ובכלל, חשוב מאוד שתדעו להתמודד עם הטיקים ולחיות עם זה בשלום כי בכל זאת- הרבה שנים יעברו עם התופעות הללו ומומלץ לדעת שלמרות ה"עונש" הקטן הזה יש המון דברים טובים בחיים. כמו שאמרת בעצמך- ילד יפה, מתוק, חכם ורגיש ואני בטוחה שעוד המון תכונות מדהימות... מאחלת לך הצלחה בכל, וברוכה הבאה למקום שאת יכולה לראות בו כ
שני
פלפלת

mazy

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה

"קודם כל אמא" ברוכה הבאה בצל קורתנו. אני שמחה שהחלטת לקחת חלק פעיל בפורום, אני בטוחה שלא תצטערי. כאן תמצאי חברים אמיתיים בעלי לם חם ואוהב. אנו מאמצים אותך בחום.

אשרי ילדך עם אמא כזאת

אני אמא לילד לוקה בטוראט עם טיקים קלים ובנוסף יש לו או.סי.די שזה אובססיות קשות, וגם ADHD . לא היה פשוט לאבחן אותו כי כל אחד שהיינו אצלו אבחן משהוא אחר ואנחנו הלכנו לאיבוד. די לאחרונה לקחנו את העניין ברצינות והתמקדנו במקום טיפול אחד ששם הוא מקבל טיפול פסיכולוגי ותרופתי. רק לפני שבועיים התחלנו לקחת תרופה שפעם ראשונה מוכיחה את עצמה. אני חייבת להתוודות שגם לי היה את הבעיה של "מה יגידו" או "אייך יסתכלו" עם התמודדות של חלק מהמשפחה שנמצאים עוד במצב הכחשה. אני מאוד עובדת על עצמי, וזה לא פשוט. אני בהחלט אתחבר להמלצות שקיבלת מבת שבע לגבי עצמי אז אני כל כך שמחה שכתבת כי בזכותך אני אלמד כמה דברים. פה בפורום מצאתי לי בית חם ואוהב ושמחה שאת אתנו גם. במוצ"ש יש אצלי מפגש ואת מוזמנת בכייך. שלך, אלונה.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שמי גיל, בן 36 נשוי ואב ל 2 ילדים מקסימים ובריאים
יש לי טוראט קל מגיל 9 והצלחתי למרות הטוראט ללמוד שנים רבות להתחתן ולהוליד ילדים (לא אני, אישתי
) פה תמצאי מקום חם ואוהב, כולנו משפחה חמה ואוהבת פעם תומכים ופעם נתמכים
מקווה לראות אותך פה כמה שיותר . גיל.

../images/Emo23.gifתודה לכולם על החיבוק...

ושוב תודה... כשהבית ירגע קצת...(3 ילדים ובעל)...אכתוב בהרחבה...

נפלא שהצטרפת והמילים שלך יוצאות

מן הכלל. גם אני אמא לילד עם טוראט בן 7 שיש לו טיקים קלים בלבד. מעולם ומקוה שלעולם לא נתתי לו אף תרופה. אנחנו כמוכם עובדים על בטחון העצמי שלו. ונותנים לו פול טיים של תשומת לב אהבה וזמן בבית...וזה מה ששומר לנו עליו ומונע מהטיקים הקשים יותר להגיע אליו. ונפלא שבחרת להיות אקטיבית

לפעמים אין ברירה והתרופה עוזרת

לא תמיד אפשר להתמודד ללא התרופה, והכי חשוב זה להקל על הילדים ואם זה עוזר להן אז אין בזה כל פסול. אין ספק שלנסות הכל לפני תרופות זה חשוב ונחוץ. הכי חשוב זאת ההבנה והתמיכה שלנו. אלונה

ושוב תודה על תשומת הלב...

מודה לכל אחד ואחד אישית על תשומת הלב... ידעתי שאתקבל בחיבה...אבל החיבוק שלכם עטף כל צלע וצלע שלי... (עדיין כל הצלעות שלמות
)... תודה על ההזמנה למפגש...אבל כמי שלקח לה כל כך הרבה זמן "לצאת לאור"...צריכה עוד מעט זמן כדי להגיע למפגש... אני מאלו שמתבשלים על "אש נמוכה"... בכל מקרה... אפשר יהיה לקבל לפחות משלוח הביתה מהגורמה שיהיה לכם ???

mazy

New member
סגרנו...

תקבלי משלוח הביתה, אם ישאר משהו...(אולי פירורים!)

פירורים ???

אני מבינה שהפורום הזה מצטיין במזון לנשמה... אבל מזי......מה עם הגוף ??? פירורים ?????? (מיילא, אני מבינה שמתחשבים כאן בדיאטה).

למעלה