timeless1

New member
../images/Emo6.gif

"גורם אלמוני שלח לחברי הכנסת שתמכו בחוק סינון אתרים, חוברות פורנוגרפיות באמצעות הדואר, ככל הנראה כמחאה על הצבעתם " מחאה מקורית

פלסטיק

New member
היה יכול לשלוח ספר של נבוקוב או דוסטויבסקי

או ספר שירה של יונה וולך. חוברות פונוגרפיות אני בטוח שיש להם, אבל אני בספק אם רובם קראו את החטא ועונשו או את לוליטה. הוא גם יכול היה לגוון, לשלוח להם את "סימטה בקהיר" או "אנה קרינינה". בעצם סתם היה יכול לשלוח להם מינוי לכל ספריה ציבורית סבירה.

timeless1

New member
נה... נראה לי שאנה קרינינה יהיה להם קשה מדי

במיוחד לאלו מש"ס

פלסטיק

New member
אשכנזיה, בעיה. אמנם הצעתי גם את נגיב מחפוז

ובסך הכל "סימטה בקהיר" ספר דק יחסית, אבל הוא קיבל פרס מאשכנזים בסקנדינביה כך שבטח גם הוא פסול. לדעתי זוהי טעות הסברתית להתמקד בחופש לצרוך פונוגרפיה, זהו משחק לידיהם של הדתיים. מדובר פה על חופש מידע על שכיות חמדה תרבותיות כלל עולמיות. מדובר בחופש באינפורמציה שהיא נשמת אפה של הדמוקרטיה. ללא אינפורמציה אי אפשר להגיע להחלטות תבוניות. אני מבין את האינטרס של החברה הדתית בהסתגרות, אני מבין את האינטרס של השלטון באזרחים נבערים. אבל לאזרחים שכן מעוניינים בגישה החופשית ביותר האפשרית לתרבות ומידע יש אינטרס מנוגד.

eitangn

New member
במחזה "בית התה של ירח אוגוסט"

נאמר משפט שהפך לקלסי: "פורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה". הוה אומר, מי יקבע מהי פורנוגרפיה?

eitangn

New member
זה דווקא יהיה נחמד... ../images/Emo6.gif

זה דווקא יהיה נחמד לגרור אותו לבג"ץ, פעם אחר פעם, עם תמונת ערום כזו או אחרת, ולהכריח אותו לנמק את החלטותיו... שהרי, בהיותו שליח ציבור, עליו לכוון את החלטותיו לפי הציבור הרחב, ולא הציבור החרדי (שממילא אינו גולש באינטרנט).

timeless1

New member
אם כבר שיגיע לבג"צ עם תמונת עירום

של זוג הומאים
זה בהחלט יהיה נחמד

פלסטיק

New member
בג"ץ לא יועיל

בג"ץ יבחן רק את שאלת הסמכות, ומכיוון שבחוק נקבע שבסמכותו של השר לצנזר את הבושה ששר החוץ וראש בית המשפט העליון הן בעלות שחלות ולא אשכים הרי אין שום בעיה.

בג"ץ כן יכול להועיל

כמו שבג"ץ ביטל , את החוק של יגאל ביבי מהמפד"ל בתמיכת החרדים , שאסר על חברות הכבלים והלוין לשדר ערוצים למבוגרים , ככה בג"ץ יבטל גם את הצנזורה באינטרנט , הרי פלטמורמה של אינטרנט זה לא פלטמורמה של טלויזיה , לחסום תכנים באינטרנט בלי לפגוע בחווית הגלישה ובלי לפגוע בעוד אתרים לגיטימים לקטינים זה בלתי אפשרי , ומה עוד שחוק זה סותר כמה חוקי יסוד חשובים במדינה דמוקרטית כמו חופש הפרט , חופש העיסוק וכו' , לכן חוק הצנזורה אמור להיות מושלך לפח הזבל של ההיסטוריה ביחד עם אריאל אטיאס ועם אמנון כהן , שבעוד כמה שנים אף אחד לא יזכור אותם , כמו שהיום כמעט אף אחד לא זוכר את יגאל ביבי.

baudrate

New member
זה לא חייב להיות כך

במקרה של חברות הכבלים שרוצות למכור תוכן שיגאל ביבי ושות' לא מעוניינים בו יש כאן פגיעה בחוק חופש העיסוק, ועל כן יש עילה לבטל החוק. אין אפשרות לאסור קטגורית למכור ערוצים למבוגרים. החוק בוטל לא בגלל שהוא פגע בזכות של הציבור לראות תכנים מסוימים אלא משום שהוא פגע בפרנסה של חברות הכבלים (ע"ע חופש עיסוק). אני חושב שהלקח נלמד. מה שעושים זה להפוך את הגישה לתכנים מסוימים לקשה יותר לכל הציבור, למשל לשלם פרמיה בשביל גישה שכזאת. גם הכבדה על גישה לתכנים היא צנזורה, כך לפחות מקובל לראות את זה בעולם. אבל עד כמה שאני מבין אין שום חוק נגד זה. אין חוק יסוד חופש הפרט בישראל, חוק חופש המידע אינו עוסק במידע בכללו אלא בהסדרת העברת מידע על פעילות מוסדות השלטון לציבור וכיוון שאין איסור קטגורי אלא רק הכבדה, חוק זה לא מבטל את חופש העיסוק. בקיצור איך שאני רואה את זה צריך בג"צ עם ביצים בשביל לבטל חוק הצנזורה, בדיוק כמו הבג"צ בשנות החמישים שקבע שיש חופש ביטוי בביקורת פוליטית על הממשלה.

timeless1

New member
אבל לך תדע אם בכלל יהיה טעם בבגצ

אחרי שפרידמן וחבר מרעיו יסיימו לרוקן את המוסד את זה מכל מטרותיו.

לפי מה שהבנתי מפרידמן בעיתונות....

פרידמן מתכוון שבג"ץ לא יתערב לממשלה מבחינה בטחוניות , כמו למשל האם לצמצם לעזה את החשמל , או האם לתת אזרחות ישראלית לפלסטינים מהשטחים , האם לצבא מותר להשתמש בנוהל שכן , וכמובן כל הנושא הזה של גדר ההפרדה שהיה אמור להיות ממזמן מושלם אם לא היו נגדו איזה אלפי עתירות.

timeless1

New member
אני הבנתי אחרת.

אני חושבת שפרידמן לא מתווכן אך ורק מבחינה ביטחונית, אלא שבגצ לא יתערב כלל בהחלטות הממשלה והכנסת. מה שנקרא - הפרדת רשויות מוחלטת. מה שאומר שאולי, מתישהו, נהיה תלויים ברצונם המוחלט של בית הנבחרים שלנו , הרי הם יודעים הכי טוב מה טוב לנו ומה לא טוב לנו.

לא נראה לי

כי אז יצטרכו לשנות את חוק יסוד השפיטה , הרי לשנות חוקי יסוד צריך רוב מיוחס של 80 ח"כ

baudrate

New member
לא צריך רוב מיוחס של 80 חברי כנסת

גם לא רוב של 60 בשביל לשנות חוק יסוד. מספיק גם רוב של 20 נגד 10. יש רק כמה סעיפים משוריינים בחוקי יסוד.

למעלה