orli997

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

המצפון לעולם אינו מונע מעשים רעים, הוא רק מונע הנאה שלמה מהם - כותב אנונימי,

susony

New member
המצפון הוא כלי פרימיטיבי לשלוט בבני אדם

וככזה הוא פשוט לא עובד באהבה אביב

Mist2

New member
כלי פרימיטיבי???

איך שאני מבין, המצפון הוא הכלי היחיד שנשאר לאדם שבעזרתו הוא יכול לראות את האמת על עצמו! תפקידו של המצפון להורות לנו את מה שטוב לנו להתפתחות שלנו, אך לצערנו קולו של המצפון חלש מאוד. כדי לזהות את קולו בין כל שאר הקולות הקיימים אצלנו, דרושה תשומת לב והכרות עם המצפון. לא כך עם המוסר: המוסר הוא מנגנון לא טבעי שנבנה ע"י חינוך, וככזה הוא שונה באיזורים שונים; המוסר בעירק שונה מהמוסר באנגליה, והמוסר ביפן שונה מהמוסר בארצות הברית. תפקידו של המוסר הוא פשוט מאוד, לגרום שאנו נתנהל לפי החוקים המקובלים בחברה שאנו חיים בה. אני מקווה שההבדל בין המוסר למצפון ברור....:).

susony

New member
לפי ההגדרה שלך את המוסר,

אני לא רואה הרבה הבדל בינו לבין המצפון. מצפון זה הדבר\תחושה \רגש הזה שבגללו אנחנו אוכלים את עצמינו כי אנחנו עושים דברים שהם כביכול לא מוסריים. באהבה אביב

Mist2

New member
ממש לא, מצטער

קודם כל אם אתה בגלל המצפון אוכל את עצמך זו הבעיה שלך, במקום להקשיב לו ולנסות לשפר את עצמך אתה בוחר להזדהות עם הלקאה עצמית, נו טוב. ושנית בדרך כלל אנו מלקים את עצמינו בגלל המוסר, כיוון שאת המצפון אנו סדרך כלל לא שומעים ולא רואים. נקודה מאוד חשובה שצריכים להדגיש! המצפון יכול להיות מנוגד לגמרי למוסר! בוא נגיד שבמדינה מסויימת זה נקמת דם הוא דבר מוסרי ומקובל, אך באותו הזמן זה יכול להיות מנוגד למצפון של הנוקם. אך מי רואה או מתיחס למצפון כשיש מוסר!

orli997

New member
מה ז'תומרת לא עובד?

ובאיזה מובן פרימיטיבי? האם כי הוא בסיסי או מיתוס מהעבר?

orli997

New member
במבוק מה יהיה?

אפשר הסבר? מה הכוונה חיים של אחרים?

orli997

New member
עכשיו אתה ממש חייב להסביר

איזה סרט? על מה מדובר? ניתקלתי במשפט הזה בציטוט ניבחר ומצא חן בעיני בלי לדעת מאין נלקח, לא שאני מסכימה איתו פשוט עורר בי פרובוקציה קטנה,

לגבי מצפון

התחיל כאן וויכוח מהו מצפון, הסרט "חיים של אחרים", נותן לכך מענה. סרט מומלץ מאוד לכולם, לא להחמיץ !

לגבי המשפט...

בעיני הוא משפט מטומטם... המצפון יכול להיות פגום. מי שכתב זאת, כנראה שהמצפון שלו פגום.

orli997

New member
הבנתי....... נרגעתי.......

טוב כבר מתחילה במסע חיפוש בסרט, קיים בספריות כבר? לגבי המצפון זה בעייתי, כי אנשים בעלי מצפון בדר"כ מנוצלים מצפונית, נתונים למניפולציות רגשיות לכן אולי ההנחה כי זהו הכלי השליטה היעיל, יש בזה משהו ויש מי שמיתמחה בשליטה ע"י עוררות מצפון ויסורי כליות, אבל לא הייתי מבטלת את המצפון כלכך בקלות, יותר הייתי פועלת על מנת להיות החלטית ועירנית על מנת לא להיות מנוצלת

למעלה