../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo99.gif
מי הם בכלל? כל מה שלא ידעתם על קיציס ופרידמן - ומזל שלא העזתם לשאול. ביוגרפיה שתפיל אתכם. מצחוק. מאת: מערכת ביפ, ה' 03/07/2003 10 דברים שלא ידעתם על איל קיציס: הנשיקה הראשונה שלי: עם בריטני ספירס. האהבה הראשונה שלי: כיתה ט', בשיחים מאחורי הבית שלה. שלוש דקות. המאכל שאני הכי שונא: רגל קרושה. אני לא מבין איך אנשים יכולים להסתכל על הדבר המתנדנד הזה ולהחליט להכניס אותו לפה. הפדיחה הכי גדולה שהיתה לי אי פעם: כיתה ט', בשיחים מאחורי הבית שלה. שלוש דקות. הייתי נותן את הכל בשביל: אני ובריטני ספירס, בשיחים מאחורי הבית שלה. שלוש דקות. הפחד הכי גדול שלי: שהיא לא תסכים. היחס שלי לחיות: עם נמרים אני קצת קשוח בהתחלה אבל אח"כ מתרכך. מזמן רציתי לעשות ולא יצא לי: קניות בדמשק. אני פותח את הבוקר עם: שינה עד הצהריים. אם לא הייתי בשואו-ביז, בטח הייתי: מגדל בטטות לתעשייה. 10 דברים שלא ידעתם על טל פרידמן: הנשיקה הראשונה שלי: עם ציפי ליבני ותמר גוז'נסקי לבושות, במלון דרכים זול ברעננה. האהבה הראשונה שלי: עם ציפי ליבני ותמר גוז'נסקי ערומות, במלון דרכים זול בחדרה. המאכל שאני הכי שונא: רק היפנים הסינתזים והסינטטים יכלו להמציא את מזון הגרביים - הטופו. הפדיחה הכי גדולה שהיתה לי אי פעם: פעם בכתה ט', ביום הורים, הוזמנתי עם הוריי לדבר על ההישגים הגרועים שלי בפיזיקה עם המורה הרומנייה. היא שאלה אותי לידם: "נו, טל, מה למדנו בשליש האחרון"? אז עניתי (בתמימות אמיתית): "על הויברטור". זכרתי משהו עם דחיסה ופריקה. בכלל לא ידעתי אז מה זה ויברטור. עד היום ההורים שלי מסמיקים כשהם רואים אותי. הייתי נותן את הכל בשביל: 10 שניות עם איווט ליברמן. הפחד הכי גדול שלי: כל שנייה נוספת עם איווט ליברמן. היחס שלי לחיות: בעיקר לקיפודים עם מחשופים: יחס חם, מעורב, וחזק. בבוקר אני תמיד עם רגשי אשם, אבל בלילה, הו, בלילה. זה פשוט חזק ממני. מזמן רציתי לעשות ולא יצא לי: תרנגולת עיוורת עם דיסלקציה קשה וצליעה קלה. אני פותח את הבוקר עם: שני לימונים סחוטים מהעץ הנדיב שלי בגינה בטבעון. אם לא הייתי בשואו-ביז, בטח הייתי: איש עסקים ממולח שקונה בעסקות סיבוביות את כל חברות ההיי-טק בשוק, הפועל חיפה, המוני פרדסים של לימונים, את כל חברות התקליטים בארץ, את הגיטרות המקוריות של ג'ימי הנדריקס, פרנק זאפא, ג'ון מקלפלין, מבטל את חוצה ישראל ומוכר את עוזי לנדאו בתור שפחת מין לתאילנדים מתוסכלים.
א - אל תגיד לסביות/מכוערים/מסריחים מהפה קיציס: "מילון הפוליטיקלי קורקט נולד בישיבת כתיבה. פשוט זרקנו רעיונות מטורפים ו…" פרידמן: "זה התחיל מהגמדים, מישהו אמר משהו על גמדים, ואז אמרו לו: ’היי, לא יפה, אל תגיד גמדים, תגיד..’" ב - בורקס תרד לאללה קיציס: "זה אח שלו." פרידמן: "זה אח שלי הכל טוב. יש לו יציאות בלתי אפשריות שאין לנו מושג מאיפה הוא מביא אותן. זה בעצם אומר: ’חבל על הזמן’, אין לי מושג מה הקשר, אבל זה מסתדר טוב, לא? חבל על הזמן, בורקס תרד לאללה." ג - גיטרה קיציס: "טל מאוד מוכשר מוסיקלית. ממש גוש של כישרון. הוא מנגן בגיטרה וזה. אני ניגנתי פעם על פסנתר. והפסקתי. חבל מאוד שהפסקתי. אם מישהו שומע אותי ומנגן על פסנתר - שלא יפסיק." ד - דמויות פרידמן: "זה נחמד להחליף דמויות כל הזמן, אבל בעצם יש שש דמויות קבועות, ובמשך השנים אני נותן להן משמעות חדשה כל פעם.” ה - הקיציס קיציס: "אנשים בטוחים שקוראים לי ’הקיציס’ בגלל שהשם של התוכנית הוא ’חלומות בהקיציס’. כן, כן, כאלה אנשים רואים את התוכנית." ו - ורטרס אוריגינל קיציס (מתוך "כיפה אדומה - הסיפור האמיתי", מופע הבידור של קיציס ופרידמן): "כשהייתי ילד, סבי היה לוקח אותי למקלט למצוץ… ורטרס אוריגינל". ז - ז’ק קובה קיציס: "קודם כל אני רוצה להבהיר שכל כותונת של ז’ק קובה עולה יותר מ-300 שקל. חלק מגיעות גם ל-1000 שקל. בגלל שזו הייתה פינת הפיג’מה, הייתה לנו לגיטימציה להביא כותונת…" פרידמן: "אבל קיציס היה מוציא את זה מהסלסלה כאילו זה גוש של שערות שמוציאים מהג’ורה." ח - חופש פרידמן: "אני אוהב לנפוש בבריכות גופרית." ט - טבעון פרידמן: "אנחנו גרים שם בגלל אשתי. היא מחוברת למקום. יש לה רעיונות בלתי אפשריים, בדיוק כמו שאח שלי כותב טקסטים בלתי אפשריים." י - ישעיהו פרידמן: "בישיבת כתיבה כתבנו טקסט לנח, שהיה אמור להיות הדמות בתוכנית הבאה, ואז אחד הכותבים פתאום קרא לקיציס ישעיהו, תוך כדי הטקסט התנ"כי. וזה נשאר." קיציס: "מה זה נשאר, אנשים ברחוב בטוחים שזה השם שלי, או לפחות השם האמצעי שלי, וקוראים לי: ’ישעיהו, ישעיהו’." כ - כיפה אדומה - הסיפור האמיתי פרידמן: "קיציס ואני מריצים את המופע כבר כמה חודשים. בגלל כל הדמויות שעשינו, החלטנו לעשות מופע על דמויות, אבל רצינו להתרחק מ’חלומות בהקיציס’, אז עברנו לעולם האגדות." ל - לגעת באוכל פרידמן: "זה הדבר הכי טיפשי שעשיתי אי פעם, הכי מופרע, הכי מטורף, ובגלל זה אני אוהב את זה כל כך. מאוד מצחיק אותי, מקווה שיצחיק גם את כולם." מ - מה, כבר נגמר? קיציס: "זה התחיל מזה שדמות שטל עשה בתוכנית חשבה שאני יאיר לפיד, ואז היא רצתה שאלון, והתחילה המוסיקה, ואז טל עשה: ’מה, כבר נגמר?’" פרידמן: "זה מדהים! כל מי שהתארח אצל יאיר לפיד היה מופתע מזה שכבר הגיע השאלון והתוכנית נגמרה." נ - נקניקים פרידמן: "ב’לגעת באוכל’ המשפחה היא בעלת מפעל נקניקים. גם בחיים אני חובב של כל מוצרי הנקניק, מכל חיה...’" ס - סמים קיציס: "לא נוגעים בזה." ע - עלה ירוק פרידמן (מתוך המופע "כיפה אדומה - הסיפור האמיתי", בתור סבתא של כיפה אדומה): "לפני הבחירות האחרונות צילצלתי ל’עלה ירוק’, ביקשתי מהם חומר ומאז אני לא זוכרת כלום." פ - פרסטר משה פרידמן: "אנחנו בקשר טוב, מדברים בערך פעם בשבוע. הוא מאוד חמוד." קיציס: "הוא הרבה פעמים קורא לי ’משה’, אבל אני לא כועס עליו." פרידמן: "השבוע הוא בא אלינו עם הילדים, ועשינו על האש וכולם עלו על כולם." קיציס: "טוב, פה אני קצת מקנא." צ - צרפת פרידמן: "ההורים שלי צרפתים, הם מדברים אלי בצרפתית ואני עונה להם בעברית." ק -קיצים פרידמן: "פעם מילאתי דלק בתחנת דלק, ואז באה איזה בחורה ואמרה לי: ’אני מכירה אותך, אתה מהתוכנית ’חלומות בהקיצים’’. היא כנראה קראה את הלוגו והייתה בטוחה שזה בדפוס ולא בכתב, אז היא קראה מ"ם במקום סמ"ך". ר - רווח זאב פרידמן (מתוך "כיפה אדומה - הסיפור האמיתי", בתור הזאב): "איזה זאב אני צריך להיות, זאב רווח? זאב נחמה?" ש - שאול יהלום פרידמן: "את הדיסק החדש של שאול יהלום לא תוכלו להשיג בחנויות התקליטים, רק במדיה דיירקט. חייגו עכשיו…". ת - תראה. תשמע. קיציס: "זה היה הביטוי הראשון שלנו, וגם הראשון שהפך להיסטריה. אבל אחר כך ’מה, כבר נגמר?’ לקח אותו בהליכה".