אגריסיבית..

../images/Emo59.gifאגריסיבית..

מדובר בילדה בת שלוש שבאה אלינו שנה שעברה באמצע השנה מאוד רגישה ובישנית,היתה לנו התחלה קשה כי היא היתה נבהלת ממני כל פעם שנכנסתי לחדר אז לקחתי פסק זמן והתחלנו דף חדש השנה שהיא נשארה לחיזוק,היא קיבלה יותר ביטחון,יותר מתחברת אבל מה?היא נורא אגריסיבית כלפי הילדים האחרים,דוחפת ומדברת לא יפה למי שלא חברים שלה בעיניה,כשאומרים לה שאצלנו לא דוחפים אלא משתפים היא מתחילה לבכות כאילו שהיא יודעת שהיא לא היתה בסדר ורוצה להמעיט את המעשה שלה על ידי הבכי. שלכם חנה גונן

נעה גל

New member
זה נשמע כאילו היא זקוקה לעזרה

ביצירת קשרים. לפעמים אגרסיביות מעידה על נסיונות נואשים לשחק עם ילדים בסביבה (יש ילדים שמתקשים להצטרף למשחקים של ילדים אחרים). אולי, במקום להגיד לה שלא דוחפים כדאי לנסות לנסח עבורה ועבור הילדים בגן את הכוונות שלה במשפטים כמו - "רצית לשחק עם X בובה?" "את רוצה לעזור ל-Y לבנות בקוביות?" "התכוונת לשים את הצלחת כאן?"

אם היית אומרת לי את זה למשל..

בשנה שעברה זאת היתה הגדרה מתאימה למצב אבל זה כאילו היא התהפכה במאה ושמונים מעלות,יש בן ובת שהיא הפכה לחברים קבועים שלה,שמתי לב כשהם אינם לידה היא לא תשחק עם ילדים אחרים שנמצאים לידה אלא תלך ותחפש את שני הילדים הספציפים האלה,איך אפשר להסביר את זה?אני בהחלט אאמץ את המישפטים שהצעת פשוט הייתי מופתעת מההיפוך בהתנהגות שלה. שלך חנה גונן

נעה גל

New member
איך אפשר להסביר העדפה של מבוגר

למבוגרים מסוימים? יש אנשים שאנחנו מסתדרים איתם טוב יותר - כך גם ילדים. אגב, לא הצלחתי להבין אם ההאגרסיביות מופנית באופן ספציפי לאותם שניים? אם כן, על אחת כמה וכמה כדאי שמבוגר יתווך בינהם.

האגריסיביות מופנית..

באופן עז ביותר כלפי יתר הילדים חוץ מהשנים שחברים שלה,או שהיא מדברת לא יפה או שהיא דוחפת(לא ראיתי אותה ממש מרביצה אבל זה עוד יכול להשתנות) ברור שעדין אין לה מיומנויות,אני שואלת את עצמי איך לתקשר איתה באופן מועיל מפני שהיא עדינה ולוקחת כל דבר ללב. שלך חנה גונן

למעלה