Sternnasenmaulwurf
New member
../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif לספר7
ערב טוב לכולם, הודעה ראשונה שלי בפורום. אחרי קריאה של ספר ה7, ואחרי שההלם הראשוני עבר [זה נגמר. קראתי את ההארי הראשון שלי כשעליתי לכיתה ז', ואת האחרון שבועיים לפני השחרור
קץ הילדות] חפשתי מקום ואנשים לחלוק איתם את מחשבותי על הספר [לאור העובדה שכל חברי ע ד י י ן לא סיימו לקרוא אותו]. אז ככה... המוטיב המרכזי של הספר[סדרה] היה ללא ספק רעיון הגאולה [ לא כל דבר הוא כמו שהוא נראה]. רבות מן הדמויות "הרעות" הראשיות [טוב, ראשיות ברובן] זכו לנער מעצמן את תווית הבוגדים/ אוכלי המוות צמאי הדם. בין אם מדובר סוורוס סנייפ, המלפויים, קריצ'רס, פטר [אפילו אם לרגע], רגולוס בלק וכמובן פרסי ויזלי. הדמויות "הטובות" במובהק שהופיעו לאורך כל הסדרה זכו לחשיפה של הצד ההרבה פחות חיובי שלהן. מסר אחרון מאוד חינוכי שג'י קיי רצתה להעביר לקוראי הסדרה? המלפויים הפתעה גדולה פה. מצד דרקו שגילה דאגה רבה מאוד לגורל שני חבריו קראב וגויל, הרבה יותר ממה שהייתי מצפה ממנו. וכמובן נרקסיסה, במעשה הבגידה שלה כלפי וולדמורט ברגע גורלי ומכריע כלכך. רק תחשבו על מה היה קורה אם היא הייתה אומרת לו שהארי חי! סוורוס סנייפ טוב, זה היה אחד צפוי. סוורוס סנייפ היה הדמות האהובה עלי בסדרה. הדמות המסתורית ביותר. טיב הנאמנות שלו לדמבלדור הייתה השאלה שהעסיקה אותי הכי הרבה לאורך הסדרה (על אף שידעתי שהוא אכן נאמן לו). ציפיתי לספר האחרון כ ד י לגלות סוף סוף מה גרם לדמבלדור להאמין לו כל השנים האלה (שאלת השאלות). התאכזבתי במקצת כשגליתי שזו הייתה האהבה ללילי אוונס. אומנם חשבתי שזה יהיה לחלוטין לא נכון לצייר את סנייפ כדמות ש"ראתה את האור" ורצתה לכפר על מעשיה הרעים, אהבת הנעורים הזאת ללילי [רומנטית, דרמטית וסוחטת דמעות ככל שתהיה] הייתה פתרון פשוט מידיי ממה שהגיע לסוורוס. וגם המוות שהוא זכה לו היה ללא ספק בזוי. מוות שיאה לעכברוש [פטר!], למות מנשיכת נחש מתחת לאדמה. סוורוס סנייפ היה צריך למות, כמובן. אבל הוא היה צריך למות במערבולת שחורה של גלימות וקללות, לתת לוולדמורט לדעת, מפיו שלו, שהוא בגד בו, שהוא היה נאמן לדמבלדור, ולקחת איתו כל מה שעומד בדרכו או להפך, למות מות קדושים, מעונה ע"י וולדמורט, נשאר נאמן לדמבלדור[לילי] עד רגעיו האחרונים. הגיע לו לנקום את המוות של לילי, להוציא קצת מהזעם והתסכול הזה שהצטברו אצלו במשך השנים. מערכת היחסים של לילי וסוורוס- הוציאה את לילי [הפרה הקדושה] בצורה *קצת* שלילית, לא? זאת אומרת, לילי היפה והמקובלת והנערצת מבית גריפנדור [התגלמות ה"נכון"] שמסתובבת עם הילד המוזר, המכוער, העני והמנודה ע"י החברים שלה, שמתעסק ומתעניין ונמשך אל כל משהוא "לא נכון"... יוצר רושם של מערכת יחסים שעושה בעיקר טוב לאגו של לילי. והקלות שבה היא מוותרת על מערכת היחסים הזאת בגלל מלה אחת שנאמרה ברגע של כעס?(כסע מוצדק! אפילו בספר נאמר שלילי כמעט וחייכה ממה שעשו לסוורוס) סביר להניח שהמשיכה של סוורוס לצד האפל לא הייתה חדשה ללילי, וכחברה ט ו ב ה היא הייתה אמורה לנסות ולעזור לו, לא ליפול בקסמיהם של אוכלי המוות. מי יודע מה היה קורה אם לילי הייתה דובקת בו... האם גורלו של סנייפ היה שונה, שחור פחות? האם לילי הייתה נשארת בחיים? אבל לא. היא בחרה לנטוש אותו [ההשפעה החיובית היחידה שהייתה בחיו] ולרוץ לזרועותיו של הבנאדם שסוורוס שנא יותר מכל בהוגוורטס. לזרועותיו של אחד האנשים שדחף אותו לכיוון אוכלי המוות. בסופו של דבר, לילי זכתה לקבל אהבה מהסרטים, בעל, בית ותינוק. ג'יימס אהבה אותו כמו שהיינו מצפים, בצורה הנורמלית, הנכונה. סנייפ אולי אהבה אותה יותר. בלי לגעת בה, בלי להיות איתה, 16 שנים אחרי המוות שלה הוא עדיין אהבה אותה, בצורה שהיא הכל חוץ מנכונה ונורמלית, עם תשוקה אליה שזרמה בוא במשך שנים. הוא היה נאמן לה כל חיו... לילי אכן הייתה אדם טוב. היא אהבה את הארי, היא הגנה עליו עד הרגע האחרון באהבה שלה. היא אהבה את ג'יימס.אבל לא הכל בה היה מושלם,אני פשוט תוהה מה היה קורה אם היא הייתה אוהבת גם את סוורוס, אפילו קצת. סוורוס סנייפ לא היה אדם טוב בחיו [ולא נכון לחשוב עליו ככזה גם לאור האהבה שלו כלפי לילי, כמו שגם לא נכון להפיל את כ ל האשמה לגביי הבחירות שלו בחיים על לילי], הוא לא היה אכפתי, הוא היה מיזנתרופ אומלל ושמוק גדול מאוד, אבל הוא אכן היה האמיץ מכולם.
ערב טוב לכולם, הודעה ראשונה שלי בפורום. אחרי קריאה של ספר ה7, ואחרי שההלם הראשוני עבר [זה נגמר. קראתי את ההארי הראשון שלי כשעליתי לכיתה ז', ואת האחרון שבועיים לפני השחרור