AFC-NFC

../images/Emo58.gif AFC-NFC../images/Emo58.gif

רציתי לפתוח דיון. כל העונה הוזכר כאן שה-AFC הרבה יותר איכותי מה-NFC. עם קבוצות כמו קולטס ו-NE זה היה הגיוני. אבל מה אתם אומרים עכשיו? האם בטוח שקבוצת ה-AFC תיקח את הסופרבול? דנבר נראים מצויין ועל פיטסבורג אין להוסיף מילים אחרי אתמול בלילה. אולם לא לשכוח, גם קרולינה בכושר מדהים ונצחו עד עכשיו שני משחקי פלייאוף במקומות קשים (הכחולים היו 1-7 בעונה בבית וגם בשיקגו קשה לנצח). כמו כן יש את סיאטל שלפחות על הנייר היא מצויינת וגם לה מאזן ביתי מושלם, מה שלדעתי לא יספיק לה ביום ראשון הקרוב (לדעתי כמובן). בקיצור, מה אתם אומרים, האם גם עכשיו כשאנו יודעים עם איזו קבוצות נשארנו, זה ברור שהאלופה החדשה תהיה מה-AFC? לדעתי- קרולינה הולכים עד הסוף.

omrili77

New member
זה עדיין מוזר לי

אני זוכר את סוף שנות ה-80 ותחילת ה-90, שעצם הרעיון שקבוצת AFC תיקח סופרבול היה נראה מגוחך לרוב האנשים...

electric blues

New member
זה היופי שבNFL

זאת ליגה מאוזנת, וקבוצה ששנה אחת נראית בלתי מנוצחת, יכול להיות שחמש שנים לאחר מכן, אף אחד לא יספור אותה אפילו- וקבוצה שהיתה ככה ככה ולא הגיעהאף פעם לגמר הAFC/NFC פתאום במצב שהיא יכולה אולי לקחת את הסופרבול... מוזר, אבל טוב...

RoyBehar

New member
דעתי

האמת, גם בתור אוהד של דנבר שמאד מרוצה מהמצב הנוכחי, אני חושב שהקבוצה הטובה בליגה הודחה אתמול בלילה. אני חושב שזה תוצאה של משחק מעולה של הסטילרז ובכלל תקופה מעולה שלהם, אבל אני לא חושב שהם יותר טובים מהקולטס. לדעתי, מפגש בין דנבר לסיאטל בסופרבול יהיה משחק בין 2 הקבוצות שלאורך רוב העונה היו ויכוחים מי מהן היא המס' 2 בליגה. באף שלב אף אחד לא חשב בכלל שאינדי היא לא מס' 1 ובכמה רמות מעל הליגה. ולכן, אני בכלל לא אהיה מופתע אם האלופה תבוא מהNFC השנה. לא חושב שזאת תהיה קרוליינה, אבל מפגש בין סיאטל לדנבר או פיטסבורג יהיה מאוד מותח ויכול ליפול לכל כיוון. האמת שהקבוצה שאני הכי דואג בגללה כרגע היא פיטסבורג, לא בגלל שהיא כזאת טובה, בגלל שהם בתקופה מדהימה, הם קבוצה מושלמת למשחקי חוץ ויודעים להוציא את הקהל הביתי מהתמונה. אבל ללא ספק, עם נ"א ואינדי מחוץ לצמונה, הכל פתוח והאלופה יכולה להיות כל אחת מה4 הנותרות. זה מה שכיף בליגה הזאת.

ThEgReEnKiNg

New member
שאלה

איך אפשר להמשיך לזלזל בקרולינה אחרי שניצחה ב2 מגרשים קשים בצורה משכנעת ביותר? ועוד סיאטל עם אלכסנדר פצוע מה הביטחון שהם יקחו את המשחק?

כמו שכתבתי בהודעה למעלה...

אני ממש לא מזלזל בהם וחושב שהם עוברים את סיאטל. כולם מדברים על פיטסבורג אבל אני חושב שגם הם הגיעו לפלייאוף בכושר שיא.

ThEgReEnKiNg

New member
אוקיי אבל תגובתי היתה ל roybehar

אני גם כמוך חושב שהם לוקחים את כל הסיפור הזה הם גם הקבוצה עם הכי הרבה ניסיון כי הם ביקרו בסופרבול לפני שנתיים , כרגע אף קבוצה לא מצאה אפילו חולשה קטנה אצלם ולא נראה לי שסיאטל חסרת הנסיון תצליח.

RoyBehar

New member
לא מזלזל

האמת, לא יצא לי לראות את המשחק האחרון של קרוליינה, כי הוא שודר רק בפוקס, ולא יצא לי להתרשם מהם יותר מידי העונה בכלל, ככה שאין לי דעה יותר מידי מגובשת, ובכלל בNFC כל העונה היה לי פחות עניין, ככה שאני לא מתיימר לחזות מה יקרה בNFC. אבל את סיאטל כן יצא לראות ודי התרשמתי מהם, בעיקר אחרי שניצחו בלי שון אלכסנדר השבוע, בידיעה שבשבוע הבא הוא כנראה כן משחק, ובכל זאת הם בבית, אני עדיין מהמר על סיאטל. לא יודע למה, אבל כל עונה הם (קרוליינה) עושים רושם של קבוצה שיכולה ללכת עד הסוף, אבל נופלים בגדול בפלייאוף. בכל אופן, כמו שכבר רשמתי פה, מבין ה4 שנותרו הכל פתוח וכל אחת יכולה לקחת את התואר.

RoyBehar

New member
ועוד משהו

קרוליינה איבדה את פוסטר לעונה, עוד סיבה שאני הולך עם סיאטל

Hold your horses!

קרוליינה עפו מהפליאוף ב 96, עפו מהסופרבול לפני שנתיים, ועכשיו הם די קרובים להגיע לסופרבול שוב. שון אלכסנדר או המחליף שלו לא מפחידים אף אחד, קרוליינה נתנו בראש לטיקי ברבר, אז נגד אלכסנדר זה לא יהיה מסובך. פוסטר בחוץ זה באמת בעיה, אבל גוינגס הוא רץ מצויין! הוא מהיר, הוא חכם, הוא היה רץ ראשי כמעט שנה שלמה (אחרי שהיה FB מחליף)אחרי פציעה של דיוויס ופוסטר בעונה שעברה. אני לא מצפה למהלכים גדולים, אבל הריצה יכולה לתמוך במסירה. לקרוליינה יש הרבה הפתעות בשק, הם שולחים את פפרס למגרש לעשות fade קצר במקרים שקרובים לאנדזון, הם כבר ניסו שתי מסירות HB השנה וסמית עם הend around שלו. אני עכשיו הולך להתאמן במראה בלהגיד "אמרתי לך".

RoyBehar

New member
כבר אמרתי שלא יצא לי לגבש דעה

עליהם. באמת שיהיה להם בהצלחה, לי לא משנה אם זאת תהיה סיאטל או קרוליינה בסופרבול. לי רק חשוב שהיריבה שתשחק ממול תלבש כתום וכחול (או לבן וכתום, בעצם - איך קובעים מי לובשת מדים ביתים בסופרבול?)

כל שנה זה אחר

השנה ה AFC במדים ביתיים. אבל איך קובעים את האיצטדיון? שמעתי ששנה הבאה זה יהיה במיאמי

electric blues

New member
אלכסנדר לא נפצע פציעה חמורה../images/Emo58.gif

וכמעט בטוח שהוא יהיה בהחלט כשיר לשחק מול קרולינה, אז לכל מי שהספיד את סיאטל... אל תתפסו אותי במלה אבל אם אני זוכר נכון, אלכסנדר עשה 28 טאצ'דאונס השנה... קרולינה הם טובים, אני לא מזלזל בהם, אבל לדעתי זאת טעות לא לספור גם את הסיהוקס. עם ארבעת הקבוצות האלה, פשוט אי אפשר לדעת מי תיקח את הסופרבול. הסטילרס בתקופה טובה, אבל הברונקוס ניצחו את הפטריוטס... אני פשוט לא יכול לנחש מי מהן מנצחת. וגם בסיהוקס-פנת'רס אני לא יכול לנחש. אבל יש לי תחושה שכאן המפתח יהיה באלכסנדר- יכולת טובה שלו והסיהוקס בהחלט נראים טוב יותר בתמונה. יכולת לא טובה שלו- והמצב הרבה יותר קשה לסיאטל. אם הוא לא יהיה כשיר, אז בטח הם ינסו למשוך למשחק הגנתי יותר. בכל אופן, קשה להגיד כאן- וגם אסור לשכוח שמתוך מה שניחשתי בסופ"ש הקודם- רק הסיהוקס עלו...

Amir BA

New member
אני חושב שכבר מזמן

לא היה כזה מירוץ פתוח לאליפות. בכל שנה יש איזו קבוצה מובילה שדי ברור שהיא תיקח אלא אם כן יקרה משהו (ראה NE בשנתיים אחרונות, טמבה ביי לפני זה, וסנט לואיס לפני כן למרות שהפסידו). אני לא יכול להגיד על קבוצה אחת מבין הארבע שנותרו שהיא פייבוריטית. לכל אחת יש את הפלוסיםפ והמינוסים והכל פתוח.

ranatz

New member
הAFC יותר איכותי

אבל קרוליינה לוקחת את הסופרבול. למרות זאת בAFC יש מקבץ קבוצות טוב יותר, רוב השחקנים הטובים בתפקידם משחקים שם וזו ליגה יותר צמודה ואיכותית. מעניין שלשלב גמר הדיויזיות הגיעו קבוצות עם QB"S טובים אבל לא מהטופ 5 של הליגה, והן הגיעו לשם למרות משחק ריצה לא משכנע במיוחד במשחקי הדיויז'ן. כבר שנים ששלב הגמרים לא היה כזה פתוח ללא פייבוריטית ברורה אבל אני הולך עם קרוליינה למרות שלדנבר ופיטסבורג סיכווים טובים מאד גם כן. לסיאטל אני לא נותן צ'אנס ולדעתי הם גם מפסידים לקרולינה בשבוע הבא. ולסיום ציטוט של פיטר קינג מSI : I don't mean this as a rap, but watching Pats-Broncos and Steelers-Colts, is there any doubt the AFC is the superior conference right now? ועוד דבר אחרון - סטיב סמית-איזה תותח!!!

שחקנים טובים בתפקידם?

להזכירך ששני ה-RB הטובים של הליגה הם ב-NFC (אלכסנדר וברבר). כנ"ל שני המובילים בתפיסות. בקיצור, הטענה שב-AFC יש שחקנים יותר איכותיים היא ממש לא מבוססת במציאות.

ranatz

New member
הקווטרבקים בAFC טובים יותר

מנינג, בריידי, פלמר, בריס, גרין ועוד כמה שחקנים ענקים שהם הטובים בתפקידם כמו גייטס, גונזאלס, פולאמאלו, פריני, סימור, האריסון ובכלל הרנינג בק הכי טוב בליגה הוא לארי ג'ונסון שאם היה משחק כל העונה היה משאיר את אלכסנדר וטיקי מאחור.

stan123

New member
שכחת את ביג בן!

לא הכי טוב, אבל בהחלט מעולה... מה איתו?

DAnalyst

New member
The Highlander../images/Emo58.gif

קודם כל, קבוצות עם QB"S טובים אבל לא מהטופ 5? בדיקה זריזה ב NFL.COM מראה שאמנם פייטון ופלמר הובילו ב- PASSER RATING במקומות 1 ו-2, אבל ביג בן שלישי והאסלבק רביעי... (ג''ק מס' 7 ודלהום 12) אז ה-QB"S הם בקלות מהטובים בליגה, והסיבה היחידה שאנחנו לא רואים יותר מהחמישיה היא ששלושת הראשונים נפגשו בפלייאוף, and as we know - there can be only one. בקשר לשאר - אני מסכים איתך בנוגע ל-AFC, אני לא חושב שיש בכלל מקום להשוואה, אז אני לא אטרח להיכנס לזה. אבל קרוליינה לוקחת סופרבול?! אולי נגד דנבר....

geviaz

New member
איזה קטע ../images/Emo58.gif

חבר שלי אוהד קרוליינה אמר לי בתחילת העונה שלפי דעתו סיאטל ילכו רחוק מאוד העונה
איזה גמרים, יש לי צמרמורות רק מלחשוב על זה.

למעלה