../images/Emo58.gif תשמעו...
יש פה חזרה על הרבה מוטיבים בעונה 4 ובפרק הנ"ל בפרט. בעונה 1 גלקטיקה הייתה הספינה היחידה ששרדה מהצי הצבאי, והיינה פה יש לנו ספינת סיילונים ששרדה מהצי של המורידים,פגועה וחבולה. בעונה 1 גלקטיקה לבד,בעונה 2 קיבלנו תפגסוס,בעונה 3 איבדנו תפגסוס ונשארנו לבד,בעונה 4 קיבלנו ספינת סיילונים. שימו לזה גם. בעונה 2 באמצע העונה בפרק 10 הייתה לנו סצנת קרב בה הגלקטיקה והפגסוס משמידות ספינת החייאה,והיינה פה בפרק 10 בעונה 4 אנחנו משמידים את אם כל ספינות החייאה... הקבלה גם. לטעמי לפחות, לקראת סוף העונה לורה תמות,כמובן לפני ההגעה לכדור הארץ. בסוף הפרק כשלורה תמות הציי עם ספינת הסיילונים יגלה את כדור הארץ וכולם ישמחו. לא יודע לגבי הסטטוס של כדור הארץ אבל מה שכן פרק לאחר מכן יופיעו לקרב האחרון כל ספינות הסיילונים שם יתרחש הקרב האחרון(יכול להיות שגם הסצנה עם 2 ספינות הקרב החדשות שראיו בפרומיום מי שזוכר בתחילת העונה) ואנחנו בטח נאבד את גלקטיקה יחד עם אדאמה שישאר בסוף על הספינה שתתנגח באויב(הבטחה שזה מה שיקרה? ככה גמרה פגסוס וככה גם גלקטיקה בהתאבדות אבל עם אדאמה בפנים). ליי יוביל את האנושות קדימה יחד עם הסיילונים המורדים. סוף. ראוי לציין שליי לעומת מה שאמרת הדמות המושלמת מבחינת נשיא, וגם יצוין ותראו בהיסטוריה שאמרתי שהעזיבה שלו מגלקטיקה בתחילת העונה הזאת הייתה לצורך הכנתו להיות הנשיא,תמיד טענתי כך!!! בכל מקרה ליי התחיל תסדרה בתור קצין יהיר וחצוף,מפקד הטייסת של גלקטיקה לאחר השואה שלהם. לאחר מכן הוא חווה תמוות מקרוב בקרב עם הפגסוס כשנפצע ולמד להאריך תחיים. לאחר מכן ראינו אותו מפקד על פגסוס בקרב והתמנותו למפקד פגסוס,ועם כל הכבוד,יש לכם מישהו יותר מתאים ממנו? כל אחד לפניו שמינה אדאמה מהפגסוס נכשל. הוא היה צריך מישהו מגלקטיקה לצורך שמירת אמון,וטיי לא היה מוכן לכך,עובדה שנכשל בתחילת עונה 2,ורק לי היה לו ניסיון של מפקד טייסת ומשמעת וגם יכולת לנהל משחתת בזמן קרב,עובדה שעשה כך. בכל מקרה ליי קורץ מהחומר האיכותי ביותר שיש ולצערו נכווה מההשפעה של "הבן של..." אבל הוא מצדיק את עצמו בזכות עצמו ובתור נשיא הוא יהיה הטוב שיש כמו שתמיד היה,כאחד ששואל שאלות ולא הולך בצורה עיוורת ומסתכלת על טובת הציי ולא על טובת הגחמות הפרטיות של האנשים,בעונה 1 שמנו לב הרבה לכך. בכל מקרה,אני קצת מאוכזב מהסדרה,הכיוון שלה איבד את הדרך לטעמי,מאמצע עונה 3 ועד עכשיו היא רק מתדרדרת,במיוחד כל הקטע של 5 הסיילונים האחרונים ושהם משום מה כולם בציי ששרד,מוזר אה... בכל מקרה אהבתי ממש את עונה 1 ו2 ו3 רק עד האמצע... מקווה שיוציאו סדרת בת טובה לא פחות עם יותר קרבות,ממליץ להם לקחת את התסריט שלי שכתבתי כבר... יום טוב.