321

אוקיי, בנוסף לעובדה ../images/Emo58.gif321

שריאן סתם חרמן, יש לו גם תסביך משיח קשה... ובגלל זה נגיד הוא היה עם תרסה בלי שהוא אוהב אותה בכלל רק כדי לצאת הילד הטוב ולעזור לה כשהיא בהריון וכל זה.. ולא נראה לי שמעולם היה אכפת לו ממריסה/לינדסי. אולי מלינדסי קצת יותר אבל גם עליה הוא התגבר ממש מהר. הילד פשוט לא מסוגל להיות לבד. תזכירו לי מתי הפעם האחרונה שלא הייתה לו חברה?

אה, ועוד משהו ../images/Emo58.gif

בקשר למריסה, הוא כל שבוע מחפש תירוץ להפרד ממנה סתם ככה, ברור שלא אכפת לו ממנה. במיוחד מה שקרה שסת' סיפר לו שמריסה עם וולצ'ק והוא יודע שוולצ'ק הוא חדשות רעות אבל הוא בעצמו אומר שזה מעניין לו את הציפורן הקטנה ברגל, ו he couldn't care less about Marissa, וחוסר אכפתיות שכזה לא מתפתח over night.

../images/Emo58.gif321

אוקיי, ראיין היה לבד ב9- הפרקים הראשונים של העונה הראשונה, אחר כך הוא היה לבד במשך 3-4 פרקים, בין תריסה למריסה. בעונה שניה, הוא היה לבד עד הפרק החמישי או השישי שהוא ולינדזי הפכו לזוג, ואז הוא שוב היה לבד מפרק 214 שבו ראיין ולינדזי נפרדו עד פרק 220 שבו הוא ומריסה חזרו רישמית. בעונה השלישית הוא לא היה לבד, אבל גם מריסה לא היתה לבד. אם את עושה חישוב, את תראי שהוא היה לבד יותר זמן מאשר מריסה.
נכון שיש לראיין מה שאת קוראת לו "תסביך משיח" הוא מאוד מגונן על האנשים שהוא אוהב, אני לא רואה את זה בתור דבר שלילי, ואני לא חושבת שהוא עושה את זה בשביל לצאת ה"קדוש" וה"טוב" במערכת היחסים, אני חושבת שזה תוצאה של העבר שלו, אני זוכרת שבעונה ראשונה סנדי אמר לו שהוא צריך להפסיק להיות ההורה כל הזמן ולהיות ילד, כי בבית שהוא גדל בו, הוא תמיד היה צריך להיות ההורה והדמות המגוננת.
לראיין איכפת ממריסה, אבל נמאס לו כל הזמן להציל אותה ולהכנס לכל הדרמות שהיא גוררת אותו, אם לא שמת לב גם בפרקים האחרונים קירסטין אמרה לו, שמריסה גררה אותו לדרמות וסת' אמר לו שהמערכת היחסים שלו עם מריסה היתה עינוי, אפילו סאמר שהיא החברה הכי טובה של מריסה, היתה בסדר עם זה שראיין כבר יוצא עם מישהיא אחרת, אני חושבת שהם כולם מבינים שמריסה צריכה להפסיק לרוץ לראיין שיציל אותה, היא צריכה להציל את עצמה לשם שינוי, ובפרק האחרון היא עשתה את הצעד הראשון בכיוון.

אה, אז רגע ../images/Emo58.gif

הוא יכול להציל את .. שניה איך קוראים לה.... נו זאת עם הסמים בבריכה, שהייתה חברה של טריי, לא זוכרת איך קוראים לה, אבל אותה הוא יכול להציל אבל את מריסה לא? וגם אותה הוא הלך להציל כל שניה וממש לא נראה לי שהוא אוהב אותה, הוא בקושי מכיר אותי.. התסביך משיח כולל אנשים הרבה מעבר מהאנשים הקרובים לו שהוא אוהב.

../images/Emo58.gif321

אז זהו... שהוא עמד "להציל" את ג'ס ולהלחם עם החבר שלה, ולחזור להיות המושיע והמציל, אבל אז הוא הבין שהוא צריך להפסיק ולהיות כזה, והוא עזב. זה נקרא- התפתחות בדמות, הדמות משתנה לומדת ומשתפרת. משהו שלא קרה למריסה למשל במשך 3 עונות ( אלא אם כן את מחשיבה התפתחות לאחור).

../images/Emo58.gif321

1. כן, אבל היא ניסתה להשתקם כבר כמה פעמיים בעבר ותמיד היא נכשלה ובסוף זה פגע בו. 2. את זאת את, והוא זה הוא, כל אחד מגיב באופן שונה למתח בחיים שלו. קצת לא מובן לי למה את שופטת אותו לחומרה כזאת, לפחות הוא שכב עם מישהיא שהיתה נחמדה אליו שהוא היה זקוק לקצת אהבה ונחמה. אבל שמריסה הפכה לכמעט זונה ( מצטערת אבל פשוט שהיא שכבה שם על המזרון של וולצ'אק וכולם נכנסו... היא נראתה ממש רע) זה כאילו בסדר ? זה לא לעשות דרמות ממערכת היחסים ? כל השנה היא התייחסה אל ראיין כמו זבל ועכשיו שהם נפרדו היא סופר פגועה ומסכנה שהיא מדרדרת לסמים ולווצ'אק ? ואני מסכימה עם באע בקשר לשאר.

זה לא קשור רק לריאן, ../images/Emo58.gif

החיים של מריסה בזבל. אבא שלה עזב אותה, אמא של כלבה ומתחתנת עם כל מי שהיא רואה, ג'וני מת, ריאן עוזב אותה כל הזמן. אוקיי, לאחרונה גם לא נראה לי שלה ממש אכפת ממנו, אבל החיים שלה עדיין חרא. סאמר עם סת' כל הזמן, ריאן עם סיידי או עם כל בחורה אחרת כל הזמן, אין לה עם מי לדבר. פשוט אין לה עם מי. וזה יכול להרוג בן אדם! זה כ"כ קשה להיות כ"כ לבד. אז אותה אני מבינה, אבל אותו לא. ושוב, כל אחד ונקודת המבט שלו, ככה אני רואה את זה, כי אני מצליחה להזדהות איתה, ובגלל שאני לא נער חרמן (מצטערת נו) אז אני לא מזדהה איתו.

../images/Emo58.gif זה מה שנקרא לראות דברים

רק מצד אחד. ומה עם החיים שלו ? הם לא בזבל ? לפחות למריסה יש משפחה, אמא שלה אומנם לא מושלמת אבל היא פי מליון יותר טובה מאמא של ראיין, אחותה אולי לא הכי טובה בעולם, אבל היא פי מליארד יותר טובה מטריי. חוץ מזה אני חושבת שאת שוכחת שגם ראיין היה שם שג'וני מת, הוא זה שלא הצליח להציל אותו, הוא זה שראה אותו נופל אל מותו, הוא זה שתהה כל השנה אם מריסה אוהבת אותו או את ג'וני. נכון שלראיין יש את הכוהנים לצידו, אבל גם למריסה יש את אמא שלה, יש לה את סאמר, ואבא של סאמר נראה בן אדם חביב לחלוטין ( ובהחלט יכול לשמש דמות אב חיובית כלפי מריסה), הבעיה שהיא לא מתמקדת בחיוב, היא תמיד פונה להרס עצמי. נכון שהיא בודדה, ויש לי סימפטיה אליה, אבל גם ראיין בודד ופגוע וגם הוא עבר טראומה. את רוצה לחשוב שהוא סתם ילד חרמן בבקשה... אבל אני חושבת שזה ממש חד צדדי, לומר שהיא בודדה ואין לה אף אחד ולא לנסות ולהבין כלום ממה שעובר על ראיין. אבל What ever ...

לריאן תמיד יש ../images/Emo58.gif

עם מי לדבר, אוקיי, אז הוא לא גר עם האמא הביולוגית שלו. אבל הוא גר משפחה אומנת שאוהבת אותו ותמיד שם בשבילו. את חושבת שילדים מאומצים תמיד חושבים שהחיים שלהם בזבל ומדוכאים? הוא קיבל אחלה משפחה! שהוא אוהב! וחברים שהוא אוהב! ותמיד יש לו עם מי לדבר (ועם מי לשכב...). אבל למריסה אין אף אחד. ואוקיי, צודקת, הקטע עם טריי היה טראגי ביותר. אבל עדיין המצב שלה יותר חרא משלו לדעתי. אבא שלה עזב אותה.. ולה אין עם מי לדבר. שזה הכי משמעותי מבחינתי. אם היה לי עם מי לדבר, היא אולי הייתה יכולה לפתור דברים בצורה יותר טובה. וזה שרוברטס 'יכול' לשמש כדמות אב למריסה לא מפחית את הכאב מהעובדה שאבא שלה עזב אותה. ולריאן לא היה אכפת ממש מג'וני. הוא היה החבר הכי טוב של מריסה בזמן ההוא, נראה שרק איתו היא יכלה לדבר, בגלל זה הם התחברו כ"כ טוב.

../images/Emo58.gif עונה שלישית

לדעתי המצב שלהם ממש דומה, אמא שלו עזבה אותו פעמיים ואבא שלה עזב אותה פעמיים, לשניהם יש חבר/ה טוב/ה שהוא גם בערך אח/ותת ועכשיו שג'ולי עם ניל, לשניהם יש משפחות טובות ותומכות. אם כבר אני חושבת שהמצב של מריסה יותר טוב, לפחות האמא הביולוגית שלה איתה ( ואת יכולה להגיד הכול על ג'ולי אבל היא בחיים לא תעזוב את מריסה), ויש לה אחות שהיא יכולה לדבר איתה אם היא רוצה, ראיין למשל לא יכול לדבר עם אבא שלו או אח שלו, ועד לאחרונה גם עם אמא שלו. ואני לא מסכימה איתך שאין לה עם מי לדבר, היא יכולה לדבר עם ג'ולי- כמה שג'ולי היא לא האמא הכי טובה בעולם, היא עדיין אוהבת אותה. וגם יש לה את סאמר ואת צ'יליי ( היא למשל יכולה לדבר איתו על האובדן המושתף שלהם שג'וני נפטר). נכון שהכוהנים הם משפחה טובה, שערו לראיין ועמדו לצידו, אבל אם שמת לב בעונה הזאת הם קצת פחות מעורבים בחיים של ראיין וסת', סנדי כל הזמן עסוק ב"ניופורט גרופ" ולקירסטין יש גם עסק חדש משלה ובנוסף היא מנסה להתרכז בלא לשתות שוב. לא שהם הורים גרועים או משהו כזה, פשוט הם פחות מרוכזים בראיין וסת' השנה. לראיין לא היה אכפת מג'וני ? אני חייבת לא להסכים !!! פרק 306- ראיין מציל את ג'וני מוולצאק. פרק 310- ראיין מונע ממנו לשדוד חנות למרות שהוא ראה אותו יום לפני כן מתחבק עם מריסה בחוף. זה גם הפרק שהוא נותן לכולם לעשות לו בר מצווה על מנת לאסוף כסף לניתוח של ג'וני. פרק 314- ראיין מנסה להציל את ג'וני השיכור מליפול מהצוק. הפעם היחידה שהוא לא היה נחמד אל ג'וני היתה שג'וני בא אליו ואמר לו שהוא מאוהב בחברה שלו וגם אז, זה לא שהוא הרביץ לו או צעק עליו, אבל את לא יכולה להאשים אותו שהוא לא בדיוק היה מרוצה !!!!

למעלה