../images/Emo58.gif
<<טריטר מרושע. אם מה שהיה איכפת לו זה לגרום להאוס לעבור גמילה, הוא היה נותן להאוס את התכנית. בעיקר בעיני אוהבת האוס, העובדה שהוא רוצה לשלוח אותו לכלא מעידה על אכזריות וקטנוניות. נראה שהמטרה שלו היא יותר "להחזיר" להאוס מאשר לגרום לו להשתנות לטובה. אפשר להגיד שהכוונות שלו לא טהורות במיוחד.>> בדיוק! אם מישהו מהצופים חי עד כה באשליה שטריטר עושה את מה שהוא עושה כי הוא רוצה לעזור להאוס להיות רופא אדיב יותר, או שהוא חושב שהויקודין הוא זה שגורם לבעיה, הנה קריאת ההתפכחות שלו. לי לא היה ספק מהשניה הראשונה שטריטר הוא הבריון מבין השניים, והוא פשוט יצא למסע ונדטה אישית. לגבי קמרון, היא אמרה בבירור שמה שהפריע לה הוא שוילסון מעמיד פנים כאילו הוא איזה צדיק תמים, כאילו ההחלטה שלו להסגיר את האוס היתה קשורה אך ורק לנסיון לעזור להאוס, בעוד שבפועל הוא זכה להכי הרבה הטבות מההסגרה. האמת? אני לא מסכימה אתה. אני חושבת שוילסון פעל אך ורק לטובתו של האוס, וגם אם בסופו של דבר לא היה/יהיה בזה צורך, הכוונות שלו היו טהורות. קמרון לא מעריכה נכון את וילסון-הרצון שלו לעזור חזק יותר מכל דבר אחר, וחסרונם של מטופלים, מכונית, חשבון בנק או כל דבר אחר הוא לא מניע מספיק חזק עבורו כדי לוותר על הדמות הכי נזקקת (לכאורה) בחייו. מעבר לכך, מבחינתו זו עסקת win-win, הוא הרי תמיד רצה שהאוס ילך לגמילה, אז זו ממש עסקת חלומות מנקודת המבט שלו, וברור שהוא תפר אותה בעצמו (אלה כמובן 30 חתיכות הכסף שהוא ביקש). הוא כנראה לא באמת שקל עד הסוף את הדברים, ולא הבין שהאוס לעולם לא יסכים (רואים שהוא מאוד מופתע כשהאוס מסרב), בזה דווקא קאדי קלטה נכון יותר את האוס. נראה לי ברור לחלוטין שקמרון עדיין אוהבת את האוס ורוצה להיות אתו (השיחה שלה עם טריטר ועמדת הלביאה המגוננת על הכפיר שלה לאורך כל העונה די הבהירו את זה), אבל היא כבר לא סתם דלוקה עליו כמו תיכוניסטית שמציירת לבבות במחברת, היא מאוד התבגרה והתפכחה וגם האהבה שלה התבגרה והתפכחה. היא כבר לא רואה בו אלוהים, היא התיידדה אתו והוא כבר מזמן לא רק הבוס שלה. גם מצדו רואים לאורך כל העונה שינוי בגישה כלפיה. מישהו אמר באיזה פורום אחר שהתסריטאים בונים קמרון שתתאים להאוס, וכנראה שהוא צדק, כי קמרון שלה היום יכולה להיות בת זוג כמעט שוות ערך וראויה לו. אני ראיתי את סוף הפרק כהגעה לתובנה שאין מוצא שפוי אחר מכאן. זה לא שהכדורים מזיקים לו, כי הם לא מזיקים לו (לפחות לא כרגע, גם אם בחיים האמיתיים כבר לא היה לו כבד מתפקד עם כאלה כמויות של ויקודין), רק התערבות של אחרים מזיקה לו. כל זמן שאנשים מאפשרים להאוס לקבל משככי כאבים בלי הפרעה, הכל בסדר. הצרות תמיד, אבל תמיד, מתחילות כשמישהו מחליט שצריך ללמד אותו לקח או לגרום לו להסיק מסקנות לגבי עצמו. הרי כל הסיפור הזה היה נמנע אילו וילסון היה נותן להאוס מרשם לויקודין כשהוא אמר שכואב לו בפרק הראשון. עם זאת, במצב הנוכחי, שבו הוא עומד מול איבוד כל מה שחשוב לו בחיים, ובמיוחד וילסון (שהעזיבה שלו בסוף הפרק מסמלת מן הסתם את מה שנתפס בעיני האוס כהתייאשות סופית ממנו) חודשיים במוסד גמילה פתאום כנראה לא נראים כמו כזה דבר נורא. בקיצור, הוא הגיע לתחתית, שבאופן אירוני זה מה שצריך לקרות למכור כדי לפתח רצון להיגמל, ואני מאוד מקווה שמה שמראים בפרומו לפרק הבא הוא לא רק איזה תכסיס עבור בית המשפט אלא באמת המשך לזה (לא ארחיב כדי לא לספיילר, אפשר לראות את הפרומו ברשת). אולי גם לעובדה שזה ערב חג המולד יש משמעות, גם כי זו תקופה מאוד דכאונית להרבה אנשים בודדים, עם שיעור התאבדויות גבוה, וגם כי זה חג המציין את הולדתו של ישו (=האוס). והאמת שגם האוקסיקודון נגמר לו, וכנראה שהוא לא רצה שוב לחזור על כל הסיפור של הפרק הזה מההתחלה. בתשובה לשאלתך, ביומיום (כשאין טריטר) אני כמובן מסכימה עם האוס במאה אחוז-הוא לא מכור, הוא תלוי פיזית בויקודין והיות וזו התרופה היחידה שעובדת עליו מבין האופציות הקיימות (הפרק הזה הוכיח שהוא ניסה דברים אחרים) הוא לעולם לא יוכל להפסיק להשתמש בה. זה מה יש, ועם זה צריך לנצח (והוא באמת מנצח, אז למה להציק לו?), אבל כמובן שאסור להאוס בשום פנים ואופן להפסיק לעסוק ברפואה, מכל הבחינות, ולכן אני בצד של וילסון, קמרון ופורמן. גם אני צפיתי מראש את האבחנה, וזה מאוד נדיר אצלי. וגם, שוב צ'ייס צדק. הוא זה שהעלה את אבחנת ההיסטיוציטוזיס של תאי לנגרהנס. יש באמת הבדל מאוד בולט בין צ'ייס של מסוף הפרקים של ווגלר עד הפרק הקודם ("האוס צודק ולא משנה מה, עוד לפני שאני יודע מה האבחנה שלו") לצ'ייס של הפרק הנוכחי ("האוס עלול לטעות בדיוק כמו שאני עלול לטעות"). ועכשיו צריך לחכות חודש
(למרות שהיות ולסדרה קוראים "האוס", יש דברים מסוימים שברור גם למי שלא מתעדכן בספוילרים שלא יקרו)