הרשמים שלי מהפרק (קצת באיחור)
קודם כל נהנתי מאד מהפרק (אפילו שזה לא חוכמה, אני נהנה מכל הפרקים). אהבתי שסוף סוף הראו את האיש בשחור, דמות שחיכינו לראות שוב מאז הפרק האחרון של העונה שעברה. אמנם עדיין לא אמרו לנו מה השם שלו, אבל אני מניח שגם זה יגיע. הקטע של: "טוב לראות אותך מחוץ לשרשראות" היה חזק ביותר. הפרק הזה המשיך באופן כללי את הקו של העונה עד עכשיו, שבו לא ברור מהו טיבו של האיש בשחור ומהו טיבו של ג'ייקוב, קו שלדעתי עשוי בינתיים בצורה מעולה. שניהם נראים משכנעים מאד, שניהם נראים כנים מאד, אבל בכל זאת הם אמורים להיות הפכים מושלמים. גם בפרק הזה האיש בשחור ממשיך להציג חזות כנה בצורה מרשימה. הוא לא מהסס לומר לריצ'רד שהוא העשן השחור למרות כל מה שריצ'רד ראה, בדומה לצורה שבה הוא הודה בפני סוייר בפרק הקודם שהוא העשן השחור. עד עכשיו ראינו שקצת בניגוד לג'ייקוב האיש בשחור לא מסתיר שום דבר ולא משקר. זה היה ככה מתחילת העונה, זה הגיע לשיא בפרק הקודם - עם סוייר, עם השיחה עם קייט על אמא שלו, עם ההודאה שהוא שיקר לקלייר כדי לתת לה משהו להיאחז בו, וזה המשיך גם בפרק הזה. הדבר היחידי שזכור לי שהאיש בשחור אמר ואנחנו לא יודעים בוודאות אם זה נכון או לא, זה שהוא סיפר לסוייר שכל העסק של הגנה על האי הוא בדיחה, ואין באמת ממה להגן על האי. זו כמובן השאלה הגדולה מאחורי הסידרה ואם האיש בשחור אומר אמת, כפי שהוא אמר עד עכשיו, זה יכול להסביר איך במציאות המקבילה שבה האי שקוע לא קורה כלום ולכולם יש חיים טובים. אבל אני מניח שלהפקה יש עוד כמה קלפים בשרוול... קיבלנו בפרק הזה גם קצת הבנה לגבי דרך הפעולה של ג'ייקוב, מה ששופך אור על הרבה התרחשויות בעונות הקודמות. ידענו למשל שהאחרים, עם בן בראשם, בצד של ג'ייקוב, והיה קשה ליישב את זה עם כל הדברים שהם עושים - רצח המוני, חטיפת ילדים ואנשים, מאבק עם ווידמור וכו'. עכשיו קיבלנו לכך הסבר - ג'ייקוב מביא אנשים לאי כדי להוכיח לאיש בשחור שהוא טועה לגבי טבעם של בני-אדם, ולכן ג'ייקוב (בדומה למוטיב הרצון החופשי בדת), נותן לאנשים לעשות כרצונם ללא התערבות, למעט תקשורת דלה ועקיפה דרך ריצ'רד. מה זה אומר? זה אומר שכל המאבקים והרעות החולות שהיו על האי לא קשורות לג'ייקוב ולא קשורות לאיש בשחור. שניהם נותנים לאנשים לעשות מה שאנשים עושים (תככים ומזימות ומאבקים), ובין לבין מתערבים פה ושם למען מטרותיהם. המטרה של האיש בשחור - למצוא דרך לגרום למישהו להרוג את ג'ייקוב, ומטרת ג'ייקוב - להוכיח שאנשים טובים מטבעם. ההסבר של ג'ייקוב לגבי התפקיד של האי - סוף סוף קיבלנו פה הסבר למה זה האי ומה תפקידו. אמנם הסבר די חלבי, אבל הסבר - מטרת האי היא לשמור על הרוע שלא יתפשט בעולם. לא ברור איך בדיוק זה קשור לאיש השחור. האם האיש בשחור הוא הרוע? האם האיש השחור רוצה לשחרר את הרוע? איך האי מונע את התפשטות הרוע? האם ההסבר נכון בכלל? שאלות שעוד לא נענו, וכנראה שנדע יותר בהמשך. אבל לפחות זו התחלה. באופן כללי לעונה הזו יש הרבה יותר ניחוח של פנטזיה מאשר העונות הקודמות עם פארדיי ויוזמת דארמה שהכניסו מוטיב מדעי-רציונלי לעניינים. נראה שהיוצרים בינתיים זנחו את הקו המדעי ומסתפקים בינתיים בהסברים 'דתיים' יותר - למנוע מהרוע להתפשט בעולם, בני-אדם טובים מטבעם, רצון חופשי... אני אישית מאד מקווה שהיוצרים לא ילכו עם הקו הזה עד הסוף וכן יכניסו שוב הסברים יותר רציונליים (גם עם בדיוניים) כדי להסביר את כל המיסתורין של האי.