האם ריבית של 3.2 בפיקדון שיקלי נחשב טוב? החשבון בבנק לאומי. האם לפי דעתכם צריך לבדוק את אופן חישוב הריבית של הבנק ולבדוק שאין להם טעויות. מחכה לתשובתכם.
אם זו לתקופה של שנה, מדובר בעיסקת לא טובה כיוון שכל הערכות מדברות על עליית הריבית בחודשים הקרובים ואתה תשאר עם ריבית 3.2 על סכום שאני מניח הוא מעלה 30000 ש"ח כשהוא סגור.
בבנק טפחות יש מסלול תלת-חודשי משתנה. כלומר תחנת יציאה כל שלושה חודשים וריבית משתנה של פריים-1.6% כלומר כבר עכשיו תקבלו 3.4% על הכסף, ואם הריבית תעלה אז אפילו יותר.
אני מניח שמדובר על סכום של מעל 100000 שח. אם כן אני הייתי שם חלק מהכסף לפחות בקרן נאמנות עם קצת סיכון אבל עם אפשרות לתשואה גבוהה הרבה יותר. ובכל זאת למי שלא רוצה סיכונים ובילבולי מוח מדובר בהצעה טובה.
הריבית היא קבועה ואני יכול לשחרר את הכסף פעם בשבוע (כל יום ראשון).אתם חושבים שאפשר להתמקח עם הבנק עם ריבית יותר גבוהה מ 3.2? להזכירכם החשבון מתנהל בבנק לאומי.
בתנאים הללו. הריבית לא צפויה ולרדת בשנה הקרובה, והכיוון, אם היא כבר תזוז - למעלה. בפיקדון עם ריבית משתנה יש לך איזו הגנה, בקבועה - אין. ברר מהי האלטרנטיבה בריבית משתתנה ותשווה.
נניח שהסכום הוא באמת גבוה (700000 ש"ח) : מכרתי את הדירה שלי ועד שאחליט מה לעשות הסכמתי (להצעת הבנק) לשים אותו בפק"מ (שבועי מתחדש). הם אמרו לי שהם מוכנים לתת לי ריבית של 3.1%. לפי מה שקראתי כאן זאת ריבית נמוכה מדי, נכון? תודה על תשובתכם.