קטב מרירי

caRnaf

New member
../images/Emo58.gifקטב מרירי

בוודאי מכירים וזוכרים אותו כאן. אך האם יש מישהו שזוכר במקרה או שלא במקרה את המקור התנ"כי של השם הזה? יצא לי לפגוש את השם הזה בעניין אחר לגמרי וניסיתי להזכר מאין הוא מוכר לי...מעבר לספרי רומח הדרקון. כרגע זה מעורפל אך לדעתי מספר ויקרא או משהו כזה. מישהו ? משהו? יום טוב

Palass

New member
הו, כן.

קטב מרירי זה איזה שד מרושע לפי היהדות לדתעי זה מבריק מצד המתרגם לקחת את קטב מרירי בתור הדמות הרעה.

caRnaf

New member
אכן

שד מרושע, במקור התנ"כי למיטב זכרוני הוא מובטח כעונש על איזשהו חטא?!

caRnaf

New member
אה זהו זה סופי.

קטב מרירי, משלחת שדי חבלה שישלחו אם עם ישראל לא ילך בדרכי ה' מזוהים עם הנאצים ומעשיהם ימח שמם וזיכרם. מוזכרים בתנ"ך בספר דברים. תודה על העזרה

La Gamba

New member
קטב מרירי

מוזכר בפרשת האזינו, בקריאה השנייה-שלישית.

SaberTooth

New member
לא רק משום כך...

השם של הדמות קטב מרירי באנגלית, Verminaard, מזכיר מאוד ובעצם מכיל את המילה שרץ באנגלית, Vermin. מכוון שהשד קטב מרירי מזוהה עם מחלות ושרצים ולכן היה גאוני מצד לוטם לתת את השם הזה לדמות ולא רק בגלל שהיא הדמות הרעה בסיפור.

SaberTooth

New member
אממ... אני לא יודע הרבה...

קטן לדמדומי הסתיו הוא אמור להיות אחד מהשדים שישלחו לעם ישראל אם לא ילך בדרכי האל. מזוהה בעיקר עם מחלות, ריקבון, סבל וכמובן מוות.

סייבר- לא נראה לי שזה ספויילר...

דיברת על קטב מרירי השד התנ"כי, ולא על הדמות מהספרים. וגם אם היית מתייחס לקטב מרירי שר הדרקונים, בכל זאת דיברת רק על פירוש השם. אפילו בהקשר של הסיפור אין לפירוש שמו משמעות מיוחדת, מלבד להדגיש את העובדה שהוא רע ומתועב. הקישור שלו עם מחלות, ריקבון וסבל לא רומז על שום דבר מתוך עלילת הספר (אולי חוץ מזה שהוא כוהן... וככזה הוא אולי מפיץ מחלות במקום לרפא אותן...).

ShadowFlash

New member
עדיף לסמן בטעות מאשר

לא לסמן בכלל... ודרך הגב... זה שאני לא מדפיס הודעות לא אומר שאני לא קורא אותם... אני אתכם כל הזמן :)

כן..זה בערך מה שסייבר אמר...

הוא באמת אחד מהשדים או מחלות שישלחו לעם ישראל אם הם לא ילכו בדרכי האל.. (זה שלא כתבתי זה לא אומר שלא הייתי..קראתי את כל ההודעות שלכם..)

למעלה