פרק 6

liron co

New member
פרק מעולה!

אהבתי את איך שהפרומו גרם לי להלחץ שהולכים לתפוס אותו, ובסוף הוא יצא תותח מכל הסיפור באיך שהוא סידר את הגופות בצורה משעשעת ביותר!! קווין כרגיל מעצבן וחבל לי על דברה......

Witchcrafts

New member
בשרשור על פרק שמסומן בספוילר,

אני לא מוצאת טעם לסמן בכל תגובה אזהרות ספוילרים. הרי מההודעה הראשית בשרשור אפשר להסיק שכל השרשור מתעסק באותו הפרק. אבל תגובות בשרשור שהן כבר מספיילרות על פרקים מתקדמים יותר או השערות וכו', זה כבר משהו אחר.

shirael

New member
../images/Emo58.gif פרק נהדר בסדרה נהדרת אבל...

טוב, אני מתה על הסדרה הזאת, היא אחת הטובות ביותר שראיתי בחיים אם לא הכי טובה, ואפילו הצלחתי לסלוח על ה'צ'יפ שוט' של הכותבים כשהרגו את ריטה, כי לא הפכו את זה אחר כך לשיעמומון על אבא לשלושה. הסצנה הסוריאליסטית של דקס רודף אחרי הקורבן שלו עם כל הפלסטיקים משתלשלים מאחוריו היתה פשוט יפהפיה. אבל... שני דברים ממש הפריעו לי, אולי תוכלו להסביר לי אותם, אלה חורים די רציניים בעיניי: 1. אחד ההרוגים בסצינה המשעשעת שדקס ביים (מאסוקה קרע אותי מצחוק) היה שבור-מפרקת בצורה די בולטת. זה לא טביעת אצבע שהם פספסו, זה סיבת המוות ולא כמו שרואים בסרטים זה מצריך מיומנות וכוח. 2. וזה ממש הפריע לי - הפצוע התקשר בטלפון של לומן לשותפים שלו. מילא שהוא לא התקשר 911 (הגיוני יותר למישהו שחושב שהולכים להרוג אותו), אבל בפרומו רואים שהם מנסים מאוחר יותר לדלות מהזיכרון שלה מידע על השותפים האחרים וזה נורא קשה כי היא לא ראתה כלום... הלו?! המספר שלהם נמצא בטלפון שלך! דקס מכניס אותו למחשב המשטרתי וישר רואה מי בקצה השני. מאכזב קצת כי עד עכשיו הכל היה מאוד הרמטי ולא השאירו קצוות פתוחים..

alonback

New member
פתרון אפשרי ומשהו שלי הפריע../images/Emo58.gif

1. מה זה שבור מפרקת בצורה בולטת? לשבר במפרקת אין סממנים חיצוניים, זה משהו שרואים בנתיחה, יכול להיות שבגלל פצע הירייה הברור וה"הסבר" של מסוקה לא עשו נתיחה (ואולי עוד יעשו, מי יודע) 2. גם אני חשבתי על זה אבל לדעתי אין מצב שהכותבים שעד עכשיו הראו אינטליגנציה גבוהה יתעלמו מזה, משער שזה עוד יקרה מה שאמרת. לי מאוד הפריע הסצינה שבה הוא אומר שסם ההרדמה הולך לפוג על זה שהיה בתא המטען, תן לו עוד מנה!!!!!! מה אתה מפחד? שהוא ימות אם תתן לו יותר מידי???

shirael

New member
../images/Emo58.gif ונזכרתי בעוד משהו

בקשר למפרקת, יש לי בראש תמונה אחרי ה'טיפול' של דקס שבה רואים את הבחור עם הראש בזווית עקומה למדי עם בליטה לא סימפטית מתחת ללסת. גם התנוחת הישיבה שלו הראש אמור להידלדל כמו על חוט, כמו שרואים לפעמים עצמות שבורות לפי ההידלדלות של האיבר. ודבר נוסף שאני לא לגמרי בטוחה בו - אני חושבת שאני זוכרת תמונה מהפרק שבה דקס מבין שהבחור ברח, ואם אני לא טועה השמשה שלו מנופצת. אולי אני זוכרת לא נכון, אבל אם כן - הוא לא נועל את האוטו (גם טיפשי ולא מתאים לאישיות שלו בכלל, אבל זה סיפור אחר, בדיוק כמו הג'י-פי-אס שליילה השתמשה בו בעונה השנייה - זה היה מטופש למדי וממש לא מתאים לדמות של דקסטר, להחזיק באוטו מכשיר שמתעד בדיוק איפה אתה מחזיק שבוי) אז למה הקורבן לא פשוט פתח את הדלת, ויותר חשוב - למה אף אחד לא שם לב שכל השמשה שלו מנופצת? אבל כאמור, זה שולי לעומת הדברים האחרים...

alonback

New member
הערת הסטודנט לרפואה

למפרקת שבורה אין שום סמן חיצוני, זה משהו שרואים רק בנתיחה (כמובן בהנחה שלא סיבבו את הראש 180 מעלות)

einat162

New member
לגבי 2 -

יכול להיות שהשיחה שהוא ביצע היה למכשיר צרוב / כרטיס חיוג חד פעמי. רואים את זה בהרבה סדרות משטרה- טלפון חד פעמי.

shirael

New member
אבל אנחנו אמורים להבין את זה לבד?

זה בערך כמו שהיו הורגים את ריטה בלי להראות לנו את זה, ואז גם לא מספרים לנו שזה קרה כי בטח נבין לבד שמישהו רצח אותה, זה קורה הרבה בסדרות משטרה

einat162

New member
סביר להניח שמי שרואה דקסטר מתעניין

גם בסדרות משטרה אחרות..... וחוץ מזה, אפשר להפוך שיחות ל"לא מזוהות" - לפחות ברמת לקחת את הטלפון ולהסתכל ביומן השיחות היוצאות.

באיזה פרומו רואים את זה?

בפרומו של הפרק הבא? הפרומואים הרי ערוכים בצורה כזאת שהם לא ממש מתארים את מה שאכן קורה בפרק הבא

shirael

New member
בינתיים כבר התקדמה הסדרה ואכן,

אין שום התייחסות לקטע עם הטלפון. זה לא חור בעלילה, זה בולען...

כפי שציינו הפרק סבל מחוסר אמינות מובהק

1. גרירה של הגופה באמצע הלילה כשהכל שקט לגמרי והשוטרים 20 מטר ממנו והם לא שומעים את הגרירה? 2. דקסטר לא טורח לבדוק אם יש טביעות אצבעות של לומן? לפחות על הצינור תבדוק. 3. מעניין שדווקא כשדקסטר חושב שהרופא שיניים הזה חף מפשע, הוא לא מתלבט וחושב על מה יהיה כשהרופא יהיה חופשי ויספר על דקסטר. לעומת זאת עם לומן הוא כן התלבט הרבה. יש כאן פאק באמינות בזה שלא היתה אפילו התלבטות לרגע אם להציל אותו ועל ההשלכות בהצלתו. 4. והפאק הכי גדול- הרופא מספר בהתחלה סיפור מאוד משכנע ודקסטר מאמין לו. אם כך מה לעזאזל הקטע של הרופא להתקשר ולספר את הכל בזמן שהם נמצאים 4 מטר ממנו? זה היה קטע ממש מפגר!

Witchcrafts

New member
גם אני תהיתי בנוגע ל-2.

לא תהיה עם זה התפתחות? הרי מסוקה בדק את הצינור בסוף הפרק.

shirael

New member
אני בטוחה שתהיה התפתחות עם זה,

אחרת לא היו מכניסים לתסריט את זה שדקס אומר ללומן לשטוף את הדם. בשביל מה זה היה חשוב? הרי בסוף הוא העמיד סצנה של ירי, לכן הגיוני שהיה דם. התסריט לא דרש את זה, וכשמוסיפים לכך את החצי שעה שמסוקה בדק את הצינור, המסקנה המתבקשת היא שהצינור הוא מה שנקרא plot point, שיתפתח בהמשך. אבל שוב... מפריע שנהיה כל כך קל לעלות על החיבורים שלהם, לנתח את העלילה לפי 'לאן רצו הכותבים להגיע' ולא לפי 'לאן רצה דקסטר להגיע'.

bboyoren

New member
ואלה...

ירייה אמורה להשאיר הרבה דם, מה שלומן דאגה לשטוף.... באמת פאק בהגינות.

למעלה