פרק 6

einat162

New member
../images/Emo58.gif פרק 6

היה מדהים ! מדהים ! מדהים ! רק שתבינו, אני צופה באינטרנט 24 שעות אחרי ארה"ב ולמרות שחזרתי הביתה ב 21:30 אחרי עבודה +לימודים והייתי קרועה מעייפות - הייתי חייבת לראות ! הדמות של לומן והיחסים שלה עם דקסטר רק עושים טוב לסדרה, הרבה אופציות לאתנחתא קומית שחורה וטרייה.
מה שכן- אני ממש אתבאס כשיהרגו אותה..... אין מצב שישאירו אותה בחיים.... אז אני נהנית מכל רגע עד שזה יבוא. (הייתי בטוחה שכדקסטר ראה אותה באמבטיה בפוזה אה-לה-ריטה היא התאבדה).

Freemee

New member
בעע ברח

היה פרק מעולה! כל הקטע שדקסטר מלמד את לומן ומתקן את הטעויות שלה היה פשוט מעולה. איך דקסטר ניצל כל הזמן ברגע האחרון עקב חושיו החדים
. בכלל כל האינטראקציה בין לומן לדקסטר ממש עשו אותה טוב וכנראה שהוא הולך לעזור לה לרצוח את כל השאר ובקיצור יהיה מעניין מאוד. העונה דווקא מסתמנת עונה טובה. איך כשדקסטר הגיע לאמבטיה וראה את לומן בפוזיציה של ריטה וואי איזה שוק הוא קיבל. מסכן.

alonback

New member
זה רק אני...../images/Emo58.gif

או שגם אתם לא זוכרים מתי הפעם האחרונה שהיה רצח "נקי" של דקסטר, בעונות הראשונות עם כל סיפור המסגרת עדיין היה לנו את הרציחות השגרתיות, כבר אין את זה, בכל רציחה משהו קורה. אני מתגעגע לרציחות השגרתיות, כבר הרבה זמן לא ראינו מישהו בשקית זבל.

Boran

New member
../images/Emo58.gif

לא רק זה, גם במקור דקסטר הרג רק רוצחים שזוכו בבית משפט בגלל תקלות טכניות, ולא באו על עונשם. במקור גם שמענו הרבה יותר על ה"נוסע האפל", על הדחף שלו לרצוח. עכשיו, ובמיוחד בעונה האחרונה, זה באמת סתם. אני מהמר שלומן תהרוג מישהו אחד לפחות שלא עשה לה כלום, ואז דקסטר יהרוג אותה.

einat162

New member
לא נראה לי שזה מה שייקרה

קודם כל- זה יהיה מאוד מאכזב. ודבר שני - לא נראה שלומן (בניגוד למיגל פראדו) תתמכר לדחף להרוג. יש הבדל בין לעשות טעות (....ולהרוג מישהו...) לבין מפלצת "רצינית" (שוב, כמו מיגל פראדו או בראיין מוצרט) שפשוט תהרוג שוב ושוב כי היא שואבת מזה הנאה. בפרק האחרון למשל לומן הגדירה את הרגע כ"נותן שלווה" (בניגוד לאחרים, שעושים את זה כי זה מלהיב אותם) - וזה חלק נובע מהעובדה שהרצח היה של אחד מהתוקפים שלה. בקיצור, אלא אם יהפכו אותה למטורפת חולת נפש שרואה בכל גבר כאחד מהמתעללים שלה (היה לה פספוס אחד שהוא לא באמת היה פספוס- כי האסיר מתחת לגשר אכן היה חלק מרשת המתעללים של בויד) - לא נראה שדקסטר יטה להרוג אותה. ולי לא כ"כ מפריע שלאחרונה אין רציחות "נקיות" גם כי יש מספיק דברים ששומרים אותי במתח ועניין, וגם כי עצם מוקד המשיכה של הסדרה (הספרים והטלוויזיה) הוא המימד האנושי ולא עוד "סדרת דם ורצח".

Boran

New member
../images/Emo58.gif

לא התכוונתי שהיא תתמכר לדחף להרוג התכוונתי שהיא תהרוג כמה אנשים שבאמת פגעו בה, אבל אז תיכנס לפרנויה ותחשוב שפגעו בה כל מני אנשים שלא באמת פגעו בה. בעצם היא כל פעם תחשוד בגבר אחר ותהרוג אותו, לא בגלל התמכרות, אלא בגלל פרנויה. ואז דקסטר יהרוג אותה, כי היא הרגה חפים מפשע, והיא תמשיך בזה בגלל הפרנויות שלה ואני מסכים שיש משהו עם האומנת.

einat162

New member
אז כמו שכתבתי -

"....בקיצור, אלא אם יהפכו אותה למטורפת חולת נפש שרואה בכל גבר כאחד מהמתעללים שלה..." אבל זה יהיה ממש מאכזב עבורי.

einat162

New member
ההימור שלי הוא על האומנת

שהאומנת תרצח אותה - זה יהיה שיא השוק, כי אנחנו לא יודעים עליה באמת כלום, ולדעתי היא ממש קריפית..... הניחוש השני שלי הוא השוטר המושחת שקווין פנה אליו.

שיר m

Well-known member
פרק ענק!

היה הומור טוב, ומתח מצויין... היו כמה דברים שלא כ"כ מסתדרים, אבל לא נורא, אפשר לחיות עם זה. דברה, נשמה, למה את עושה את זה לעצמך. הרי כולנו יודעים איך זה ייגמר.

שיר m

Well-known member
מה שאיילת כתבה למטה...

לא התעמקו יותר מדי בפרטים של מה שקרה, מסוקה מסתכל על הצינור אבל לא בודק אותו (או שאולי כן לקחו טביעות אצבעות ונדע בהמשך? זה יוביל אותם ללומן...) דקסטר גורר את הבחור עם הניילונים ואף אחד לא שומע, בכלל כל המקום הזה שהם היו בו, איך דקסטר לוקח את המכונית כשהשוטרים כבר שם, זה שומם הרי, אפשר לשמוע... לומן בורחת, היא לא מכירה את המקום, היא לא זהירה מספיק, אבל היא ברחה בלי שאף אחד שם לב. הכל היה מזל, ושום סיכוי שזה יכול לקרות באמת. אבל זאת סדרה, וזה היה באמת מעולה, אז אני סולחת:)

einat162

New member
דווקא לי זה נראה בסדר....

דקסטר גורר את הבחור עם הניילונים ואף אחד לא שומע- כי הוא *קצת* חונק אותו, ואני לא מאמינה שהמקום שם שקט לגמרי - הרבה קולות רקע, במיוחד בלילה (שעות עבודה) כי נראה שזה איזור שילוח ואיחסון (אם כבר זה לא הגיוני לי- איך כ"כ שקט). איך דקסטר לוקח את המכונית כשהשוטרים כבר שם- אוקיי, גם אני חשבתי על זה: דקסטר הרי אומר ששוטרי הסיור לא יכולים להיכנס פנימה/ לגעת בזירת הרצח עד שמחלקת הרצח מגיעה. לדעתי או ששוטרי הסיור בדיוק נכנסו- או שהם היו סגורים בתוך הניידת ולא שמעו (הרכב היה רחוק מהניידת - לכיוון חוץ מהמתחם). זה שלומן בורחת בלי להכיר את המקום אכן קצת מוזר, אבל נקודה מעניינת שקשורה לזה - שמתי לב שלומן היא זו שבוטחת בתחושת הבטן שלה, יותר מסתמכת על "הנוסע האפל" שלה- מאשר דקסטר..... למשל הריח - היא זיהתה, חטפה, ופצעה את מי שהאמינה שהוא תקף אותה - היא לא ראתה אותו/ אותם (כיסוי עיניים) אבל זכרה את הריח/ הטעם שקשורים באדם, ועל סמך זה תקפה. אפילו דקסטר לא האמין לה (הוציא את הארנק שלו כדי להוכיח לה שהוא אדם נורמטיבי, רופא, נשוי + ילדים). כשהיא אמרה לו אח"כ "אבל ראיתי" - אז הוא עונה לה "איך את יודעת העיניים שלך היו מכוסות". הרהור.........

שיר m

Well-known member
אממ...

המקום שקט בטוח. הם הסתובבו כמעט בכולו ודיברו בקול רם והיריות של לומן... היו רעשים של גרירה. השוטרים היו שניה משם. אין מצב שלא שומעים. זה ניילון. ומילא הגרירה, גם להיכנס איתו למחסן ההוא... זה חייב לעשות רעש. בקשר להרהור שלך, אני מניחה שב"ראיתי" היא התכוונה ל"הרגשתי", ואח"כ גם דקסטר הבין את זה.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo58.gifממש נהניתי מהפרק..

כמו כולם כאן אני מניחה, אני ממש ממש אוהבת את לומן. הקטע שדקסטר קלט שהיא לא עזבה היה ממש מצחיק "יריתי בו, יש המון דם" "את במיאמי?"
בכלל - כשהיא מתחילה לחשוב שהוא שוטר וכו'.. וכמובן, שום סיכוי שהרצח הלא הגיוני הזה יסגר ככה - בחור ניילונים ירה בבחור השני בתוך האנגר, הבחור השני הלך כל הדרך למחסן הקטן ההוא בחוץ משאיר עקבות דם ובחור ניילונים רץ אחריו ומסיים את העבודה אבל נשכב עם האקדח ליד היד ומת מחנק? כאילו, ממש לא מתאים לדברה לסגור מקרה ככה ושהם לא בודקים אפילו טביעות אצבע על שום דבר ולא מתייחסים בצורה אמיתית לאירועים ולרמזים שיש להם.. העיקר שהסתדר לדקסטר, אה? גם הקטע שהוא גורר את איש הניילון שלו והם ממש מעבר לפינה ולא שומעים כלום ולא רצים ולא עוצרים להקשיב ולא כלום - לא הגיוני בכלל... מסוקה מתאר מה לדעתו קרה-
אז ככה - אני רוצה שלומן תשאר לנצח, באמת.
אני ממש אוהבת את הדמות שלה ומנסה לא לחשוב על כך שסופה יהיה מוות בטוח. אהבתי את התיאוריה של עינת שקווין אולי ירצח את לומן ואז דקסטר ירצח את קווין. למרות שזה פשוט להפוך את עונה 2.
נמאס לי מהבחורים הלא נכונים שמשדכים לדב, אולי קווין יעזוב את דקס וישאר עם דב ותהיה לה מערכת יחסים ארוכת טווח לשם שינוי? עם איזשהו סיכוי להמשך? אני רק לא רוצה חזרה על עונות קודמות ושהכל יהיה לי ברור..
בטיסטה ולגוורטה - חזרו להיות לא מעניינים עם השולם היותר מדי סולח ויותר מדי מהיר שלהם, מאוד מאכזב. אני ממש נהנית מהעונה עד כה והפרק האחרון היה ממש השיא. [ולא, לא כתבתי פוסט הפעם..
]

einat162

New member
והתחלתי לחשוב על תיאוריה אחרת -

אני יודעת שהיא אירית / סקוטית, והיא היתה בריטית- אבל מה אם האומנת היא קורבת משפחה של ליילה ומגיעה לנקום בדקסטר כי היא הבינה שהוא הרג אותה ?

שיר m

Well-known member
לא נראה לי שהם יחזרו אחורה...

אבל אני ממש סקרנית לדעת מה יהיה איתה... שומרים אותה לסוף

o0Invisible0o

New member
אממ..אבל המומחיות של דקסטר זה ../images/Emo58.gif

שהוא לא משאיר אחריו עקבות. כאילו לליילה, כמו כל קורבן דקסטרי, לא נשארה גופה..אז איך היא תבין משהו כזה ועוד תדע לאתר את זה חזרה לדקסטר..? נשמע לי מורכב מדי.. וגם היא לא הראתה איזשהו רצון להשאר עם דקסטר בכלל, כאילו העובדה שהיא עובדת אצלו היא אכן מקרית, היא בכלל תכננה לעזוב אחרי שהוא השאיר אותה כל הלילה וזה..

einat162

New member
"אין קרוב משפחה ידועים"- לא אומר שאין בכלל...

ואם יש מישהי כזאת ששמרה איתה על קשר מסויים (אפילו אימיילים) ופתאום נעלמת מהרדאר, זה יכול לעורר מחשבה כזאת. אולי בגלל זה היא לא הרגה את דקסטר - היא נשארת כדי לגלות מה קרה לה : כי היא יכולה לעלות על זה שהיא השתתפה בקבוצת "מכורים אנונימיים" (ועל תגידי לא כי זה אנונימי....), ההיבט שדקסטר השתתף בקבוצה כזאת היה שייך לחלק מהמסיכה שלו עם ריטה - "החיים הציבוריים" כביכול. לגבי איך שהיא תכננה לעזוב אותו אחרי שהוא השאיר אותה כל הלילה: - יכול להיות שהיא מיצתה את החקירה שלה, והוא נראה לה כמבוי סתום - ניסיון לנפנף אותו. - אולי באמת היא עושה את "הדבר האנושי" , כי אם היא לא היתה מתרעמת על זה בצורה מסויימת זה היה נראה חריג. אני לא יודעת מה איתך, אבל בתור מישהי שהיא לא נערה, וסביר להניח שבלי משפחה משל עצמה - לא היית בורחת מעבודה כזאת כל כך מהר (להתפטר אחרי פעם אחת, ממישהו שאת יודעת שעובד עם המשטרה ויכולים להיות בלת"מים). נראה לי קיצוני - העמדת פנים. משמעות נסתרת? רומזים בצורה הומוריסטית על האריסון שיש לו נטייה ל"נוסע אפל" משל עצמו (עריפת הראש של הבובה, הקזות דם חוזרות מהלחי כשאף אחד לא רואה ) אולי בגלל זה הוא מסתדר איתה כ"כ טוב. גם לומן - כתבתי על זה כבר- נראה שהיא יותר בהקשבה לנוסע האפל שלה מאשר דקסטר. Dexter needs a tune up?

למעלה