אם תשאלו אותי
בחודשים האחרונים לכל צופה שני של הסופרנוס בערך קיים איזה טוקבק באתר נידח על מה יהיה בסוף הסדרה, אפשר אפילו לומר שהטוקבקים בנו את העונה האחרונה של הסדרה עם שאלת המיליון דולר "מה יהיה עם טוני?" (אגב אני בטוח שאם תחפשו את השמפט הנ"ל בגוגל יהיו אלפי תוצאות). דייויד צ'ייס יודע את זה, העונות האחרונות של הסופרנוס התייחסו יפה מאוד להתמודדות של טוני מול העולם הטכנולוגי החדש, או איך ארגון מסורתי ומקובע כמו משפחת פשע איטלקית מתמודד עם שנות האלפיים (לדוגמא, היציאה מהארון של ויטו). אני חושב, לדעתי האישית, שהמהות של הסצינה האחרונה, היא תופעת הטוקבקים, שלכל אדם יהיה רעיון מה קורה בסוף, והסיום התמוה הזה בעצם יסגור את הסדרה בצורה הכי חזקה שיכול להיות, סיום כזה עושה מדייויד צ'ייס מיתוס-אגדה בעודה בחיים. איך בעזרת סצינה שחתוכה בצורה כמעט בזיונית, הבנאדם גורם לעשרות מליוני אנשים בעולם להציף את האינטרנט בסוף מקורי לסופרנוס, זה כמעט כמו חידהץ צ'ייס גמר את הסדרה בצורה הכי טובה ומקורית שהוא יכל לדמיין לעצמו, הוא לא גמר אותה, הוא נתן לנו לגמור אותה ולאכול את עצמנו בשאלה מה קרה בסוף לטוני, כי לא קרה לו כלום, או שכן, אבל זה לא באמת משנה. אפשר לדון בהמון שאלות פסיכולוגיות ופילוסופיות ובקונספירציות על מה קרה בסוף, אבל זה היופי שבסדרה הזאת.