פרק אחרון

Apollo 11

New member
../images/Emo58.gif פרק אחרון

ההסבר הכי מקיף ומשכנע למותו של טוני שקראתי עד עכשיו: http://www.bobharris.com/content/view/1406/1

קים19

New member
../images/Emo58.gifאז.....

הבחור כן היה רוצח וטוני כן מת בפרק האחרון.?.......ניתוח מעולה,אבל עדיין אההההה......

eranpes4

New member
../images/Emo45.gif שיכנע אותי.

במיוחד העניין עם החולצה. כל הסימנים מובילים למותו של טוני, David Chase רצה שנפתח את הראש ,נשים לב לכל הסימנים ונבין לבד.

קים19

New member
אז בעצם.....

הוא כן מת רק לא הראו את זה,אני חייבת לומר שמיכול השטויות שקראתי בכול מקום מאז שהפרק הסתיים זה הכי מעניין ואני גם נוטה להסכים עם מה שכתוב......

Apollo 11

New member
הנקודות העיקריות

1.ההתכתבות עם הפרק הקודם בו טוני נורה: היורה לובש ז'קט "members only" (השם של אותו הפרק), טוני לובש את אותה חולצה שהוא לבש כשהוא נורה בפעם הקודמת. 2.members only זה כשלעצמו רמז לחבר מאפיה (בקרדיטים הוא כונה "man in members only jacket" שזה ניסוח קצת מוזר, במיוחד בהתחשב בעובדה שלא ראו בכלל את שם המותג בסצינה). 3.השיחה המדוברת כל כך עם בובי על המוות הפתאומי שלא שומעים כשהוא מגיע. 4.ההתכתבות עם סצינת ההתנקשות בסנדק בה המתנקש נכנס לשירותים לפני הרצח (מסתבר שטוני גם ציין את הסצינה הזו בעבר כסצינה האהובה עליו). הקורבן אמר אז לפני ההתנקשות ""Try the veal. It's the best in the city." טוני אומר לבנו שטבעות הבצל הן "the best in the state" 5.הצילום הקצת מוזר בו רואים את טוני מתיישב במסעדה מזכיר ויזואלית את הסעודה האחרונה. בשיחתו הקצרה עם כרמלה טוני מזכיר את האיש שבגד בו - קרלו. 6.כשהמתנקש נכנס טוני מתרכז בו לשנייה, ואז תשומת הלב שלו (ושלנו הצופים) עוברת לאיי.ג'יי שנכנס מיד מאחוריו. מאותה נקודה צ'ייס מכריח אותנו לחזור לוהתרכז במתנקש ע"י התמקדות חוזרת בו (מתנהג בעצבנות ומביט אל טוני). אבל כשאנחנו חוזרים לנקודת המבט של טוני, המוקד שוב חוזר לבנו היושב לידו (האיש בז'קט נראה כל הזמן ברקע מביט בטוני, אבל הוא לא בפוקוס, טוני כאמור לא שם לב אליו). 7.בסנדק תפוז מייצג מוות. הסופרנוס כבר השתמשו ברעיון הזה בעבר כשטוני קנה מיץ תפוזים לפני שהוא נורה. בתחילת הפרק הנוכחי הוא אוכל תפוז... יש התייחסויות רבות נוספות לorange בפרק, החל מסכימת הצבעים בה מצולמת הסצינה האחרונה, וכלה כמובן בצבע החתול המסתורי שצץ פתאום בחייו של טוני (שחוזר גם במסעדה בדמות קמע הטייגר של קבוצת הפוטבול המקומית, מעל כתפו של טוני). 8.הפריים הראשון של טוני בפרק מזכיר צילום של אדם שוכב בארון מתים. הוא מתעורר לקול מוזיקת הלוויות ברדיו. 9.כל הסצינה האחרונה מכילה רמזים רבים ולמעשה בנויה כטקס אשכבה קתולי.

bulllli

New member
תודה, תבורך! בהחלט מעניין והשאלה הנותרת היא

האם רק טוני חוסל או שמא גם בני משפחתו הלכו לעולמם. ויתכן בכלל ההפך, שטוני הוא כל כך חזק ובעל יכולות הישרדות בלתי רגילות, שהסצנה בעצם לועגת לסנדק ובעצם טוני "לא רואה אף אחד ממטר" וימשיך לתפקד עד הסוף.

Hubert Hubert

New member
../images/Emo58.gif זה מעניין, אבל...

אני חושב שהשאלה העיקרית פה היא "אז מה?". למה שדיוויד צ'ייס יטרח ויעשה את כל המאמצים האלה כדי להגיד לנו משהו, ולא פשוט יגיד לנו את זה? איזה ערך יש לחיפוש המתיש הזה אחרי סימבוליות איזוטרית וחזרה אחורה לפרטים זניחים מפרקים קודמים רק כדי להגיד לנו שבסוף מישהו יורה בטוני? לא מדובר פה בתוכנית מתח חידתית כמו 'אבודים' שמבוססת על מתן רמזים לחידה שתיפתר בעתיד ותפתיע את כולנו, תגרום לנו לחזור חזרה ולראות איך כל חלקי הפאזל מתחברים. לחרוץ את דינו של טוני בגלל החולצה והתפוז זהה ללחשוד בקונספירציה של הFBI המערבת את סיל ואדריאנה על סמך זה שלא ראינו בדיוק את הגופה שלה ולכן היא אולי חיה (לבגידתו של קרלו, אם אני לא טועה, לא היו שם רמזים). בעיני, הגילוי שטוני מת מוציא את העוקץ מכל הסצינה - אני אהבתי מאוד את ההתייחסות לסצינה כראיית העולם דרך עולמו של טוני ובעצם ההבנה שטוני לנצח יהיה פרנואיד ויחשוש לחייו, כאיזשהו עונש או מחיר לחיי המותרות חסרי המוסר שהוא חי (לעומת "סתם" להרוג אותו, שכמו שאמרו רבים לפני זה די בנאלי וגם לא מאוד מעניין). אם הוא בעצם נרצח בסוף הסצינה הזאת, אז זה מוציא את כל העוקץ מהרעיון הזה, כי גם הפארנויה שלו לא היתה לשווא, וגם המחיר שהוא שילם אכן היה מוות, ולא סתם מוות - מוות בנאלי וסתמי, חסר סיבה וחסר כל תגובה רגשית על ידי מישהו שאנחנו בכלל לא מכירים! אולי ה"פואנטה" של הסצינה הזאת היא לא בקביעה המוחלטת שהוא מת (או לא מת), אלא דווקא ההתלבטות והמתח שלנו לגבי הסיום כמעין הארכה, המשך, לחוסר הודאות של טוני שמודגשת היטב לכל אורך הסצינה. לקביעה הנחרצת שכל הסימנים מצביעים לכך שטוני אכן חוסל אין כל משמעות, לחוסר הודאות יש.

קים19

New member
אני מסכימה 100 אחוז.....

אבל אל תישכח שאנחנו לא יודעים אם טוני באמת מת בסוף אלו ספקולציות ,דייויד צ'ייס לא אמר כלום ומה שניכתב במאמר הזה סותר את כול מה שדייויד צ'ייס אמר. "אני אהבתי מאוד את ההתייחסות לסצינה כראיית העולם דרך עולמו של טוני ובעצם ההבנה שטוני לנצח יהיה פרנואיד ויחשוש לחייו, כאיזשהו עונש או מחיר לחיי המותרות חסרי המוסר שהוא חי "- אני מסכימה ולדעתי זה עדיין הסוף ,צ'ייס לא מטומטם הוא לא היה עושה סוף כזה הוא היה אנטי סוף כזה.....בעצם הרעיונות והספקולציות ימשיכו כי אף אחד לא יודע בדיוק מה קרה ואני עדיין דבקה במה שכתבתי אחרי הפרק האחרון שהוא לא מת והכול בעצם ממשיך,ואסור לישכוח שצ'ייס הוא אומן המניפולציה ולדעתי זה גם בא לידי ביטוי בפרק האחרון.

eranpes4

New member
לשאלתך.

"למה שדיוויד צ'ייס יטרח ויעשה את כל המאמצים האלה כדי להגיד לנו משהו, ולא פשוט יגיד לנו את זה?" ת: אני חושב שזה שזה כל הקטע בספרות לא..? אם היו אומרים לך הכל בלי רמזים ומבלי שתצטרך להבין בעצמך אז זה היה זול מידי. חומר למחשבה

Hubert Hubert

New member
אני לא מסכים.

יש הבדל בין סאבטקסט והסקת מסקנות אישית, שזה דבר נפוץ ומובן מאליו בספרות (וגם ב'סופרנוס') לבין חלוקת רמזים לגבי הנראטיב העלילתי. זה לא 'חפש את המטמון' או פרק של השמינייה שצריך לחבר את כל חלקי הפאזל כדי לקבל תשובה אחת חד משמעית שתוביל אותנו לשלב הבא. ה"יוקרה" בסופרנוס לא באה מזה שהצופה צריך לשבת מול המסך עם דף ועט ולחפש כל דבר שיכול להיות סימבולי כדי להחליט מה יקרה בהמשך. הנראטיב בסופרנוס תמיד היה די ברור, אם אני לא טועה, ומה שהתרחש מתחת לפני השטח והיינו צריכים לפרש לבד אלה דקויות של התנהגות, של יחסי אנוש, של רגשות, לא קונספירציות וחיסולים שיתגלו באיזה טוויסט בפרק הבא. לרדד את כל ה"ספרות" לרמה של חידה של חמיצר פשוט מראה על חוסר הבנה (או שאתה קורא את הספרים הלא נכונים). מה גם, שכאמור, זה נראה לי מובן מאליו שאם צ'ייס עשה סצינה אחרונה כל כך שנוייה במחלוקת, אז הוא רצה שתיווצר מחלוקת, ולא להגיד לנו "מחסלים את טוני ברגע האחרון, זה ברור כשמש! לא ראיתם את החתול הכתום?!" ולכן כל הצהרה חד משמעית בנוגע למה שקורה שם ברגע האחרון היא חסרת טעם, העוצמה של הסצינה נובעת מחוסר הודאות, מהבלבול, שכמו שאמרו לפני ואני מסכים - אמור לחקות את בעצם את ראיית עולמו של טוני, את אורח החיים שלו, תמיד בסכנה, אף פעם לא יודע מתי יהיה הרגע האחרון שלו.

bulllli

New member
שוב, לדעתי זה אנטי לסנדק כי טוני הוא המלך!!

ט טו טונ טוני סופרנו!!

eranpes4

New member
ok כל אחד שיבין מה שהוא רוצה

אבל לדעתי זה גם סיום סגור במידה מסוימת. הבעיה שהתעוררה בתחילת הסיפור האם ד"ר מלפי תצליח לטפל בטוני ואחרי שנים של טיפול היא לא מצליחה. הבעיה הזאת מגיעה להכרעה. גם שימו לב לצורה שבה הסופרנוסים מסימים קוראדו - נאלץ למות באיזה מוסד עלוב שהוא אפילו לא זוכר איזה כריש הוא היה. אי 'גי - מיואש מהחיים אפילו ניסה להתאבד. וטוני - שאיבד כמעט את כל הבכירים שלו (גם את כריס הוא הרג וזה היה כדי להראות בפרקים האחרונים רק את צידו השלילי) הוא מסיים לדעתי במוות, כל הסימנים והרמזים מובילים לזה. *אין סוף טוב לאנשים שבוחרים בחיים כאלה וזה ניראה לי המסר העיקרי שמועבר בסוף.

eilon87

New member
אם תשאלו אותי

בחודשים האחרונים לכל צופה שני של הסופרנוס בערך קיים איזה טוקבק באתר נידח על מה יהיה בסוף הסדרה, אפשר אפילו לומר שהטוקבקים בנו את העונה האחרונה של הסדרה עם שאלת המיליון דולר "מה יהיה עם טוני?" (אגב אני בטוח שאם תחפשו את השמפט הנ"ל בגוגל יהיו אלפי תוצאות). דייויד צ'ייס יודע את זה, העונות האחרונות של הסופרנוס התייחסו יפה מאוד להתמודדות של טוני מול העולם הטכנולוגי החדש, או איך ארגון מסורתי ומקובע כמו משפחת פשע איטלקית מתמודד עם שנות האלפיים (לדוגמא, היציאה מהארון של ויטו). אני חושב, לדעתי האישית, שהמהות של הסצינה האחרונה, היא תופעת הטוקבקים, שלכל אדם יהיה רעיון מה קורה בסוף, והסיום התמוה הזה בעצם יסגור את הסדרה בצורה הכי חזקה שיכול להיות, סיום כזה עושה מדייויד צ'ייס מיתוס-אגדה בעודה בחיים. איך בעזרת סצינה שחתוכה בצורה כמעט בזיונית, הבנאדם גורם לעשרות מליוני אנשים בעולם להציף את האינטרנט בסוף מקורי לסופרנוס, זה כמעט כמו חידהץ צ'ייס גמר את הסדרה בצורה הכי טובה ומקורית שהוא יכל לדמיין לעצמו, הוא לא גמר אותה, הוא נתן לנו לגמור אותה ולאכול את עצמנו בשאלה מה קרה בסוף לטוני, כי לא קרה לו כלום, או שכן, אבל זה לא באמת משנה. אפשר לדון בהמון שאלות פסיכולוגיות ופילוסופיות ובקונספירציות על מה קרה בסוף, אבל זה היופי שבסדרה הזאת.

למעלה