סאם ופייט

../images/Emo58.gif סאם ופייט

בפרולוג של המשתה הופיע לנו פייט שבסוף הספר הפך לשלולית מים.
ואז בפרק האחרון של סאם הוא מופיע. אז מישהו כנראה הרג את פייט והתחזה לצורה שלו, עכשיו מגיעים השאלות: השאלה המתבקשת הראשונה היא מי, אבל התשובה פה ידועה. קודם כל הכישרון של התחזות שייכת לחסרי הפנים, בנוסף פייט שאל אותו מי הוא והוא ענה "אף אחד". (מזכיר למישהו את אריה). השאלה השנייה היא איך פייט נהרג, אנחנו יודעים שחסרי הפנים מיומנים בקסמים של לבישת פנים אבל לא דמיינתי שיש להם כוח של להפוך אנשים לשלוליות. אבל השאלה המתבקשת האחרונה היא למה? פייט הוא לא אדם חשוב, חסרי הפנים יכלו להתחזות לאנשים יותר משפיעים, פייט היה רק מתלמד. זה מחזיר אותנו גם לשאלה של תפקידו של ז'אקן, חסרי הפנים מתחילים לשחק תפקיד במערכה, השאלה היא מה? או למה? אז בעצם הדיון שאני רוצה לפתוח פה הוא העלאת השערות לגבי תפקידם של חסרי הפנים בהמשך העלילה ובעלילה הנוכחית.

האבק

New member
תשובה |ספויילר|

קודם כל אני כמעט בטוח שפייט נבלע באדמה ולא הפך לשלולית. למה פייט? כי הייתה לו גישה לדברים שלאחרים לא הייתה גישה אליהם, ובגלל שהוא היה אף אחד. כלומר אף אחד לא היה שם לב לשינוי אצלו למשל. איזה גישות היו לו? הוא היה העוזר של אחד המאסטרים הרמים במצודה (מצטער, קראתי את הספר ממש מזמן, אז אני לא זוכר בדיוק) והייתה לו גישה למפתח ההוא למשל. אני באמת לא מצליח לחשוב על מישהו שיממן חסר פנים שירגל במצודה.. זה מעניין..

התיאור המדויק היה

שהוא ראה שהאדמה רטובה ואז הרגליים שלו הפכו למים. חסרי הפנים הם מתנקשים, לא מרגלים, למרות שאחרי שפגשנו כמה מתנקשים אני כבר לא בטוח. אבל אם יש מידע במצודה שחסרי הפנים רוצים למה הם צריכים להשאיר שם מרגל, לא יותר פשוט להתגנב ופשוט לקחת את המידע? אני לא מצליח לחשוב על מידע שלא נמצא בתוך ספר שחסרי הפנים רוצים מן המלומדים, בסופו של דבר הם השיגו את כל המידע שלהם מן הספרים, לא? אבל נגיד שהמלומדים כן יודעים סוד כלשהו, למה שהם יגלו אותו לפייט? הוא היה יכול לקחת מלומד ראשי ולאיים עליו ולהשיג ממנו את המידע...

האבק

New member
../images/Emo58.gifהנה הציטוט

" "אה." המלים אזלו מפיו. הוא שלף את המפתח והניח אותו בידו של הזר, בתחושת קלילות, בתחושת שיכרות כמעט. רוזי, הוא הזכיר לעצמו. "אז סיימנו." הוא הספיק לחצות חצי מהסמטה ואז חש פתאום שהמרצפות תחת רגליו מתחילות לנוע. המרצפות חלקות ורטובות, הוא חשב, אך זאת לא הייתה הסיבה. הוא הרגיש שליבו הולם בחזהו. "מה קורה?" הוא אמר. ברכיו פקו. "אני לא מבין." "ולא תבין לעולם," אמר קול עצוב. המרצפות דהרו לעברו, לנשק אותו. פייט ניסה לזעוק לעזרה אך גם קולו בגד בו. מחשבתו האחרונה הוקדשה לרוזי. " לא נראה לי שהוא הפך לשלולית...

האבק

New member
והתרגום של זה הוא

"ברכיו פקו" לא נראה לי מרטין התכוון שהרגליים שלו ממש הפכו למים. זה ביטוי.

יכול להיות...

אבל גם לפני המשפט הזה המרצפות היו רטובות, אתה לא יכול להיות בטוח, במיוחד לא בספר הזה. זה ברור שקרה שם משהו לא טבעי, בין אם האדמה בלעה אותו ובין אם הוא הפך למים. על פי התיאורים זה נראה כאילו הוא הפך למים, לדעתי.

הכוונה

היא שהוא מעד כי איבד שליטה על הרגליים,ברכיים פקות מוזכרות כמה פעמים בהיבט של פחד. ובאשר לעניין-יכול להיות שזה אחד מ"מרגלי החורף" או איך שמליסינדרה לא קראה להם,אנחנו לא יודעים איזה כוחות יש להם.

מלי אמרה

כמה פעמים של"אחר הגדול" או איך שלא קוראים לו יש סוכנים ואנשים בעולם שהם ערמומיים ותפקידם הוא להרוס את בני האדם לפני בואו.

HarelBarok

New member
ספויילר

מה שלי נראה ברור הוא שפייט הורעל בעזרת המטבע שניתן לו- כתוב שהוא הכניס את המטבע לפה לבדוק אם הוא אמיתי. התיאור של הנפילה שלו לדעתי מסמן את מה שהרעל עשה לגוף ולמוח שלו ולא באמת שקיעה הוא הפיכה לנוזל.

HarelBarok

New member
דווקה כן.

כידוע, הדרך הנפוצה ביותר באותה התקופה לבדוק אם מטבע עשוי מזהב הוא לנשוך אותו (כי זהב נחרץ בקלות) ולכן יהיה זה רק הגיוני לצפות כי התגובה לקבלת מטבע זהב תיהיה הבדיקה שהוא אמיתי (כמו שבסופר בודקים לך את השטרות של ה200 ש"ח תמיד).

אבל...

כמות כל כך קטנה של רעל שעובר בנשיכה, ושעובר כל כך מהיר ומשיע תוך שניות, זה לא הגיוני.

הלדין

New member
אלא אם זה "החונק"

הרעל הזה פועל בתוך שניות כמו שראינו בחתונה של ג'ופרי.

HarelBarok

New member
מעבר לחונק

חסרי הפנים (ואני חושב שכולנו מסכימים שרוצחו של פייט הוא חסר פנים) מתמחים בסוגים שונים ומשונים של מוות, וסביר שבידיהם רעלים קטלנים הרבה יותר מהחונק של ליס שלא בהכרח ידועים למלומד הקונבנציונלי (כמו שהרעל של אוברין מרטל היה רעל מסוג כזה שאף מלומד לא ידע מה הוא). לכן נראה לי דווקה הגיוני שהוא הורעל בערת המטבע.

למעלה