מה זה סרן חי???

shlomi_e

New member
../images/Emo58.gifמה זה סרן חי???

ומה זה שילדת סולם??? שלומי.א

הסבר

סרן חי זה כמו שיש לך בג´יפ מאחורה - ה"צינור" הזה שמחבר לך בין הגלגלים. לרוב הג´יפים יש סרן חי מאחורה ומקדימה אין. יש ג´יפים (כמו ההיילקס הישנות וה-CJ והסופה) שיש להם גם סרן מאחורה וגם מקדימה. בטרקטורוני עבודה יש לרוב סרן אחורי בלבד (עם מתלים נפרדים מקדימה ומתלה קשיח מאחורה) ובטרקטורוני ספורט אין סרנים בלבד - אלא רק מתלים נפרדים גם מקדימה וגם מאחורה. לסרן חי יש יתרונות וחסרונות: הוא מאפשר להתקין נעילת דיפרנציאל (יש בעיה להתקין נעילת דיפרנציאל כשאין סרן חי באותו צד) - למרות שאין בעיה שיהיה דיפרנציאל מוגבל החלקה כשאין סרן חי. דרך אגב ב"הגה בשטח" רשום שבפרוג´יפ הצליחו לבנות נעילת דיפרנציאל קידמית לטראנו (שאין לו סרן חי מקדימה). הבעיה שלו זה שלמרות שהוא די קשיח הוא הרבה יותר פגיע למכות, זה עוד צינור שעובר בין הגלגלים של הרכב. יש עוד כמה יתרונות וחסרונות (העיקריים האמתי) אבל אני לא כל כך סגור על זה ואני לא רוצה לרשום פה שטויות. ובקשר לשילדת סולם זו סוג של שילדה שעליה בנוי הרכב, וזו שילדה די חזקה עד כמה שידוע לי. מצטער שהייתי קצת יותר מעורפל הפעם, זה נושא שאני מבין בו קצת פחות.

shlomi_e

New member
../images/Emo58.gifת´אמת...לא כל כך הבנתי...

מה ההבדל בן סרן חי לסרן רגיל??? האם רכב (גיפ) בעל 2 סרנים חיים פחות בטיחותי (גימיני)???? ובמה שונה שילדת סולם משילדה רגילה?? תודה מראש. שלומי.א

hagail

New member
סרן חי.

כמו שנאמר זה הצינור שמחבר בין שני הגלגלים האחוריים ברוב רכבי השטח העירוניים. לא לכל רכבי השטח סרן אחורי חי ראה לדוגמה פאגרו קינג,האמר,הג´פאס הצבאי. יתרונות סרן חי (לעומת מתלים נפרדים IFS ). - חסין יותר , הוא פשוט מגן על הציריות (הציריות נמצאות בתוך צינור ברזל),בשונה ממתלים נפרדים ששם הציריות חשופות !!! - התנהגות בשטח טכני טובה יותר, כאשר גלגל ימני עולה על סלע הוא מרים את הרכב איתו, בשונה ממתלים נפרדים ששם רק הגלגל שעל הסלע עולה ושאר המרכב נשאר למטה. - סרן חי הוא פשוט יותר וזול יותר. אין כל קשר בין סרן חי לנעילת דיפרנציאל !!!! יש נעילות דיפרנציאל לרכבים בעלי מתלים נפרדים (קידמיים) לדוגמה טיוטה פוראנר,טרופר עד שנת 99 ,ויטארה,האמר ועוד כמה שבטח שכחתי. השאלה ביצור\פיתוח נעילה קידמית לסרן בעל מתלים נפרדים היא האם משהו יקנה את זה????? או האם יש לזה שוק ?????? הכי רוב הבעלי הטראנו כמעט ולא ירדו השבילי קק"ל . כמה אנשים בארץ בעלי טראנו יודעים בכלל מזו נעילה לדעתך ??? ואם הם יודעים, אז מי מהם ישקיע כ- 8000 ש"ח לפחות כדי לרכוש אותה ???? לדעתי בזבוז זמן לכסף. יכול להיות שהכוונה לפתח מזה נעילה לפארדו טרופר ולפאג´רו ששם יהיה לזה צידוק.

hagail

New member
לגבי שילדה

שילדת סולם יתרונה בחוסנה ובגמישותה לעומת מבנה אחוד . לרכב בעל שילדת סולם יש שלד שעליו מורכב הגוף (הבודי) לדוגמה ג´ימיני. לרכב בעל מבנה אחוד השלדה והמרכב (הבודי) הם כאחד (לדוגמה פאגרו קינג).

hagail

New member
תמונה להמחשה

בתמונה ניתן לראות בברור את שני הסרנים החיים של הסמוראי. ניתן גם לשים לב לגמישות השילדה שפשוט מתעוותת !!! התמונה ממחישה בברור את ההסבר שלי לגבי עלייה על סלע (הסרן הקידמי בתמונה מרים את גוף הרכב איתו בשונה ממתלים נפרדים. מקווה שהכל מובן עכשיו.

shlomi_e

New member
../images/Emo58.gifואוו...אחלה הסבר ../images/Emo51.gif

אז אם הבנתי נכון סרן חי הוא בעצם "סרן מפוצל" כלומר "מפרקי" כלומר מורכב משלושה חלקים. ושילדת סולם היא בעצם 2 שילדות...האחת למרכב עצמו והאחת לכל המכלולים. שוב תודה על ההסבר. שלומי.א

hagail

New member
לא הבנת

סרן חי זה הצינור שמחבר בין שני גלגלים אחוריים (לדוגמה) !!!. כמו שאתה רואה בתמונה במרכז הצינור ישנה מעין ביצה . וכן שילדת סולם היא שני חלקים (הרכב בורכב משני חלקים)!! אם תרצה הסבר מדוייק תתקשר.

למעלה