ללהבת קיץ

אני יודע איפה מי נהר מת

פשוט לא קראתי את זה. ולגבי לארונה- גם מוות מרגש, למרות שעכשיו שאני חושב על זה, זה קצת דפוק שכמעט לכל הדמויות יש מוות הירואי כזה...

strahd

New member
../images/Emo58.gif בהודעה מעלי וגם בהודעה זו

לאו דווקא כל הדמיות מתו מוות הירואי. חלמיש מת מהתקף לב. טיקה וקרמון מתים מזקנה, טאנין וסער (הבנים של קרמון) מתים בקרב פשוט. תניס מת מדקירה בגב. קיטיארה חוטפת ברק מדאלאמר. סהר-פז מתה גם כן מהתקף לב. גונתאר גם מת מזקנה. היחידים שמתו במוות הירואי היו: סער על מגדל הכוהן הראשי, פלד, בנו כשרכב על הדרקון נגד הכאוס, גדיל כשנמחץ תחת רגלו של כאוס ומי-נהר כשהקריב את חייו כדי להרוג את בנה של מאליס.

טאנין? סער? גונתר?

אלו לא דמויות ראשיות. חוץ מזה אמרתי כמעט כל הדמויות... לארונה שמתה כדי להציל את עם הקאלינסטי לא מתה מוות הירואי באחד-על-אחד נגד דרקון??? 5 דמויות שמתו בצורה הירואית זה כבריותר מדי...הם היו צריכים לעצור בסער...

strahd

New member
../images/Emo58.gifהאמת היא

שלאורנה כלל לא מתה מוות הירואי. אמנם היא נעצה את רומח הדרקון בבריל אבל לאחר מכן היא הושלכה כמו בובה ושברה את הגב שלה. בריל עצמה מתה, אבל מותה גרם לחורבן קואלינוסט, מכיוון שהתחבולה שלה מוטטה את כל העיר.

strahd

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo58.gif

אני קורא עכשיו את "ראש השבט האפל" (ביקורת בקרוב) ומסופר שם בפרוטרוט על ההרס של קואלינוסט ומדובר שם שהאסון היה כל כך כבד ונוראי עד שאלפי אלפים ואלפי גמדים נהרגו, עד אשר אפילו טארן מקלל אותה וחושב שלעזור לאלפים היה רעיון גרוע.

אבל

היא איפשרה לאלפים שהוביל גילתאס להמלט, אחרת, אם בריל הייתה נשארת בחיים היא הייתה מדבירה גם אותם.

Raistlin8r

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo7.gifתניס

מת מוות די עלוב... דקירה בגב... רציתי שהוא ימות בקרב דרמטי נגד לורד סות'... הרבה דמויות מתות מוות הירואי מהסיבה שהן גיבורות. הן לוקחות סיכונים, וסביר שפעם אחת הן ימעדו מהחבל הדק שהן מהלכות עליו... אגב, רייסטלין לא מת רישמית, נכון? האלים לקחו אותו בסוף להבת קיץ, ובסוף מלחמת הנשמות הוא נחשב מת...

python 4

New member
../images/Emo58.gifלדשל"ק מעלי וכאן...

דווקא זה שהוא לא מת מוות הירואי די מייחדת אותו. הרי בכל ספר פנטזיה הדמויות נקלעות למצבים בלתי אפשריים, כשהמוות הוא ודאי, ואז ניצלות בגלל איזה משהו לא צפוי שקורה. והנה - כאן תניס דווקא לא ניצל, וזה די מייחד את דשל"ק. תניס, הגיבור הגדול, שעמד בפני דרקונים ומלכת האופל עצמה, נדקר בגב ומת. נדמה לי שכאן מתחילה חדוות ההרג הבלתי נלאית של הסופרים..

Raistlin8r

New member
זה מה שעושה את DL לסדרה מיוחדת

ברוב הסדרות אין סכנה לגיבורים, ברומח הדרקון לגיבור יש סיכוי למות, רק שהוא קטן יותר משל אחרים, כי יש לו סגולות מיוחדות.

למעלה