דתות

../images/Emo58.gif דתות

מה דעתכם על הדתות השונות שיצר מרטין? נתחיל בבית השחור והלבן - לי אישית יש המון עניין בדת הזו מתוך איזשהי קרבה לנושא שבו אני מתעסק ומתוך הסכמה עקרונית עם ההוויה שלה. מה דעתכם שלכם? מה המשמעות של השוני בתפיסות של הכת?: בווסטרוז הם נקראים חסרי הפנים ובברווס או בתוך המקדש הם מתארים את האל שלהם כאל בעל הרבה הפנים, אישית, נראה לי שפגשתי אתמול את הKINDLY OLD MAN

דווקא נפרדנו בידידות

אחרי שעזרתי לו קצת. אפשר להגיד שבתחום ההוא אני הרבה יותר בכיר ממנו

משקל נגדי

בעולם של מרטין קנאות דתית היא דבר נפוץ: בני הברזל השבעה והמלחמות שהיו וישנם בשם האלים האמונות של הדותראקים בית הבלתי מתים בה להביא דוגמה לסובלנות דתית שבכל זאת קיימת בעולם של מרטין-נכון יש קנאות ובורות,צרות אופקים קורבנות.אבל ישנם גם אותם אנשים סבלנית שמכירים בכל האלים,עוזרים לכל מאמין ומשמרים יחס הוגן וסבלני כלפי כל אמונה. כמובן שהעסק הוא גם מקום לאכזרי אבל האכזריות מדגישה לדעתי את הסובלנות

האמת, אחת הדתות הסובלניות ביותר היא

של הצפונים. אולי כי בעצם היא לא השתמרה יותר מדי. בבית השחור והלבן אני לא רואה התאכזרות בכלל. רק צורה של הקלה על סבל. בגלל זה, מעניין איך רואים את הכת מחוץ לברווס ככת של רוצחים. הספרוס לדוגמא, המטרה שלהם בתחילה נראית מאד מקובלת, הספטונים הבכירים מושחתים, האצולה והמלך לא ממלאים את תפקידם להגן על העם, דרושה התחדשות והטהרות, דרוש תיקון, אבל כמו בהיסטוריה של אירופה, הם הופכים מייד ללהקת קנאים מסוכנים ורעים. הדת של אנשי הברזל לעומת זאת היא קשוחה, אכזרית אפילו אבל מראש פשוטה ויש בה יסודות שמעוררים כבוד מסויים.

התחדשות דתות

אתה יודע תמיד חשבתי שחלק מהעלילה הדורנית תיהייה התחדשות אלי הרוינר-מסתבר שטעיתי. הרוינר דומים מאוד למצרים או לבבלים בכל מה שקשור לאמונה שלהם והדת הסובלנית ביותר היא בכלל בדורן-איש איש באמונתו יחיה,לא ראיתי ספטונים מטיפים כנגד האמונה באלי הנהר. אם תשים לב ישנו מעבר של טכנולוגיה ואיכות חיים בהשוואה לאמונה- בני הבזל "מפגרים" טכנולוגית והתפתחותית אחרי רוב ווסטרוז וחיים במקום אכזרי הדורש אמונה-לכן אלמנט האל הטבוע כלכך חשוב אצלם.זה גורם להם לסרב להיכנע לתנאים הקשים ולשרוד על האיים,מצד שני גם מעלה את רמת האכזריות של התושבים. ווסטרוז גופה אנו רואים ששוקעת-החרב,האש והאכזריות שולטים ועל הרקע הזה מתגבשת אמונה חזקה יותר שאמורה לסייע לבני אדם לשרוד תנאים קשים אלה,לפני כן בזמני השלום של רוברט לא היה יותר מדי יחס לאלים. דורן-דורן מבודדת מרוב ווסטרוז ועד כמה שאני יכול לשפוט מתקדמת יותר עם כל הכבוד שהם רוכשים למלומדים.לכן הדת בדורן היא דבר חביב אבל לא אובססי.מצד שני בדורן קיימת סגידה להיסטוריה ול"מיתוס הדורני" שכפי שדוראן הגדיר את זה."דאירון נטע את הזרע ואנחנו השקנו אותו כמו שוטים",הדורנים מאמינים יותר מדי בעצמם ומנופים מגאווה לאומית אולי כתחליף לאמונה באלים. ועכשיו בראבוס-בראבוס היא עיר סחר,מכל העולם זורם אליה מידע והיא נוצרה למן ההתחלה ממקבץ של תרבויות.כל זה גורם להם לקבל את כל האלים ולהיות פתוחים לרעיונות חדשים מכל כיוון-בית השחור לבן מדגים את זה הכי טוב.

The West Star

New member
הרבה פנים מזכיר לי את העצים

למרות שלא קראתי, האל שיש לו הרבה פנים מזכיר לי משומה את כל הפנים בעצים שבכל הטירות

למעלה