דמבלדור

DEANC

New member
../images/Emo58.gifדמבלדור

כבר לפני לא מעט ספרים ושנים (עוד בתקופת הספר השלישי) הרגשתי שמשהו לא הגיוני בדמבלדור; הוא תמיד יודע מה יהיה ואיך לעזור לדברים לקרות לפי רצונו, דגמאות: * בספר השלישי הוא כיוון את הארי והרמי אל בקביק כדי להציל את סיריוס וכשכמעט נתפסו עיקב את אנשים מה"ק בבקתה של האגריד. * הוא ידע שוולדי יגן על נגיני ושסנייפ יספיק לראות ולדווח על הכל להארי. * הוא ידע כבר מההתחלה שמשהו לא בסדר בקווירל. ועוד ועוד. הנקודה שלי; האם יכול להיות שהוא חזר בזמן כל הזמן כדי לספק מידע לאנשים? הוא תמיד ידע מה יהיה, האם זאת לא אפשרות? אני מרגיש כמו המורה לספרות, כותב דברים שלא מוזכרים בשום מקום ושאף אחד לא יבין ולא יחשוב שהם חשובים. שיהיה.

TNTal6

New member
אם כבר משהו מוזר בדמבלדור ../images/Emo58.gif

אז מה שבאמת מוזר לי שזה הוא חזה את כל הדברים האלו שאמרת, אבל לא חזה דברים פשוטים כמו העובדה שוולדמורט ינסה לקחת את שרביט הבכור מהקבר שלו, או שוולדמורט יחשוב שסנייפ הוא הבעלים של השרביט ויהרוג אותו. לגבי החזרה בזמן- מעניין. אבל בטוח זה לא מה שקרה

DEANC

New member
../images/Emo58.gif

דמבי חשב שהשרביט שלו יאבד מכוחו כשסנייפ יהרוג אותו מפני שהמוות היה מוסכם וכך דמבי ימות בלתי מנוצח, דרקו קצת פיקשש את זה אבל זה יצא טוב יותר בסופו של דבר

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifבוודאי שהוא ידע!

את חושבת שדמבלדור לא ידע לעשות אחד ועוד אחד? אחד הקטעים המרושעים ביותר של דמבלדור בספר השביעי, זה שהוא שם את סנייפ בסכנת מוות ביודעין ובלי להזהיר אותו אפילו.

The Walrus

New member
נשלח מוקדם מדי../images/Emo58.gif

אם כי למען האמת, לא הייתה לו ממש ברירה. זה היה או לבקש מסנייפ שיהרוג אותו, או להעביר את שרביט הבכור לאוכלי המוות...

דעתי ../images/Emo58.gif ../images/Emo58.gif ספוילר

* אני יודע שהוא האמין לסיריוס ולהארי ובגלל זה כיוון אותם אליו. *הוא ידע שוולדמורט יגן על נגיני כי היא גם הורוקרוקס, בסופו של דבר דמבלדור הוא זה שהתחיל ללמוד על עברו של וולדמורט ומה שהיה נותר לו לעשות זה לחבר את כל החלקים, בכל זאת מדובר כאן על דמבלדור. כפי שבוודאי אתה יודע סנייפ לא הספיק לדווח על הנחשית להארי, אבל מאיפה הבאת את זה שדמבלדור ידע שהוא יספיק לדווח לו על הכל, נראה לי שהאמון שלו בסנייפ היה כה גדול עד שהוא לא ציפה שמשהו ישתבש.. *שוב, מה שאני חושב זה שדמבלדור "הריח" את וולדמורט בקווירל... הגיוני ביותר לחשוב שדמבלדור חזר בזמן, אבל לשנות משהו הוא לא יכל כי זה גורם נזק בלתי הפיך לפי הספר השלישי. בשורה התחתונה:לא סתם מכנים את דמבלדור כקוסם הגדול ביותר בדורו, הוא חכם .

ואם כבר דמבלדור... ../images/Emo58.gif

אז אחת השאלות המתבקשות ביותר היא... למה הוא לא טרח להעביר מידע להארי אחרי שהפך לדיוקן? כי בכל זאת, בספר השביעי נוכחנו לדעת יותר מכל שלא משנה עד כמה דיוקן\ציור\תמונה זה יהיה - עדיין יש לו חיים, רצונות, התנהגות אופיינית, זכרונות ומחשבות בדיוק כמו הבן אדם שעליו הוא מבוסס. הוא אפילו דיבר עם סנייפ ונתן לו הוראות! אז למה הוא לא ניסה להעביר מידע להארי באמצעות סנייפ? משהו שיעזור לו? אפילו אז, אחרי שהוא מת בספר השישי והארי חזר אל המשרד שלו וראה אותו לראשונה "מנמנם בתוך המסגרת שלו"... למה אז הארי לא ניסה להעיר אותו? למה אז הוא לא טרח? הרבה מסתורין אופף את דמבלדור, מסתורין שמהול בחוכמה אמיתית. אני מניח, שמה שלא יהיה - זאת אחת הסיבות לגדולתו.

אביב321

New member
אני ממש לא מבין../images/Emo58.gif

מה ההבדל בין רוח רפאים חוודיוקן? זה די טיפשי.... למה בני אדם צריכים להפוך לרוח ולהתקע בעולם מעבר, במקום פשוט לדאוג לדיוקן..... אם הדיוקן מתנהג בדיוק באותה צורה ויודע אותם דברים.... הפתרון היחיד שאני מוצא הוא שכשבנאדם נעשה רוח רפאים הוא ממשיך לחיות, רק במצב צבירה אחר, ודיוקן הוא בעצם "שיבוט", של האדם, כלומר כשהאדם ימות הוא ימות לגמרי, אבל הדיוקן כאילו ימשיך לחיות מאותה נקודה... לא הסברתי טוב, לא משנה.

ToryMaster

New member
זה חתיכת הבדל../images/Emo58.gif

הדיוקן הוא בדיוק כמו שזה נקרא, רק העתק של הדבר האמיתי, אתה לא חי, זה לא אתה, אתה לא מתפקד, אין לך שום קיום, זה משהו נפרד לחלוטין.

אין ספוילר בהודעה שלך ../images/Emo3.gif../images/Emo58.gif

ויש הבדל בין הדברים. כשאתה הופך לרוח, אתה מוותר על המעבר הלאה אל עולם המתים. אתה לא באמת חי, וגם לא בדיוק מת. זו פשוט קללה, לדעתי. כשאתה משאיר דיוקן אחרי מותך, זה לא באמת אתה. אתה מת וכבר לא נמצא בעולם החיים, עברת כבר הלאה. אבל יש איזושהי מזכרת ממך בעולם החיים. שיכול גם לזוז ולדבר (למרות שידוע שלא כל התמונות יכולות לדבר, כמו תצלומים שמעולם מעולם לא פצו הגה). יכול מאוד להיות שמשום שדמבלדור היה *כל כך* חכם, אז גם התמונה המדברת שלו, שמתאפיינת במאפיינים שהוא היה מאופיין בהם בחייו, מדברת יותר ו"חושבת" יותר מתמונה מדברת של אדם רגיל.

למעלה