Live

../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gifLive

היום ב-20:30 תוכלו לפגוש Live בפורום חמסה את בנות הלהקה, שיבואו לענות על שאלות הגולשים. רצוי להכין שאלות מראש כי זמנן של הבנות מוגבל. כמו כן, נתקשר בשידור חי לגולש שזכה ב"משחק החמסה". יהיה כייף! כולם מוזמנים!

זה מעצבן

אני באמת מתרעם על כך. עיזבו את העובדה שהמערכת בעצמה מפרסמת כאן ידיעות שלא קשורות לפורום בעליל, בעוד שאף פעם לא ראיתי הודעה כזאת בקשר לרוק מתקדם בשום מקום (וכרגיל, תקנו אותי אם אני טועה בכל זאת), ועיזבו שהקהילות ה"מומלצות" על ידי המערכת כוללות בתוכן את פורום ג'ניפר לופז וסברינה המכשפה הצעירה, אבל הקונספט של הלהקה הזאת הוא פשוט דוחה, לא אתי וחמדני. והרי כולנו יודעים את זה, בעצם. כולם יודעים שחברות התקליטים מרכיבות להקות בעצמן על ידי אודישנים שבהם כישרון איננו גורם מכריע יותר מרוחב האגן ויכולת עינטוז, כולם יודעים שהמטרה היחידה של להקה כזאת היא להרוויח כסף, ואך רק להרוויח כסף, מעל גביהן של מעריצות תמימות וחסרות ישע, ושהמוסיקה כאן נכתבת על ידי נוסחא פופיסטית שלא נכשלת, לאחר שגלג"צ שוטף למאזיניו את המוח עם אותו שיר שוב ושוב, כולם יודעים, ואף אחד לא פוצה פה! נראה שפשוט קיבלנו את העובדה הזאת כמובנת מאליו, כאילו זה בסדר, ש"ככה זה, ואין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות בקשר לזה", בעוד המוסיקה האמיתית של יוצרים אמיתיים, כאלה שעושים מוסיקה בראש ובראשונה בגלל תאוותם אליה, ורק לאחר מכן (גם אם זה שניה אחרי) משיקולים מסחריים. אני לא אומר שכולם צריכים להתכחש לחברה ולנגן רק במחסנים נטושים למען "טוהר המוסיקה", אבל בכל זאת, מה שקורה כאן, זה פשוט מגעיל. מאז היי-פייב (שאת הקונספט שלהם ממש לא הבנתי, כי הם אפילו לא נראים טוב
), החליטו שעל הגל הזה קופצים, ודופקים את כל האמנים האחרים. הכל נמצא במעגל סגור, בתוך נוסחא מקובעת, שלוקחת אותנו אחורה במקום קדימה, משתקת ומהממת את סצנת המוסיקה בארץ, ואת מוחם המסכן של האנשים בקהל, שלא מקבלים אפילו את הזכות לבחור לאיזו מוסיקה הם יאזינו. הגיע הזמן להגיד די! למה אף אחד מאמני ישראל כביכול לא יוצא נגד זה? כי בסופו של דבר, כולם חלק מהמעגל, וברגע שאתה בפנים, אתה לא יכול להשתחרר, זה כמו מאפיה. כן, יש לנו סצנות מחתרתיות, ופורומים, ואינטרנט, אבל בכל זאת, יש לשים קץ לניצול של המוסיקה למטרות לא ראויות! אם היה לאותם אמנים מדממים את הביצים הם היו מתאחדים ומתנגדים לדברים שכאלו, ונלחמים למען זכויות המוסיקה, שלהם, ושל הבאים אחריהם. אבל במקום זאת, הכל נותר סטטי ועקר. אני מקווה שלא יצאתי יותר מדי כמו מישהו מפורום "הרסתם את המוסיקה"

smitten

New member
לא נותר אלא להסכים - ../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif

אך אני לא מבין מדוע אתה מתפלא בצורה שכזו - האם אינך יודע שככה עובדת המערכת?? - ואיזה אומנים תרצה שבדיוק יצאו נגד זה?? - אלו שהפרנסה שלהם תלוייה במערכת הזאת???.. למרבה הצער כבר מזמן לאף-אחד אין את הכוח "להילחם עבור הזכויות שלהם"..

זאת בדיוק הגישה הבעייתית

אי אפשר להילחם במכונה... מה קרה ללהט בפעולות המחאה? לאן נעלמו ילדי הפרחים? כנראה שקפיטלזם הוא ערך חברתי מקובל בימינו, ומחאה נגדו זה כבר לא לעניין. אני לא מתפלא שהמצב הוא כזה, אלא על כל שבעצם אנחנו לוקחים את זה בשתיקה. חייב להיות משהו שניתן לעשות בנידון. אילו אומנים ייצאו נגד זה? לא יודע. אולי אנשים כמו אביב גפן, או ערן צור, או אני לא יודע מי עוד, אבל אנשים שכבר הקריירה שלהם מבוססת, אפילו שלמה ארצי יכול! כן כן... גם אם המוסיקה שלו לא נראית לי, הוא אחד שעושה את הכל בעצמו, ומגיע לו קצת קרדיט.

ומה עם שרית חדד?

רוב האנשים בעולם מטומטמים, וצריך להמשיך ולנסות לתת להם את הסטירות האלה כדי לנסות ולהעיר אותם מהטמטום. התעשייה המגעילה הזו מנצלת את הטמטום שלהם, וזה עצוב. לא ייאמן כמה משגשגים עיתונים ומוספים שכל תכליתם היא לתת עצות בסגנון "כיצד לחיות". העיתונים האלה, התרבות הזו, הכל מתחיל בחינוך (קלישאה שלא נטחנה דיה ולא תטחן עד סופה עד שמשהו יקרה במערכת החינוך הזבלית של ישראל) ובמסרים האמביוולנטים שמועברים לתלמידים. במדינה שבה יש ארבעים מנדטים למפלגת השמרנות הפכו את הקדמה למלה גסה (ואיכות דוקא לא...), אז למה כבר אפשר לצפות? עד כמה שאני תומך בהפגנות באופן כללי, אני יותר רוצה לומר למפגינים האלה : זה מה שבחרתם, זה מה שתקבלו. כל הדברים האלה קשורים. במדינה הזו שמים זין על תרבות, על אמנות, על קדמה, על מחשבה הגיונית. אידיוט מי שחושב שהוא חי בדמוקרטיה בישראל. בעוד שאסתטית יש כאן דמוקרטיה, מהותית המדינה מתנהלת כאנרכיה, כשרק חוק אחד ויחיד תקף : החזק מנצח. וכשזה החוק, לא מפליא שקיימות תופעות כמו גלגל"צ. לא מפליא שהשדרים של התחנה המזופתת הזו לא יודעים להגיד רבע מילה אינטיליגנטית על המוסיקה שהם משדרים. לא מפליא, רק מרגיז ומעצבן, אך לפחות יש לאן לתעל את האנרגיות האלה. לעשייה אמיתית, לתרבות מחתרת וללחימה עיקשת בתופעות המכוערות האלה. כהערת ביניים אוסיף שזוהי אחת הסיבות שבגללן עזבתי את ניהול הפורום הזה. לצד רשימה ארוכה של הישגים מרשימים ונדירים של תפוז, יש לא מעט דוגמאות הפוכות של טמטום. "אין ברירה אחרת" זה לא תירוץ אמיתי לנסיונות המתמשכים לשטוף את מוח הגולשים בפרסומות שרודפות אחרי המסך. יש ברירה, ואפשר לקפוץ לאתר הזה כדי לראות איך היא נראית. בלי פרסומות, בלי "הודעות אין ברירה". יש אלטרנטיבה לטמטום.

אני לא מאמין

שהתייחסת לבמה החדשה בתור אלטרנטיבה לטמטום. הייתי מתייחס אליה בתור טמטום אלטרנטיבי, אם כבר. אמנם כמו הקומוניזם, הרעיון של במה אשר פתוחה לכולם, שלא מצנזרת ומקבלת את כולם, נראה ממש אחלה של הרעיון, הביצוע, ומה שקרה שם בת'כלס, זוועתי למדי. המקום שורץ בילדים קטנים נטולי כישרון והערצות עיוורות, ומוטיב העדר שם לפעמים גדול יותר מזה של גלגל"צ. ומרוב "יוצרים" לא רואים את הבמה, מה גם, שאם לא שמת לב, אז בחודשים האחרון האתר התחיל לקרוס באופן משמעותי. אני מסכים איתך על הטענה לגבי החינוך. בהחלט צריך להיעשות שינוי כלשהו. חשבתי לא מזמן שזה יהיה רעיון לא רע להעביר שיעור מוסיקה בסיסיים בבתי הספר היסודים, ללמד ילדים צלילים, אולי גם תווים, וקצת תיאוריה, שתהיה להם איזושהי תפיסה והבנה במוסיקה. לא שיעורי מוסיקה כמו שהיו לי ביסודי, שמדובר בשלושים ילדים שצווחים ביחד עם האורגן של ה"מנצחת" בזיופים מזוויעים, או המורה עם האקורדיון שלימד אותנו מוסיקה בחטיבה.

אני מאמין לא

את במה חדשה נתתי כדוגמה לאתר שיכול להחזיק את עצמו בהיקף מרשים ביותר (עזוב מה שיש בתוכן, זבל אנושי תמיד יהיה) בלי להיות תלוי בפרסומות פולשניות. הטענה המרכזית של הנהלת תפוז כששואלים אותם לעניין הפרסומות שרודפות אחרינו לכל עבר, היא שאין ברירה, ואחרת לא יהיה אפשרי לתחזק אתר בסדר גודל שכזה. בולשיט. אין דבר כזה אין ברירה, ועם כל הפלורליזם והתפיסה המתקדמת, לא ייתכן שבמקביל האתר הזה יקדם בדיוק את הגישה הפרסומית שסותרת את כל הרעיונות המתקדמים האלה. מצד אחד הם עושים שירות עצום לקהילה, ומצד שני - וזה הרבה יותר חמור - הם מרעילים את מוח הגולשים, שבכלל לא מודעים לנזק שנגרם להם ע"י פרסומות פופ-אפ והתנהלות כללית בסגנון התחת של בריטני ספירס. ובקשר לחינוך, אני חושב שהרבה לפני מוסיקה צריך להחליף את כל המורות (אם לא את רובן) באנשים שיודעים מה הם אמורים לעשות, ולא מפחדים לעשות את זה. כל מה שאני זוכר מבית הספר היסודי שלי זה שהמורות היו באחד השלבים הכי נחותים בהירארכיה של בית הספר. התלמידים, או "הלקוחות", היו מעליהם - ולא בגלל שהם צודקים, אלא בגלל שהם מפגינים יותר בטחון עצמי ואין להם שום כבוד למי שאמור לחנך אותם. ולמה זה קורה? פשוט מאוד - אין להם שום סיבה להקשיב לאיזה אידיוט שקורא שטויות מתוך ספר. רוב המורים שאני למדתי איתם לא יצרו את הרושם כאילו המקצוע שהם מלמדים חשוב להם. שום תשוקה, שום מסירות והשקעה. באים לדפוק כרטיס וללכת הביתה, כמו השרים בממשלה, כמו רוב נותני השירותים בארץ - במגזר הציבורי והפרטי גם יחד. כי אין שום פיקוח, כי אף אחד באמת לא שם זין, וכי הרבה יותר קל לחבורת המפוטמים הזו להמשיך לאכול ולהשמין בתחת מאשר להרים אותו ולעשות משהו עם הסמכויות שיש להם ביד. שישרפו באש הגיהנום.

אם יש לך דרך לשנות את המציאות

אז כדאי שתציג אותה. להגיד שצריך להחליף את כל המורים זה נכון מאוד, וגם המורים שלימדו אותי ביסודי היו יצורים נחותים שחשו מאויימים מתלמידים חכמים, אבל על מנת שיהיו אנשים איכותיים במקצוע הלימוד, שהוא אחד מהחשובים ביותר, אם לא החשוב ביותר, צריך להעלות את השכר באופן משמעותי. צריך להפוך את המקצוע ליותר מכובד, ולא כמפלט לאנשים שלא היה להם שום דבר אחר לעשות, אז הם בחרו בלימוד, כי היחס בין השעות והשכר הוא לא רע בכלל, וכי יש הרבה מאוד חופשות בתשלום. איך עושים את זה, היום, במציאות הכלכלית הקשה? אולי זה לא תירוץ באמת. אם היו הכלכלה קשה, משמע שפעם היא הייתה טובה יותר, ובכל זאת, לא נעשה שום ניסיון לשפר את המצב. בכל מקרה, נראה לי שהדיון גולש לנושאים שקצת פחות קשורים למוסיקה, ועוד יותר לרוק מתקדם בכללי. אבל לא נורא!

אכן לא נורא

והנה, אתה בעצמך הצגת את הדרך. כדי להגשים אותה הייתי מציע קודם כל להורים - פשוט להפסיק לשלוח את הילדים לבתי הספר. לא מעט (ברור שלא מספיק, ובכל זאת) הורים מודעים למצב הזה - אז למה הם מחכים? מה הטעם לטפח את השגרה הזו אם אין בה שום תועלת? אני לא חושב שזה פתרון קיצוני מדי. אני חושב שזה פתרון ריאלי ואין לי ספק שהוא יעשה את העבודה. אבל שוב, בדיוק כמו שנוח יותר לראשי המדינה לשבת על התחת, נוח יותר לרוב התושבים להשקיע את מרצם בלנסות ולשרוד עוד קצת מאשר לנסות ולתקן את המצב. קוסאמק, שישבו.

מה שאתה מציע מאוד קשה לביצוע

אני, בתור הורה, יכול לא לשלוח את הילד שלי לבית ספר. אבל לגרור איתי עם שלם לעשות כמוני? זה יהיה בעייתי למדי. צריך מישהו בעל רטוריקה חריפה ביותר על מנת לשכנע אנשים לפעול כך, וסביר להניח שיימצאו דרך לעצור אותו. ומה האלטרנטיבה, בעצם? הילדים יישבו בבית... עד מתי? הוא שמא כולם יהיו תלמידי בית? אינטרנט? מה?

tahel

New member
צ'יזס

אני לא נוהגת לכתוב הרבה, כי אישית אני מרגישה פה ממש מטומטמת. אריק, אני חייבת לחלוק על דעתך. אני, בוגרת בתי ספר שונים ומגוונים לאמנויות, עדות חיה ומוצקה (מאד) לכך שיש אלטנרטיבה! אמנם המורים שלי היו מטורפים, גדושי טיפולים פסיכותראפיים למיניהם, ואת האמת, קצת ילדותיים, אבל הם היו אמנים! ועוד איזה אמנים. יש אחרים. אני למדתי מוסיקה בבית- ספר. הצילצולים שלנו היו מנגינות קלאסיות. "משיח" של הנדל מתנוסס במוחי בכל פעם שאני עוברת ברחוב של בית הספר היסודי. עכשיו יש להם צילצול משלגייה. מה זה חשוב בכלל. אתה הכרת מערכת חינוך אחרת. בן כמה אתה? סיימת לפני כמה שנים תיכון? השתנה הרבה. הרבה מאד. לא מספיק, כמובן, ותמיד יהיה איזה אידיוט כדוגמת לימור לבנת שיוסיף שיעורי מורשת למערכת שעות השבועית שלך, אבל דברים קורים, לאט ובבטחה. וכיצד אלפי ילדים ישבו בבית ולא יעשו שום דבר? זה כבר לא עניין של השרדות, או לקום ו"לעשות" משהו. ואיך אתה יכול להגיד משהו כזה כשאין לך את הנסיון הכי מועט בתחום החינוך? החינוך אמנם רעוע ודפוק ביותר ביסודו, אבל הוצא את זה, חוזר אתה לימי הביניים! ואני יודעת שהתכוונת שלתקופה מוגבלת (חושבני), או אפילו למין שביתונת. אבל ברגע שאתה מחדיר את הרעיון לתודעת ההמונים, איזה ילד בכלל ירצה ללכת לבית- ספר (בתור ילדת בית- ספר בעצמי), והרבה מאד הורים יחשבו פעמיים, אפילו שלוש ("בשביל מה בכלל לשלוח את הילד לבית- הספר? הוא לא לומד שום דבר. שיהיה נהג משאית וזהו!"). נעוץ פה משהו הרבה יותר עמוק מזה. בנייני הירארכייה שלמים שאיבדו מהאפקטיביות שלהם ועדיין עובדים. ואם תקח אבן אחת בבניין ההירארכייה, כולו יתמוטט. מבחינה קונספטואלית, הדבר הרה אסון. אז אם לשנות, או לחולל משהו חדש, זה רק בגבולות ההירארכייה עצמה. כלומר, רק מתוך המערכת ואלו שמפעילים אותה. שישנו את המלט או משהו כזה. זה לא היה דברי התנצחות או הגנה על מערכת החינוך. אני מתעבת אותה ואת רב מוריה, אבל אין בי שום ספק, שאני, כרגע, לא מסוגלת לעשות דבר וחצי דבר. סוף. תהל

צ'ילום

קודם כל לא דיברתי על בתי ספר לאמנויות, אלא על בתי ספר ממלכתיים. לא פרטיים, לא מיוחדים, לא להנדסאים ולא לציירים. בתי ספר ממלכתיים, כמו זה שאני למדתי בו, כמו זה שאני סיימתי בשנת 1998. אחותי למדה במקווה ישראל, גן עדן עלי אדמות, וגם לה היה צלצול פסיכי לגמרי, והנושא נדון בביתנו לא מעט. וגם לה היו מורים מטורפים, שאחד מהם היה מעריץ של ג'ת'רו טאל ואיני יודע עדיין מה עלה בגורל האוסף של ג'נטל ג'ייאנט שהעברתי לו דרכה, וכמה ממנו חלחל למוחו החוואי הצרפתי המיוחד. אך זהו מקרה נדיר בסך הכל. לי היה דיון קצר בנושא עם מורה שלימדה אותי בתיכון בזמנו ונתקלתי בה בטעות בכל-בו חצי חינם בחולון (לא החדש, המפלצתי, המשוגע הזה, אלא הישן, הצנוע יותר), ולא רק שהיא תמכה בטיעוניי, היא אף הקפידה לציין שמאחר ואני לא מכיר את הנושא מבפנים, איני מודע למידת צדקתי. היא העידה בגוף ראשון שמערכת החינוך ממוטטת וממשיכה להתמוטט. אני קודם כל מסתכל על העובדות. בכתה ט' ו-י' למדתי במגמת מדעים. הבסיס לקיום מגמה שכזאת הוא לפחות ללמוד, לא? כבר שם אפשר לראות את אחיזתם הרפויה של המורים בתלמידים. ואני לא מדבר על אחיזה של סמכות, אלא של עניין. מורים לא יוצרים עניין אצל התלמידים, וכשיש מורה שמצליח לתפוס את תשומת הלב שלהם בזכות העובדה שהוא קוריוז מהלך - זה מאוד מאוד נדיר. "הכתה המרעישה" והלא ממושמעת הפכה לנורמה כל כך מושרשת, עד כדי כך שבכל פרסומת שעוסקת בנושא, בכל סצנה מתוך "סרט בית ספר" ובכל סדרת מתבגרים נראה תמיד את הבלאגן ואת חוסר תשומת הלב האלה, שמאפיינים נאמנה את מערכת החינוך. שניים שלושה תלמידים שלוקחים ברצינות את בית הספר הפכו ל"חנונים". ערוץ טלויזיה שלם (הילדים) מוקדש למטרת המשך הקיבוע של המודל הזה - מי שלומד : מפגר, ומי שמתעסק בצבע של הילקוט שלו : מגניב. תעשייה שלמה מטפחת את המאזן הזה, ואם את מדווחת משהו אחר - הרי שאת ברת מזל ויוצאת דופן. אני חושב שזה מטומטם לשלוח את הילדים לבית הספר, כי זה בסך הכל כיסוי תחת מצפוני עבור ההורים. הם מודעים למצב, הם יודעים שבתי הספר מלאים באלימות, בסמים ובחוסר אחריות, ומשום מה הם חושבים שאם הילדים ישארו בבית הם יהפכו לילדי רחוב. אני לא מאמין בתעסוקה לשם התעסוקה. בית ספר צריך לחנך, לבדר, לטפח ולפתח כישורים, ונכון לעכשיו הוא לא עושה את זה, אז בשביל מה? מי שיכול להרשות לעצמו - עדיף שישלח את הילד שלו למורים פרטיים. מי שלא יכול להרשות לעצמו וסומך על עצמו ועל דעותיו - שיחנך את הילד שלו בעצמו. שיקנה לו ספרי לימוד ושישלים לו את החסר - חינוך אלטרנטיבי. ברור שעדיף לשנות את המערכת מבפנים, וברור שמה שאני מציע זה פתרון זמני, כי אחרי הכל הרעיון של מערכת חינוך הוא רעיון טוב לדעתי וכשמסגרת מנוהלת בצורה טובה - היא עושה דברים טובים לאנשים. אני עדיין עומד מאחורי הרעיון הזה.

tahel

New member
צ'ילי

כן, כן. אנחנו חיים בחברה רדודה ושטחית, שבה הרב העצום מטומטם, מכוער, בעל חשיבות עצמית רבה מידי, מרוחק, מנותק, או לחילופין, חסר כל אנרגיות לחיות את החיים, ומעדיף פשוט לשרוד (כפי שציינת בעצמך). לא חידשת. כולנו יודעים את זה. או שאולי, תתפלא. עד כמה אני ואתה באמת מביטים סביבנו? יש ביטוי שאני נוהגת לקחת אותו איתי לכל מקום, הוא נקרא "חרא צף". הכוונה, באופן כללי, היא שכל מה שנראה שפל, רדוד, שטחי, מכוער, מתנשא, מרוחק, מנותק או שורד, צף. תתפלא עד כמה דברים טובים שאתה לא יודע עליהם קורים בכל מקום בעולם, ברגע זה. אנשים שפועלים למענך, נגדך, אבל פועלים למען מה שהם מאמינים בו. אבל נצא רגע מהאשליות המוזרות והאופטימיות שאני אוחזת (אחרי הכל, רק בת 15, כל כך נאיבית). בחזרה למערכת החינוך המתמוטטת שלנו. הבנתי את מה שניסית להגיד בקשר למה שקול\גזעי\מדליק\מזניב. מסכימה איתך. אנחנו אכן חיים בחברה שמחנכת לשטחיות מנוכרת ודוחה. אם תסתכל על נערות אחרות בגילי, או סתם תפתח "מעריב לנוער" תבין עד כמה המצב גרוע. אז המורה הסכימה איתך. כמעט כל מורה תסכים איתך. כולנו מסכימים איתך. דיברתי על משהו אחר. דיברתי על ההשלכות של הפסקת הלימודים בבית- הספר. זה נכון שאנחנו חיים בזמנים אחרים מאשר המאה ה12, אבל אנשים נשארים אנשים. אתה מדבר על רגרסיה מטורפת. אני לא יודעת מה צריך לעשות כדי לשנות את מערכת החינוך מבלי לפרק אותה לחלוטין. יש לי הצעה התחלתית. להתחיל מכך שמה שמלמדים אותנו הוא לא אמת.

למה רגרסיה?

יש היום דבר שקוראים לו האינטרנט, שזהו מאגר עצום| של מידע. כל הורה יכול להפוך למורה ולהשתמש באינטרנט לטובתו. יש מידע הרבה יותר עדכני מספרי הלימוד שמתעדכנים פעם בעשרים שנה. כמובן שעדיף לשנות את מערכת החינוך למשהו אידיאלי, אבל אולי זאת משימה בלתי אפשרית. יש אלטרנטיבות, ואם אין, אז יוצרים אותן.

tahel

New member
אהא.

אני מסכימה שאינטרנט הוא מאגר עצום של ידע. עצום מידי. והורים שמלמדים זה דבר נדיר מאד, ובצדק. הם צריכים לפרנס משפחה.

שבז

New member
....

אני אף פעם לא כתבתי פה אבל עכשיו זה זמן טוב להתחיל אני בכיתה י' וללמוד מהאינטרנט זה בדיוק מה שאני עושה! אני די גרוע בללימודים... וזה לא בגלל שאני טיפש או משהו זה בגלל שאני בכלל לא מתחבר לרוב הדברים! אותי יותר מעניין תרבויות עתיקות ומיטולוגיות (התרבות המסופוטמית או האלים באנומה-אליש) מאשר של"ח... ואני חשבתי לנשור שנה הבאה וללמד את עצמי מה שאני רוצה דרך האינטרנט (אל תבינו אותי לא נכון.... אני עדיין יעשה בגרויות... יתכונן אליהם ויצליח בהם)

יפה מאוד

אני חושב שמי שלא רוצה ללמוד לא ילמד גם אם ידחפו לו את זה בתוך הסנדביץ' בבית ספר. מי שרוצה באמת, יודע שבית הספר זה לא המקום - באופן כללי. שכל אחד כזה באמת ישאל אותו כמה מהמורים שלו הוא מעריך וכמה מהם באמת מלמדים בעיניו. אולי אני טועה, אך אני די בטוח שכמעט בכל המקרים מדובר בשניים שלושה לכל היותר מתוך סך כל המורים. מי שבאמת רוצה ללמוד - יוכל לעשות זאת הרבה יותר טוב בעצמו.

אז אולי לעשות את זה אחרת

כמו, למשל, לשאול את הילדים אם הם רוצים/אוהבים/מצפים ללכת לבית הספר, אם זו חוויה חיובית עבורם, ואם לא - אז לשאול אותם מה הבעיה ומה בבית הספר גורם להם לרצות לא לחזור לשם, ואם הבעיה היא במורים - להגיע לבית הספר ולדרוש בפני המנהלים שישנו את המצב. משום מה הורים לא מתייחסים לבתי ספר כאל נותני שירות. אם היתה להם בעיה במזגן הם היו מתקשרים לשירות לקוחות ומחכים שעתיים על הקו כדי שיאמרו להם לנקות את הפילטר. אך כששורפים לילדים שלהם את המוח - הם לא מוכנים להשקיע דקה. אפילו לאסיפות הורים הם מתעצלים ללכת, ומנסים להתחמק. להגביר את המודעות, לגרום להורים להתייחס לבית הספר כאל כל נותן שירות אחר, במיוחד כשמדובר בגוף שפועל מטעם המדינה ואמור להיות כפוף לסמכויותיה. המורים מבקשים תוספות שכר ומאיימים לשבות בכל שנה. אני, כתלמיד, בירכתי על הצעד הזה, כמו שכל תלמידי ישראל עושים - כי מי בכלל רוצה ללכת לבית הספר? והיום אני לא מבין מאיפה אותם מורים מביאים את החוצפה הזו? על מה צריך להעלות להם את השכר? הם הרי לא עושים את העבודה שלהם! המורים כקולקטיב נכשלים שוב ושוב בחינוך ילדינו, ולא מצליחים להפוך את חווית הלמידה למשהו מושך וענייני עבור התלמידים. זוהי עובדה מוכחת, ואין צורך להביא דוגמאות. אין ספק שיש פה ושם מעט יוצאי דופן, אך הם מאוד מעטים.

nute kram

New member
למה שילד יגיד שהוא נהנה שם?

מה בדיוק כיף בלהתעורר בשבע בבוקר בשביל ללכת ל"למוד" א הדברים הכי משעממים בעולם. מורים מעניינים לא תמיד יפתרו הכל, יש ילדים שלא יתחברו למקצוע ולא משנה מה. חוץ מזה שאני לא בטוח שמערכת החינוך רוצה להפוך את התלמידים שלה לחכמים, יותר לרובוטים עם ידע הייתי אומר. ובגלל זה מערכת החינוך מגוכחת מהיסוד ואין מה לעשות בנוגע למצב כאן עכשיו, חוץ מלקום ולהחליט שנמאס, להפסיק לתת לאנשים האלו לשטוף לילדים את מוח. הרי ילדים גדלים להיות מה שהם רואים ומה שאומרים להם, ואפ נפסיק לגרםו להם לפחד מה"כוח העליון" של המנהלים, ולהבין שהמערכת בשבילינו, ולא אנחנו בשבילה, אז אולי המצב כאן ישתנה ואנשים יחשבו בשביל עצמם. אולי לא הכל קשור, אבל הייתי חייב להוציא את זה.

למעלה