שלא תדעו......

../images/Emo57.gifשלא תדעו......

שלום לכולם, לפני שבועיים התרסקי לאחר שהרוכב שלפני התרסק גם הוא לאחר שנתקל בגלגל האחורי של הרוכב שלפניו. הרוכב האחר סיים את העיניין בכמה שיפשופים ומכות יבשות. לי נקרעה רצועה בכתף, ועצם הבריך יצאה ממקומה. בהתחשב במה שהיה יכול לקרות אז "יצאתי בזול", ניידת משטרה שנסעה אחרינו פינתה אותי מאזור שדרות לבית החולים בבאר שבע. האם משהו יכול המליץ לי על פוליסת ביטוח שתכלול בתוכה את כל התרחישים הסיוטיים שאנו רוכבי הכביש עלולם לפגוש. תודה יזהר

@David

New member
פוליסת תאונות אישיות - יש כזו לכל חברת ביטוח

צריך לשים לב שאין החרגות על ספורט/רכיבה/תאונות דרכים ויוצ"ב. תתיעץ עם סוכן ביטוח. יש את טנצר בן עמי שרוכב ומכיר את הסיפור היטב.

אהד6

New member
תבדוק דרך האגודות השונות

איגוד האופניים וכו'- זה הכי זול

forester404

New member
מה מהות הביטוח הזה ?

כיסוי הטיפול רפואי יש כמעט לכל אזרח בכל מקרה, לא ? האם זה לא יתפוס במקרה של תאונה ? האם הרעיון הוא קבלת פיצוי במקרה של נזק גופני בלתי הפיך (ואז באיזה סוג פיצוי מדובר - תשלום חד פעמי ?) או אובדן כושר עבודה (והאם ביטוח מנהלים שמכסה כזה מקרה לא מספיק ?) אני מבין שיש מספר פוליסות שונות, אני רק מנסה להבין בקווים כללים מה הצורך בשכזו. תודה

Yuval I

New member
לפוליסה של האיגוד יש יתרון חשוב

הפוליסה נותנת כיסוי לטיפולי שיניים דבר שכמעט לא קיים בשום פוליסת ביטוח תאונות אישיות סטנדרטית. פגיעה בשיניים זו אחת הפציעות האופייניות לתאונות רכיבה.

Yuval I

New member
גם הפוליסה של צימוק מיועדת לרוכבי אופניים

הרי כתבתי שלפוליסה של האיגוד יש יתרון אבל לא טענתי שיש להם בלעדיות. למיטב ידיעתי גם הפוליסה של צימוק מתאימה לחוק הספורט ומאפשרת הרחבות כיסוי בתוספת תשלום.

Yuval I

New member
הפוליסה מיועדת לרוכבי אופניים

ואיננה מוגבלת לתחרויות בלבד וזאת מנסיון משפחתי.

גובה הכיסוי לשיניים, 5000 ש"ח בלבד.

לא לבנות על זה, בדרך כלל, הנזק לשיניים הוא פי כמה.

@David

New member
קבל - חומר קריאה

קראתי ברפרוף, לא מתחייב לאמינות המקור, נראה לי שההסבר די מקיף.

forester404

New member
תודה, עדיין לא ברור לי

מה המקרים שלא מכוסים ע"י הביטוחים עפ"י חוק, למי שרוכב בתוך הארץ, ולא משתתף בתחרויות. (חוץ ממה שנאמר על שיניים, שנשמע די משכנע..)

@David

New member
פשוט מאוד - רכבת על האופניים ועשית תאונה

עצמית (יענו נפלת מהם) או התנגשת ברוכב אחר ללא מעורבות של רכב מנועי, אתה לא מכוסה במסגרת חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים ופה פוליסת תאונות אישיות יכולה להועיל לך. גם במקרה של תאונה עם רכב הפוליסה הזאת ברוב המקרים נותנת פיצוי נוסף על הפיצוי הקבוע בחוק. מרכיבי הפוליסה: מוות מתאונה - מקביל לביטוח חיים רגיל נכות מתאונה - מקביל לפוליסה אחרת שנותנת לך ביטוח נכות (נניח ביטוח מנהלים) אבדן כשר עבודה - גם פהיש הקבלה לביטוחים אחרים כמו ביטוחי המנהלים למינהם. אז למה כן? אם אתה מצליח לתפור פוליסת תאונות אישיות שתכלול בפרוש את נושא רכיבת האופניים זה עדיף כי בפוליסות כלליות אחרות זה יכול להיות מוחרג ומעבר לזה באופן כללי הפוליסה הזאת נותנת פיצוי נוסף לפיצוי שקיים לך בין על פי החוק (כמו פלת"ד) ובין על פי פוליסה נוספת. אני לא סוכן ביטוח אז קבל את הדברים האלה בהסתייגות, זה מה שאני מבין.

@David

New member
שכחתי משהו חשוב - ביטוח צד ג'

ביטוח תאונות אישיות צריך להיות כזה הכולל ביטוח צד ג' למה הכוונה? להלן תרחיש דמיוני: רכבת עם החבר'ה שלך והורדת יד מהכידון לשלוף ת'מסרק לסדר את הפריזורה, איבדת איזון על האופניים ונכנסת לגלגל של הרוכב מלפניך "אח" שלך מגולני. הוא נפל ונחבל, שבר ת'שן וגם האופניי קצה שלו נהרסו. אח של "אח" שלך מגולני הוא עו"ד מתחיל ומלא אמביציות - הוא יתבע אותך בענק וגם יזכה.... ביטוח צד ג' הוא הפתרון לתרחיש ההזוי הנ"ל.

jekyll1

New member
לא מכסה

ראשית ביטוחי האיגוד מכסים נזקי גוף ולא רכוש.תגמולי הביטוח קטנים ומספיקים לתקופה קצרה בלבד לא כדאי לבנות עליהם. הסכומים מגיעים מחוק הספורט כך שלא ניתן לתפור כיסים גדולים. לגבי התסריט שהצגת רוכב אופנים אשר רוכב בקבוצה ובכלל לוקח על עצמו סיכון כל שהוא במודע. למה הדבר דומה למשתתף בתחרות ריצה שהרץ לפניו מאט מסיבה כל שהיא , זה מאחור נכנס בו נופל ושעון ROLEX שלו נשרט על האספלט וגרוע מכך הרצועה נקרעת והשעון מעשה שטן מחליק לרשת ניקוז ונעלם , לדעתי סיכון מחושב שעל המשתתף לקחת, דוגמא נוספת מתאגרף בזירה ששובר את אפו שוב סיכון שעל המשתתף בארוע ספורט לוקח על עצמו .לגבי נזקי גוף יש ביטוח למשתתפים וגם למארגנים מכיוון ששם הנזק יכול להיות כמעט בלתי מוגבל.

@David

New member
ממש לא מסכים איתך לגבי נזקי צד ג'

אבל מסיבות מובנות אין לי חשק לפתח את הנושא הזה. תקרא שוב את הדוגמא שלי ותראה שאין קשר למה שכתבת. כל אחד שיעשה מה שהוא מבין

jekyll1

New member
התכוונתי לטענת חברת הביטוח

ברור שאם רוכב אופנים חולף ליד רכב חונה נניח פורשה ושובר לו את המראה, נכנס בטעות בחלון זכוכית של הפאב השכונתי ונעצר על הברז של הגינס ,, שורט את הדופן של מרצדס 500 מודל 2009 יש כאן בעיה אולם לגבי השאר לדעתי אין סיכוי

אהד6

New member
ביטוח הציוד

במידה ויש לך ביטוח תכולת דירה, אתה יכול להוסיף את האופניים ואז כל נזק לאופניים (כשהם בתוך הבית/ רכיבה/ שרפה/ וכד') יכוסה על-ידי חברת הביטוח. לי עלה כ-230 ש"ח לשנה ל2 או 3 זוגות. תבדוק...

למעלה