- מנהגים

כוכב4

New member
גם אני זוכרת את המים עם סוכר וגם

אני זוכרת קצת במטושטש שנגד בהלה היו מנסים להפחיד בחזרה. גם את הרודה אני זוכרת בבריתות השתמשו בזה . ואני זוכרת שהיה גם "חכם" שהיה כותב קמעות וילד שהיו לו סיוטים היה צריך לישון עם הקמעה שהכין החכם.

רותי ב.

New member
באותו אופן אפשר היה

להסכים גם לכחול וגם לאדום, ליתר בטחון, וגם זה היה עושה את הסבתות מאושרות.

מנהג התכריכים../images/Emo141.gif

יהורם גאון בסרט "מטולדו לירושלים" מתעד מנהג של עדות הבלקן: כשמגיע אדם לגיל שישים, מודדים לו תכריכין, זאת על מנת להתמודד עם המוות ולא לחשוש ממנו ואז המוות ירכין פניו,יכוף ראשו ויניח לאדם עוד 60 שנה עד גיל 120. זאת היו עושים בליווי שירה וכיבוד קל.

רותי ב.

New member
../images/Emo32.gif הזכרת לי שיר של ז´ק פרוור,

משורר צרפתי... זה הולך ככה: "אצל סתת האבנים שם מצאתי אותו לקחו את מידותיו ליום יבוא"

אנטרר אין קזה מואבה ../images/Emo82.gif

אנדה מוזוטרוס קואנדו סה אנטרה אין קזה מואבה פרמרו סה טרייה, אסוכר אי אזייטה - פרה מזל בואנו מזמו אנטס קה סה טרייה אז´ו. (אצלנו כאשר נכנסים לבית חדש מביאים קודם שמן וסוכר, אפילו לפני שמכניסים שום) קוואנדו סה וייה גאטו מוארטו או פרו מוארטו סה טרבה לוס קאביוס (כשרואים בעל חיים מת מושכים בשיער) קוואנו סה אזה אפצ´י סה טרבה לה אורז´ה (כאשר מתעטשים מושכים בבדל האוזן) קוואנדו סה דיזה כאון בבה אס ארמוזו סה דיסה פישין בלי עין רעה
אנטרר אי סליר דה קזה קון אל פייה דרצ´ו (להכנס ולצאת מהבית ברגל ימין). היידה טודו בואנו אה טודוס

למעלה