טוב, הגיעה זמן ההכרעה..

Mיקי_

New member
../images/Emo57.gifטוב, הגיעה זמן ההכרעה..../images/Emo53.gif

ובכן, השבוע הייתי בבאג והתרשמתי מהIBM R50E, והיום אני חוזרת מYarden pc (שהיו מקסימים) אחרי התרשמות מהFujitsu-Siemens. הFujitsu-Siemens לוקח את הIBM מבחינתי בנוק-אאוט, גם מציע יותר דברים, גם יותר דק ויותר קל, גם עיצוב מקסים, וגם אמינות ואיכות של שילוב גרמני-יפני. איפה פה הדילמה אם כך? אני הגעתי כדי להתרשם מהFujitsu Amilo Pro v2020 אבל הציעו לי להתרשם גם מFujitsu Amilo M7440G שנאמר לי שהוא דגם יותר חדיש. אני אישית אוהבת את העיצוב של הFujitsu Amilo Pro v2020, מה גם שיש לו סקרולר שבא יחד עם הטאצ' פד, (בכל מקרה הבטיחו לי עכבר מתנה). החיבורים שלו הם צדדיים בלבד (מלבד חיבור למדפסת). הFujitsu Amilo M7440G מהודר יותר, יש לו מסך טוב יותר, word חוקי, 4USB, והמחיר שלו נוח יותר. שניהם יחסית קלים, שניהם דקים. ההבדלים הרצינים היחידים בניהם הם: הסקרולר, המסך, סונומה לV2020 ודותן לM7440G, ומעבד 1.7GHZ לעומת 1.6GHZ בהתאמה. אני מצרפת שוב את הדרישות שלי ממחשב ושימושי בו לנוחיותכם, ואת המפרטים: מתכוונת לקנות לאפטופ שישמש אותי כמחברת סטודנטיאלית וכדרך התחברות יעילה לאינטרנט מכל מקום. כך שאני באמת לא צריכה יותר מידי, אני ממש לא גיימרית, אבל כן רוצה שמידי פעם אפשר יהיה לצפות בסרטים, ולשחק במשחקים ממש לא "מטורפים" מבחינה טכנולוגית. הדרישות שלי מהמחשב: מחשב מ"בית טוב" שאינו מחודש (בית טוב מבחינתי זה Compaq / HP / IBM / Fujitsu) עד 6000 ש"ח מעבד שאינו AMD ואינו סלרון (מתאימים: Dothan / Centrino / Sonoma) צורב DVD עדיפות ל60GB-80GB וכרטיס רשת אלחוטית מובנה מודם פקס מובנה 56K סוללה חזקה XP עדיפות לעברית משקל כמה שיותר נמוך לא יותר מ3 קילו בכל מקרה... מפרטים: Fujitsu Amilo Pro v2020 1.7GHz 512MB XP Pro מחיר מחירון: ₪7,902.00 מחיר באתר: ₪5,971.00 הרווח שלך: ₪1,931.00 מעבד Intel Dothan Pentium M 735 Centrino 1.7GHz 2MB Cache זיכרון 512MB DDR עד 2GB soDIMM מסך 15" XGA 1024x768 דיסק 60GB כרטיס מסך Intel 855GM 3D עד 64MB כונן צורב פנימי DVDRW Dual Layer מודם 56K V.90 וכרטיס רשת 10/100 מובנים רשת אלחוטי Intel® PRO/Wireless 2200b/g 3 יציאות USB 2.0 יציאת FireWire + S-Video TV יציאת אינפרא אדום IrDa 1.1 קורא כרטסי זיכרון SD/MS/MMC/MSpro Flash סוללת 4400mAH Li-Ion כ-3 שעות משקל 2.75Kg מערכת הפעלה Windows XP Pro אחריות לשנה במעבדות Fujitsu Siemens Fujitsu Amilo M7440G 1.6GHz 512MHz XP HOME מחיר מחירון: ₪6,376.00 מחיר באתר: ₪5,599.00 הרווח שלך: ₪777.00 מעבד - Intel® Pentium M 725 Dothan 1.6GHz 2M מסך - 15.1" XGA GLARE 1024x768 זיכרון -( 512MB DDR II ( 2x256MB נתן להרחבה עד 1GB כרטיס מסך - Intel Graphic Accelerator 900 up to 128MB דיסק - SATA 80GB קורא כרטיסי זיכרון למצלמות - 4in 1 flash card port SD/MS/MMC/MSPRO כונן צורב - DVDRW dual layer יציאת טלוויזיה - TV-Out כרטיס רשת אלחוטי - Intel Pro/Wireless 2200b/g כרטיס קול עם יציאות לרמקולים ולמיקרופון חיצוני מודם - 56K V.90 וכרטיס רשת 10/100 מובנים 3 יציאות USB2.0 יציאה דיגיטאלית - FireWire IEEE 1394 סוללת - Li-Ion 4400mAH מחזיקה כ-3 שעות בהתאם לשימוש משקל - 2.75Kg מערכת הפעלה - Windows XP Home אחריות לשנה במעבדות Fujitsu Siemens תוכנות נוספות בחבילה: חבילת תוכנה Microsoft Works Suit הכוללת: מעבד תמלילים Microsoft Word משרד ממוחשב Microsoft Works אנציקלופדיה Microsoft Encarta® עריכת תמונות Microsoft Picture It!® בנקאות ממוחשבת Microsoft Money אוסף תמונותMicrosoft Works Clipart הקרנת סרטים InterVideo Win DVD צריבת תקליטורים Nero CD-Creator מציג מסמכים Adobe® Acrobat Reader הגנה מפני וירוסים F-Secure anti-virus software
אשמח לתגובה ממביני הפורום איזה מחשב לדעתכם טוב יותר, ואיזה יתאים לצרכי יותר? ואם יש לכם מידע מומלץ על אחד מהדגמים מה טוב...

../images/Emo13.gif

לפי מה שאני רואה אין הרבה הבדלים בין הניידים, ההבדלים העיקריים הם במעבד ובכרטיס מסך לטובת הv2020 ולכן אני חושב שהייתי בוחר בו. אגב שני המעבדים הם מסוג דותן, אפילו כתוב את זה במפרט.

Jan22

New member
תמיד שיעשע אותי ..

שאתרים רבים רושמים "מחיר מחירון" ו"המחיר שלנו" עם הפרש של 2000 שקל ,ועוד רושמים ליד הרווח שלך ,כאילו עושים לך ג'סטה ,כסף גדל על העצים ,ולכן הם מחליטים להפחית 2000ש' מהמחיר .. חחחחחחWHEN PIGS FLY . .

Y.G.J

New member
לפי המפרטים קצת קשה להחליט...

באחד יש חומרה חדישה כגון DDR 2 וSATA אבל בשני יש מעבד טיפה יותר חזק ויציאות נוספות וניתן להרחיב אותו עד 2GB מה שכן הכרטיס מסך של הV2020 הוא 64מגה אז זו הסיבה שתצטרך להרחיב אותו עד ה2 GB בעוד שבשני זה 128 (ואני מניח ששניהם זה SHARED אז ככה וככה הם יגזלו את הזיכרון שניתן גם ככה) הערה שלי... אצלי בנייד של פוג'יטסו אין פס גלילה כזה שנראה לעיין כמו בV2020 אבל יש לי אותו בכל מקרה... אז אני מניח שיש אותו גם בשני.. בהחלטה זריזה אני אבחר בM... העיצוב כאן פחות משחק לי... אבל יש בו פשוט דברים מתקדמים יותר... מבחינת מחשב הוא נראה לי יתן תוצאות טובות יותר בדברים הרגילים... אם אתה הולך להריץ גרפיקה אז לך עם הV

Jan22

New member
בקשר לדגם המומלץ ..

בדגם הזה Fujitsu Amilo M7440G יש את כל מה שצריך ,סנטרינו 1.6 זיכרון פנימי 512MB DDR2 ,הרדיסק SATA 80GB שסאטא זה בעצם העברת נתונים מהירה יותר מחיבור רגיל ,צורב DVDRW שיכול לצרוב DUAL כלומר צריבה משני הכיוונים ,וכרטיס מסך מעולה הACCELARATOR של אינטל , בהחלט נייד עם נתונים מרשימים ולכן הייתי הולך עליו ,כמובן במסגרת התקציב המבוקש (למרות שאפשרי למצוא מעבד יותר מהיר במחיר כזה). בהצלחה מייט ..

icedragon1

New member
אין מה להתלבט

בלי קשר לצרכייך: אין ספק שה- 7440 לוקח מכל הבחינות: מעבד,דיסק קשיח, כרטיס מסך, ערכת תוכנות ומחיר. אלו דברים ששוים כסף, עולים בביצועים של המחשב וקשים לשדרוג במחשבים ניידים. לכן, לדעתי אין פה בכלל לבטים. לכי על ה 7440 ובגדול.

Mיקי_

New member
הM7440G הוא גם סדרה מתקדמת יותר?

איך בדיוק אני מגלה מי מהסדרות מתקדמת יותר? מצד אחד יש פה שני אנשים שאומרים V2020 ומצד שני 3 אנשים שאומרים M7440G, ורק אני לא מצליחה להחליט... שלחתי מייל לסניף החדש של פוג'יטסו-סימונס, בתקווה להבהרה. לא יודעת זה שהמחשב שאמור להיות מתקדם יותר הוא זול יותר מעורר בי תהיות וחשדות, ואני לא רגועה... כל הזמן מנקרת לי בראש הודעה שקראתי פה שיש יבואן שמנסה "להיפטר" ממחשבים.. אומנם זה היה מחשב אחר ודגם אחר אבל מי לא אומר שגם פה זה המצב ולכן למתקדם יותר יש מחיר זול יותר? אגב לכל השואלים אני אלמד ספרות ותאטרון שום דבר שקשור לגרפיקה... באמת אצטרך בעיקר ישומיי אופיס ואינטרנט מכל מקום. שוב המון

Jan22

New member
כנסי ..

ציינת שאת הולכת להשתמש בנייד למטרות אופיס ואנטרנט ,מטרות כאלה אפשר להשתמש בפנטיום 2 עם 256MB ,ולדחוף בצד כרטיס רשת אלחוטי בעוד 200 ש' ,סה'כ יעלה לך אולי 2000 ש' כל העניין הזה . כבר ציינתי - תדעי בדיוק מה יהיו השימושים ולפי זה תקציבי את המזומן הדרוש ,חבל שתקני מחשב "תותח" ,שלא תשתמשי במעלות שלו , בפוג'יצטסו יש רכיבים מעולים ,והוא מיועד לחישובים חזקים/משחקים ותוכנות כבדות ..תעשי חשבון . בהצלחה מייט ..

Mיקי_

New member
מחשב נייד הוא לא משהו שמחליפים הרבה

ומה שהיום וב3 השנים הקרובות יהיו השימושים שלי בו, לא בהכרך אומר שיהיו השימושים שלי בו אחרי התואר... אני קונה עכשיו מחשב לטווח ארוך (מבחינתי בסביבות 5 שנים ומעלה) ככה שאני רוצה מחשב חזק, עדכני, שיחזיק לי מעמד. זה שציינת שבפוג'יטסו יש רכיבים מעולים רק מחזק את דעתי. מחשב ב2000 ש"ח הוא ממש לא נראה לי האופציה הנכונה. אני מוכנה להשקיע עד 6000 ש"ח במחשב חזק, ואני לא רואה כל סיבה לקנות מחשב חלש בתקציב מצומצם רק כדי עוד 3 שנים לקנות מחשב אחר.
בכל אופן...

Jan22

New member
בסדר רק רציתי להבהיר לך

שלא תקני דבר שלא תשתמשי בו בעתיד ...

icedragon1

New member
אפרופו זה...

http://store.yahoo.com/notebookdrivesoutlet/ibmth3838.html עדיין פועל מצויין.. אבל אנחנו שוקלים למסגר אותו בקופסה שקופה ולשים בחדר במשרד :)

Ice Age

New member
שימי לב

שלמרות של-7440 יש מפרט יותר טוב כמעט בהכל (למעט מהירות מעבד), הוא יותר זול, ואחת הסיבות לזה היא שמערכת ההפעלה בו היא XP Home כאשר ב-2020 היא XP Pro. זה לא ממש צריך לשנות לך, כך שגם אני הייתי הולך על ה-7440.

eli1981

New member
תיקון טעות לגבי הזיכרון

הפליא אותי שכתוב באתר של YARDEN PC שה7440G תומך עד 1 ג'יגה זיכרון לכן פניתי לאתר של החברה ומצאתי כי נפלה כנראה טעות באתר שלהם ושהוא תומך עד 2 ג'יגה ולא כמו שרשום שם. אפשר לראות זאת לפי המסמך הבא: http://www.fujitsu-siemens.com/Resources/157/935925952.pdf לפי דעתי מדובר במחשב עם נתונים טובים מאוד, רק שצריך לבדוק את אמינותו וגם לגבי השירות (שלפי הודעה של משתמש אחר נראה כמו צד לא הכי חזק של החברה) נמשיך בבדיקות....

למעלה