היום שאחרי

../images/Emo57.gifהיום שאחרי

חייבת לשתף אתכם כי אני ממש כועסת ומרוב כעס לא יודעת מה להשיב. קיבלתי מייל מחבר שלא היתי איתו בקשר הרבה זמן.אנו מחליפים מיילים אך מזמן לא כתבנו באופן אישי. לפני כמה רגעים הוא שואל אותי (במייל) נו מה שלומך? עניתי: מה כבר יכול להיות שלומי? מנסה להתארגן בשגרה שכ"כ רציתי, בלי אזעקות טילים קטיושות ופחד. בלי לשמוע דיווחים ולכאוב את כאב משפחות הנופלים במלחמה. והוא שואל: מה מלחמה? היתה מלחמה? כאן ...(בדרום) לא הרגשנו. ברור לי שהוא התכוון בבדיחות הדעת,,אבל גם בדיחה צריכה להיות רגישה למצב מסויים.. בכל אופן אני נפגעתי וכועסת על התשובה. חוככת בדעתי מה להשיב לו. מה דעתכם אנשי קסם?

תראי

באילת הם מנותקים.תרתי משמע.אם הוא כמובן משם.במשך הימים דיברתי עם מישהו משם ששאל אותי כל יום מה קורה בצפון? הם מנותקים שם. במקומך הייתי עובר הלאה.זה לא הוא זה המקום ששם. בנינו גם אנו היינו מנותקים מהמלחמה אם היינו בחו"ל או באילת.

dardara

New member
גבר בדרו שלו ../images/Emo140.gif

להיות מנותק פיזית אינו אומר מנותקים רגשית ותושבי אילת .........לצערי הרב היו מנותקים בכל הצורות כי הם ניתקו את עמצם עושה רושם שכך היה קל להם יותר וחבל .....................

../images/Emo4.gifעבור הלאה..

זה מרגיז אותי יותר סתם לעבור הלאה...מה אין טלויזיה רדיו עיתונים אינט'..ברור לי שהוא יודע בדיוק מה קורה והתכוון לבדיחה..אבל יש בדיחות שעיתוי שלהן מרגיז... מה הכוונה מנותקים אם היינו באילת? אין לוחמים מאילת? אין משפחות וחברים בכל הארץ? אגב, הוא לא מאילת..דרום זה גם יכול להיות רחובות למשל... בכל אופן תודה שהבעת דעתך, גבר בדרכו שלו..

dardara

New member
נפגעת ובצדק ../images/Emo140.gif

ואני כתשובת הדרום רוצה לומר לך נכון ,אמנם לא שמענו את האזעקות ולא רצנו למקלטים אבל אי אפשר לומר בשום פנים ואופן שלא הינו במתח אי אפשר לומר שלא כאבנו והסדהנו עם תושבי הצפון אי אפשר לומר שלא התענינו ולא תקשרנו עם תושבי הצפון וחשנו את המצוקה והמתח שבה הם היו נתונים . אז אולי דבר של ידידך היו בהומור אבל הומור מתנא מעט . מקוה שכולם יחזרו לשיגרת החיים הרגילה בעיקר תושבי הצפון .........

../images/Emo140.gifתודה דרדרה

גם מי שלא שמע אזעקות באופן ישיר, אני בטוחה שכאב את כאבם של תושבי הצפון.כבר קרה שבעת שיחות טלפון הושמעו אזעקות ולא ידענו אם זה מהאזור שלי או של הצד המשוחח איתי.. אני בטוחה בדברייך שהתעניינתם והבנתם מצוקתם של תושבי הצפון. וכפי שאמרתי, הומור זה גם עניין של עיתוי ולמי נאמר... מקווה שכולנו נחזור לשיגרת החיים ונדע רק טוב. תודה לך

אכן דרדרה, את המתח והלחץ והפחד...

לתושבי הצפון, ילדיהם והחיילים שלנו הרגשתי מאד חזק גם כאן מהמרכז. אצלי לא הייתה שגרה, היה הרבה יותר מאמפתיה. הייתה דאגה אמיתית עמוקה וכנה לכל מה שהתרחש שם בצפון. ולסיוט של התושבים החזקים והמדהימים שגרים שם. (אני תיפקדתי בהרבה פחות עוצמה עם נפילת טילי הסקאד אצלינו של השליט הפסיכי מעיראק). אז כל הכבוד לכם תושבי הצפון המופלאים, מקווה שתחזרו מהר לשיגרה. ושקול של אופנוע מתאמץ בעליה, לא יזכיר לכם בחרדה את האזעקות, הנפילות, הפחד והאימה. וכאות להערכתי הרבה אני בעיצומם של יפושים לצימר בצפון היפה לי ולמשפחתי לסוף שבוע. אז מי שהיה ויכול להמליץ על מקום שנהנה ממנו מאד - אשמח לקרוא, להתעדכן ולברר פרטים. אילת לא ברשימה שלי, הם איכזבו בגדול. קשה לי לשכוח להם את העובדה שבעיתות קשות ומצוקה אמיתית של אחינו מהצפון שבאו לבקש מקלט והגנה, במקום להושיט את זרועותיהם בחיבוק לרווחה - הם הפקיעו מחירים ובגדול ! אז שבת שקטה, רגועה ויפה לכם תושבי הצפון. ולכל בית ישראל.

משל ונמשל

עכשיו שבשעת מלחמה יש לנו ראש ממשלה שהרקע הצבאי שלו הוא כתב צבאי, ושיש לנו שר ביטחון המבין בוועדי עובדים, נזכרתי בסיפור מהחיים שקבלתי במייל. שועל אחד הרגיש שהוא חייב לקחת חופש מתפקידו אחרת הוא כבר לא יוכל לתפקד ולכן הוא חייב להתנתק קצת מהתפקיד ולקחת חופש ולצאת מהיער . הגיע אותו שועל לאריה מלך היער וביקש ממנו חופש, אמר לו האריה כי תפקידו מחייב אותו להישאר ביער ולכן הוא לא יוכל לקחת חופש . השועל התעקש ואמר לאריה כי החופש הכרחי והוא מוכן לקחת חופשה ללא תשלום, העיקר לצאת לחופש . האריה הסביר לשועל כי אם הוא יצא לחופש יהיו חייבים לקחת מישהו במקומו ולא בטוח שהתקן שלו יישאר לשועל לכשיחזור . השועל הסכים ולקח את החופש . כעבור שלושה חודשים חזר השועל ליער והגיע לאריה לצורך ראיון חזרה לתפקידו . כשהגיע לראיון הסביר לו האריה כי התקן של השועל תפוס וכי לא יוכל לחזור ליער . השועל לא הסכים ואחרי דיבור קצר עם האריה, האריה הציע לו כתפקיד זמני להיות על תקן ארנב ביער וכשיתפנה תקן השועל יחזור להיות שועל . השועל הסכים והחל לתפקד כארנב. עבר כחודש בו השועל קופץ ובורח מחיות אחרות עד שנמאס לו מתפקידו כארנב והחליט לגשת לאריה ולבקש לעבור תפקיד. האריה הסביר לארנב כי עדיין לא נפתח התקן של השועל והוא צריך להמשיך לשמש כארנב . השועל התעצב מהבשורה המרה והתהלך לו בדיכאון ברחבי היער, כעבור זמן מה של הליכה ראה להפתעתו ארנב . השועל ניגש לארנב ושאל אותו: "תגיד ארנב מה אתה ?" ענה לו הארנב: "אני, אני שועל ". השועל אמר: "תגיד איך זה שאני שועל ונמצא על תקן ארנב ואתה ארנב ונמצא על תקן שועל ? ענה לו הארנב : "זה מה שקורה שיש חמור על תקן של אריה ". אני לא יודעת לצחוק או לבכות...

וואו- אהבתי..אהבתי מאודדדדדדדד../images/Emo140.gif

צריך לכתוב משל זה בגדול ולחלק כפליירים לתושבים. ולא, לא קשור לדיעות פוליטיות אלא למציאות חיינו... תודה לך חומדת..הצלחת להרגיע מעט את כעסי.... ואני מאחלת לך ולכולנו רק שנצחק ולא נדע בכי...

אם כבר פוליטיקה..אז בהומור..הומור?:

פוליטיקה משפחתית ילד אחד שואל את אבא שלו:"אבא מה זה פוליטיקה"? האבא עונה לו "בוא אני אתן לך דוגמא מהבית,אני מפרנס את המשפחה, אני ההנהלה, אמא שלך מבזבזת את הכסף, היא הממשלה, העוזרת שלנו היא מעמד הפועלים,אתה זה העם ואח שלך הקטן זה העתיד, הבנת?" הילד "לא ממש אבל אחשוב על זה בלילה" בלילה הוא מתעורר מהבכי של אח שלו הקטן ורואה שהוא מלא בחרא הוא הולך לאמא שלו ורואה שלה לא אכפת הולך לעוזרת ורואה אותה במיטה עם אבא שלו אז הוא מחליט לטפל באח שלו לבד. בבוקר הוא אומר לאבא שלו אבא הבנתי מה זה פוליטיקה בזמן שלממשלה לא אכפת מהעם, ההנהלה דופקת את המעמד הפועלים,והעתיד מלא בחרא. אקטואלי או לא..מה אתם אומרים? לפחות תצחקו..

tvrui10

New member
צריך להזכיר לצעירים ביננו ,מי היה

שר בטחון במלחמת יום כיפור ? כמה גנרלים היו באותה ממשלה,כמה אבדות היו? וכבר נאמר "שמלחמה היא דבר רציני מכדי לתת אותה ביידי גנרלים.

האישה! הניחי לו לחיות בבועת הקסם

שלו, ואגב קיים גם הומור שחור, זה לפעמים דווקא מקל על המבוכה והסמטוכה,

../images/Emo140.gifשוש פרסלי

אגב, יש קרבה ומניות למלך הגדול פרסלי?? גם הומור שחור זה עניין של עיתוי.והשאלה: מה היתה מלחמה...לא היתה במקומה כלפי מי שחווה מקרוב...בכל אופן, אולי לאחר זמן..זה היה נשמע אחרת.. הנה, רק היום..תראי מה אזעקה אחת, שמקורה בתקלה עשתה לאותם אלו ש"התרגלו" לרוץ למקלט...

האשה הנוכחית../images/Emo24.gifאני מעכו,וחוויתי

המלחמה,ועוד איך, לא הרחק מביתי היו נפילות, אפילו "הואשמתי" בקור רוח ובאופטימיות שהפגנתי, והנה אני עוד פה
ערב טוב,

../images/Emo24.gifהלוואי- שוש פרסלי

הלוואי ותמיד לעד תפגיני אופטימיות ותהיי כאן איתנו.. קור רוח זה עניין של אופי או לימוד עצמי במהלך שנות חיינו ואין קשר בין קור רוח למה שמתחולל בפנים... הלוואי ולא תחווי עוד אזעקות ונפילות. ערב קסום לכולנו

האישההנוכחית../images/Emo39.gifכמה מתאים ויפה

כינוייך,בטח גם נוכחותך במציאות חיובית, אשריי הגבר שלך וקרובייך

בוקר שישי קסום שוש../images/Emo140.gif

חן חן, אני אכן אופטימית וחיובית- זאת למדתי בחיי..אין כמו גישה חיובית ועדיף עם חיוך. אמסור מילותייך לגבר שלי וקרובי..תודה מכל ה

למעלה