לנסיעה לפולין -

../images/Emo56.gifלנסיעה לפולין -

אולי תוכלו לייעץ:
בפולין, הנחוץ בעיקר לשיחות בתוך פולין. לשבועיים. מה הכי כדאי?

מנסיון שלי (ולא רק בפולין) זה לקנות

כרטיס טלקרד מקומי (הכי זול) ו/או לצאת עם טלפון GSM ולקנות SIM מקומי (כאשר אין ברירה וצריך ניידות)

../images/Emo51.gif

אני חייבת זמינות... ככה שטלקרד הוא לא אופציה. לגבי מכשיר GSM : משנה של איזו חברה(המכשיר)? משנה איפה קונים כרטיס SIM?

Old Cat

New member
לא כל כך

מכשירי GSM בישראל פועלים ברשת אוראנג' או סלכלום. הדגמים הקיימים שם הם אלו שקיימים בישראל ויותר מכך. בוורשה במרכז העיר יש המון מקומות דוכנים בהם מוכרים כרטיסי SIM תזהי אותם לפי התצוגה של מכשירי טלפון שהם מוכרים. אני משתמש בכרטיס SIM של רשת IDEA המקומית, בכרטיס שנקרא Dla Każdego שזה בלא הבדל במחיר בין שעות היום ללילה או לסופי שבוע. לטעון אותו לא למדתי, פשוט ניגש לנקודת מכירה כזו, משלם לו על מחיר כרטיס החיוג והוא מקליד לי את הקוד הנדרש לטעינת "זכות כספית" בקו ה SIM שלי.

עוד שאלת בורה:

SIM FREE זה חוקי בארץ? אני יכולה פשוט להכנס ל"דינמיקה" נניח, ולבקש שיפתחו לי את המכשיר? (מבינה שכל העניין עם IDEA והכרטיס של Dla Każdego יתפוס רק אם יהיה לי SIM FREE , נכון?)

Old Cat

New member
כי שם אני מכיר ברמה של

דוכן מס 39 משמאל במתחם הגדול המכוסה בגג שנמצא בשטח שממזרח למגדל ארמון התרבות והמדע, צפונית לסופרמרקט של MARCPOL ואם נכנסים מהדלת הקרובה לפינת SWIETOKRZYSKA אז זה בשורה השניה משמאל. עוד אחד יש מתחת לככר המרכזית של העיר בצנטרום, אם נכנסים מהכניסה של קו החשמליות הפונה דרומה, זה דוכן ראשון משמאל, ואם נכנסים מהצד של מלון פורום צריך ללכת תוך שמירה על השמאל עד שמיד אחרי העליה למדרכה של החשמליות יש הדוכן. יש עוד אחד נחמד אבל קצת יקרן במחיר של הסוללות שנמצא ליד העליה לתחנת הרכבת אם נכנסים מהצד של הצומת, כלומר אם יורדים מהחשמלית המגיעה ממזרח ופונים ברגל ימינה מתחת לאדמה. עכשיו מובן למה אני חוזר על וורשה?

Old Cat

New member
עוד משהו

מרכז השירות של IDEA בוורשה נמצא בכיכר הקונסטיטוציה, בצד המזרחי שלה. יש שלט גדול מעל הכניסה ובחורה יפה מאד ליד הדלת. תמיד בחורה יפה, לעולם לא בחור מחוצ'קן. מענין למה......

עכשיו (עם הבחורה היפה...)

אתה כבר גורם לי להצטער שזו אמא שלי שנוסעת ולא אני...

Old Cat

New member
הערה קטנה על טלפון סלולרי בפולין

המכשירים בישראל נמכרים כשהם חסומים לשימוש ברשתות אחרות, מלבד הרשת אליה מכרו אותם בפעם הראשונה. זה סידור שקיים רק בישראל ונועד למנוע מהלקוחות לעבור מרשת אחת לשניה בקלות (אורנג' לסלקום ולהפך). לכן מכשיר רגיל מישראל לא יעבוד גם אם קונים שם SIM. הפתרון הוא לבצע "פתיחה" של המכשיר לרשתות אחרות, להפוך אותו להיות SIM FREE. זה נעשה בקלות תוך כה דקות כי מדובר בהגדרות תוכנה שהטכנאים מכירים והוראות לכך ניתן גם למצוא באינטרנט. החברות הישראליות נוהגות לטעון כי אם עושים זאת אז הם לא יכבדו את האחריות שלהן על הטלפון במקרה של תקלה. עד כמה זה תואם את החוק או עד כמה זה מנוגד לו אינני יודע, טרם עמד למבחן משפטי. בפולין אפשר לקנות SIM מקומי ב 30 זלוטי, שזה 50 ש"ח בערך, ובמחיר הזה כלולים גם 10 דקות שיחה ראשונות. מחיר דקה שיחה אח"כ הוא 0.9 זלוטי, משולם מראש כמו שיטת טוקמן או איזי אצלנו, אבל יחידת המניה היא דקה אחת כלורמ גם אם דיברת 10 שניות תשלם על דקה. זו שיטה מאד מקובלת ואנשים מחזיקים כמה כרטיסי SIM מחברות שונות ובצורת התקשרות שונה. רוב המקומות הקטנים בוורשה שמוכרים כרטיסים ומכשירים נותנים גם שירותי ביטול חסימה במקום תוך דקות וגובים על השירות 35-50 זלוטי, תלוי במקום. כדי שתבינו כמה החברות המקומיות עושקות אותנו, צריך לזכור כי בישראל מוכרים SIM חוקי לרשת מקומית ב 150 ש"ח. כרטיסי חיוג כמו טלכארד מקומיים אפשר לקנות בכל מקום, ומכשירי טלפון ציבוריים יש בשפע בערים הגדולות וגם בעיירות קטנות ורחוקות יש כמה בכל מקום. הבעיה היחידה היא שיש שני סוגי מכשירים, ואי אפשר לדעת איזה כרטיס יתאים. יש כרטיס פשוט ישן עם פס מגנטי, למכשירים הישנים יותר ויש כרטיס אלקטרוני עם שבב אלקטרוני זעיר עליו למכשירים חדישים יותר. רוב הסיכויים בערים הגדולות למצוא מכשירים חדשים ובעיירות המרוחקות עדיין מכשירים ישנים.

מי שקונה טלפון באורנג' או סלקום

"נדפק" נכון כי הרשתות הללו חוסמות את המכשיר אך ניתן לדרוש מהם "לפתוח" אותו כי הוא (מרגע הקניה) פרטי שלנו. בקנית מכשיר ביורוקום או בדינמיקה מקבלים מכשיר "פתוח"

Old Cat

New member
אכן

בקניה בחנויות הרשתות הם מנצלים ועושים מה שיכולים כדי למנוע מהלקוח לבחור ברשת הטובה לו בכל רגע. אחר כך עוד מציעים להשכיר במחירים מופקעים מכשירים לנסיעה לאירופה, למרות שכל מה שצריך לעשות זה לשחרר את החסימה. דרך אגב, רציתי לקנות בדינמיקה וכרטיס SIM עולה שם 150 ש"ח. בדיוק כמו בסלקום אם אתה בא עם מכשיר שלך שהבאת מהבית. חשבתי לקנות בפולין אבל המחיר שם היה 450 ש"ח למכשיר שרציתי (במקום 650 כאן) ועוד 150 ש"ח לכרטיס SIM שדורשים בארץ יוצא כמעט כמו המחיר שדרשו כאן בדינמיקה. למכשיר מיובא שנרכש בדוכן בוורשה אין אחריות כאן, אז ויתרתי על הרעיון.

nimrod gw

New member
מכשיר סלולרי בפולין...

שלום, אני לא ממליץ בחום לשכור מכשיר סלולרי לפולין. באוקטובר האחרון ביקרתי בפולין- מחירי פעימת המונה בפולין הם מהגבוהים במזרח אירופה ובאירופה בכלל. כפי שצויין פה מקודם, מומלץ לקחת כרטיס טלקארד וכיוצר בזה.

deebeebee

New member
תעריפי פלאחול (פולין)

שכירות- שבוע ראשון חינם, אח"כ 6 שח ליום. שיחות נכנסות (מכל מקום בעולם) 1.10 דולר+ מע"מ לדקה. שיחות יוצאות (לכל מקום בעולם) 1.99 דולר (כולל מע"מ) לדקה.

למעלה