גניבה !

• פותח הנושא Gmai
  • פורסם בתאריך

Gmai

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo55.gif גניבה !

נגנב לי צ'ק שמועד הפרעון שלו בעוד חודש, אינני זוכר אם הוא "למוטב בלבד", אין לי את מספר הצ'ק ! מכיוון שכך, הבנק לא יכול לבטל את הצ'ק. יש לי מספר שאלות בבקשה : 1. ביקשתי מהבנק פשוט לא לכבד שום צ'ק מעל 35,000 ש"ח, מנהל הסניף סירב, האם הוא באמת לא מסוגל לכך ? 2. אני יכול לתת הוראה לא לכבד מעכשיו ועד הודעה חדשה שום צ'ק. אם אעשה זאת, מתי אוכל לבטל את ההוראה הזו ? רק חצי שנה לאחר מוע פרעון הצ'ק שנגנב ? (עד שיפוג תוקפו...) ? 3. האם יש אפשרות שהצ'ק יפרע לפני התאריך שכתוב עליו ? (קומבינות בשוק האפור...) 4. האם יש אפשרות שהצ'ק יפרע גם אם כתבתי "למוטב בלבד" ? (שוב, קומבינות בשוק האפור אולי ?) 5. אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא פשוט לסגור את החשבון, ולפתוח אחד חדש. הבעיה היא שיש לי כל מיני תוכניות מט"ח, תוכניות חסכון וכו' - האם זה ידרוש ממני הוצאה כספית משמעותית ? (עמלות העברת כל הפעילות...) 6. אשמח לשמוע כל פיתרון אחר
תודה רבה וחג שמח !

תשובה

כתוב לבנק מכתב דחוף בדואר רשום ובו תאר את העובדות שציינת לעיל. דרוש מהם להודיע לך ולבקש אישורך לגבי כל שיק שמגיע לפרעון בסכום שציינת בטרם כיבודו וציין שאם יהיה להם ספק לא לכבדו. כתוב גם שאתה רואה בבנק אחראי אם הוראתך לא תקוים. מומלץ גם להגיש תלונה במשטרה על הגניבה. כמו כן פנה ליעוץ משפטי. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Gmai

New member
רגע......

ראשית, תודה רבה על תשובתך. שנית, אודה באם תוכל לענות על שאלותי על פי סדרם, הם מעניינות אותי גם ברמה התאורטית. שלישית, שוחחתי גם עם מנהל הסניף, הוא אמר שזה פשוט בלתי אפשרי מבחינה טכנית...

תשובה

אל תסתפק בשיחות טלפוניות. למכתב יש כוח רב יותר וגם נפקות משפטית. לגבי פרעון מוקדם -רק אם התאריך יזויף. לגבי "למוטב בלבד" - אין בכך כדי למנוע פרעון השיק. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Gmai

New member
../images/Emo75.gifמה לגבי סעיפים 1 ? 2 ? 5 ?

תודה לך, אבל מה לגבי סעיפים 2,1,5 בשאלתי המקורית ? ואגב, אין ניתן לפרוע צ'ק שכתוב עליו "למוטב בלבד" ??

רונאל1

New member
הדגש הכי חשוב

וכאן אני מסכים לגמרי עם עורך הדין - תתעד את כל השיחות שלך לפחות בתרשומת בכתב (אם לא בהקלטה) וכל הוראה שלך לבנק תדאג שתשלח בדואר רשום על מנת שלא יתנערו ממך בעתיד במקרה והסיפור יסתבך.

1. בטל את כל השיקים שברשותך מיד

2. הזמן פנקס חדש 3. השתמש אך ורק בפנקס החדש. במידה והצ'ק הזה יופקד הוא יוחזר אוטומטית בגלל היותו מבוטל. מאידך אתה תוכל להמשיך לתת שיקים - מהפנקס החדש וזאת ללא חשש שיחזרו. אם נתת עוד שיקים לאנשים שאתה כן רוצה שיכובדו - תן להם שיקים חליפיים. מקווה שפתרתי לך את הבעיה כי מנהל הסניף צודק, ואני אסביר: הבנק עובד על ידי מחשב. לא יושב שם אדם ש"זוכר" שה"צ'ק הספציפי של X ע"ס 35000 אמור לא להיות מכובד, ואילו הצ'ק הספיציפי של Y כן אמור להיות מכובד". זה פשוט לא עובד ככה. הבנק מזין למחשב מס' צ'ק אותו הלקוח מבקש לא לכבד, ומגדיר אותו "מבוטל", כך שבמקרה והוא מוצג - הצ'ק יופיע בדוח מבוטלים, על פי מס' הצ'ק, וידעו לאתרו ולהחזירו. כך שאכן,רק על סמך סכום לא ניתן לאתרו טכנית.

Gmai

New member
אי אפשר

לא זוכר מאיזה פנקס צ'קים הצ'ק הזה יצא, ובהחלט יתכן שזה פנקס שכבר זרקתי... מה הבעיה לשים הערה במחשב בחשבון שלי, שבה כתוב : "לא לכבד צ'קים מעל סכום 30,000 ללא אישור טלפוני" ?

אתה לא מבין

בבנק רשומים להם כ-ל פנקסי השיקים שברשותך (ממש לא עקרוני שזרקת אותם או שעשית מהם גם טיירות לצורך העניין). בקש לבטל את כל השיקים שישנם על שמך במחשב הבנק (זה מה שקובע). ואז השתמש רק בפנקס החדש! הקשב לעמתי זו, כי חבל! ניתן לעשות "הודעה" כפי שאתה מציע, אך זה תמיד עלול "ליפול בין הכסאות". הכי "הרמטי" זה פשוט לפעול לפי עצתי, ואז ללא התערבות פקיד, המחשב מעלה את השיק בדוח, וגורם להחזרתו.

ה"הודעה" אינה כה פשוטה

מנסיוני (לפחות באחד הבנקים הגדולים) אין מקום בו ניתן לרשום הודעה כמו שאתה מבקש. יחד עם זאת כשמדובר בשיק מעל 35 אש"ח בהחלט ניתן לבקש שיתקשרו אליך כשהוא מגיע לפרעון, אבל זה תלוי באנשים, האם יהיה פקיד מאלו שקיבלו את ההודעה באותו יום בסניף... יש מלא אפשרויות לכך שההודעה תאבד. לגבי ההצעה שתבטל את כל השיקים שברשותך, לבנק יש רישום מהו השיק האחרון שהודפס, ולפי זה (לפי 25 שיקים בפנקס) ניתן לקבוע מהו הטווח שיש לבטל. זה קצת קשה אבל עדיין נראה כהצעה הכי יעילה. אני הייתי פשוט נכנס לחשבון הבנק שלי מדי בוקר ומודיע על ביטול השיק ברגע שהייתי רואה אותו יורד מהחשבון

למעלה