iluli

New member
../images/Emo54.gif

אז אתמול בערב בכניסה לרחוב של ההורים, נתקלנו במחזה מוזר... שני כלבים גדולים מאוד, עומדים ולא זזים, הכלבה נראתה מפוחדת מאוד ומאחריה כלב שניסה לגשש דרכו קדימה. הכלבה לא נתנה. אבא שלי הלך "להציל" את הכלבה.. לשחרר אותה מהכלב שהיא מפחדת ממנו (אה... זה מושב... הרבה פעמים כלבים מסתובבים חופשי). הכלב האחורי ברח אבל הכלבה לא זזה- עדיין נראתה מאוד מפוחדת ועם זנב בין הרגליים ואז אבא שלי קרא ואמר שיש שם חתלתול- היא פשוט שומרת עליו. מרחוק ראינו חתולה שמסתכלת על כל האירוע והיינו בטוחים שזו האמא, הרחקנו את הכלבה ונכנסנו לארוחת ערב. בסוף הארוחה יצאנו עם בשר לפינוקים. החתלתול היה בדיוק במקום שלו. רטוב ורועד מקור... האמא כבר לא הייתה בסביבה וכבר לא היה לו אפילו כח לצעוק לעזרה. ניגשתי אליו- הוא היה תוקפני מאוד אבל לא היה לו הכח להתנגד- ברור שאין לו חוויה טובה מאנשים. לקחתי אותו לבית של ההורים. הנחנו לו מים וגבינה- לא היה לו מושג מה לעשות איתם בכלל. נתתי לו מים באמצעות מזרק, ריפוד חם ובקבוק חם ואחרי כרבע שעה הוא התחיל להתאושש. הוא נראה כבן חודשיים. היום בבוקר הסתבר שהוא פשוט עדיין יונק וצריך עזרה לפנות צרכים- אבל הוא חמוד אמיתי. ההורים כבר קנו מטרנה, הקצו לו חדר נפרד וארגז חול והבינו שצריך להאכיל כל שעתיים. כן... קצת לא נעים לי מההורים... שהפלתי עליהם תיק כזה... ההורים חשבו שאולי הם איתרו את האמא של החתלתול (הם מסרבים לתת לו שם עד שיהיה בטוח שהוא מחזיק מעמד...)- אבל היא התמקמה עם הגורים במרפסת גג של משפחה שממש שונאת חתולים- ההורים ביקשו מבעלת הבית בכל זאת לנסות לחבר בינהם- אבל היא סירבה בכל תוקף. השאלה- מה עושים? האם בכלל אחרי לילה כזה שהוא קיבל טיפול מאיתנו והיה בפה של כלב אחד לפחות, האם יש סיכוי שהאמא כן תיקח אותו בחזרה? אני חשבתי שאולי כדאי לשים אותו על גבול החצר שלהם ולראות אם האמא באה כשהוא קורא לה... האם עדיף פשוט להשאיר אותו לטיפולם המסור של ההורים? מסכנון קטן

enat06

New member
נראה לי שיהיה לו טוב בטיפולם המסור של ההורים!

וכל הכבוד להם על הטיפול, הבעיה היא שהחתולה התמקמה בבית של השכנה ששונאת חתולים, אם תסתובבו שם ותנסו לחבר בין הגור לאם זה סתם יעורר התנגדות אצל השכנה ועלול לא להיות טוב לכל הצדדים, אלא אם יש לכם פתרון לקחת משם את כולם גם את האמא וגם את הגורים, ועל זה כדאי שידריכו אתכם איך עושים את זה, אם ההורים מטפלים במסירות כדאי להמשיך עם זה, עד שיגמל, ויאכל יבש ואז תחליטו אם לאמץ או לחפש לו בית חם אחר..

v cd

New member
יש לך אפשרות לשים תמונה שלו?

אז אפשר יהיה להעריך את הגיל, ולפי זה את רמת הטיפול שהוא צריך, וזה יכול ממש לעזור למי שמטפל. האכלה כל שעתיים צריכים גורים ממש קטנים, עד גיל שבוע בערך, אח"כ מספר השעות בין האכלות הולך וגדל בהדרגה, ובגיל 3-4 שבועות אפשר להתחיל ללמד לאכול לבד. ובקשר לחתולה - אם היא נמצאת בשטח של משפחה שלא אוהבת חתולים, אולי כדאי לשים בחצר שלכם אוכל שימשוך אותה לשם. בכל מקרה לא כדאי שהיא תהיה בשטח של המשפחה ההיא, בטח לא עם גורים.

iluli

New member
אני אשתדל לשים מחר

(פשוט ההורים גרים רחוק) בכל מקרה יש להם ליווי צמוד של וטרינרית- שכבר יצרו איתה קשר. בחצר של ההורים תמיד יש אוכל (3 פעמים ביום) - אבל גם יש חתולי רחוב שלא כ"כ מאפשרים לחתולים חדשים להכנס. לגבי המשפחה ההיא- אני מסכימה שזה לא אידיאלי- אבל כרגע זה בשיווי משקל- לא מתקרבים אליה והיא לא אליהם. זה לא שהם מסוכנים לחתולים... דווקא יש מבצעי עיקור שם (אנחנו בעצמנו עיקרנו וסירסנו לא מעט) אבל אין לנו שום אפשרות להשתלט על כל החתולים בישוב
ועכשיו לשאלה נוספת. חתול הבית המפונק של ההורים נכנס ללחץ מהחתול הקטן. המפונק הזה- כשהוא נלחץ הוא מתקשה במתן שתן וממש נכנס למצב של לחץ- מבקש רוב הזמן להיות בחוץ ובאופן כללי לא רגוע. יש דרך להמנע מזה? (הוא כבר לא צעיר המפונק וכל ביקור אצל הוטרינר עולה לנו בשערות לבנות...ובפגיעות בגוף ובנפש.... אמרתי שהחתול היסטרי מטבעו?). אז שמנו את הקטן בחדר נפרד, עם ארגז חול כמובן נפרד. מה עוד?

v cd

New member
כל הכבוד על הטיפול

לפי מה שאת כותבת, נראה לי שבאמת אתם עושים הכל. בקשר לחתול הבית - הפרדה כמובן זה טוב. הייתי גם מפנקת אותו יותר מהרגיל, לתת לו קצת צ'ופרים באוכל (טונה וכד'). אם הוא מגיב לקטניפ, לתת לו גם מזה.

iluli

New member
לצערי....

הוא לא מהחתולים שמחשיבים אוכל כצ'ופר... הוא גם לא איזה אכלן גדול... וואוו... לפנק יותר מכרגיל... זאת תהיה בעיה חח

למעלה