שאלה לכל

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif שאלה לכל

האופים/והאופות. חבר מהעבודה (לא הונגרי), שהיה בטיול בהונגריה, שאל אותי על מין מאפה שאכל על שפת הבלטון,(באו סתם אנשים ועשו את המאפה בחוץ, ומכרו ככה בחיק הטבע), ואח"כ בעוד מקומות בהונגריה, וגם ברומניה. זה נקרא משהו כמו קוזונט או קוזונק. וזה מין בצק באורך של כ-חצי מטר, בקוטר דק, והוא מלופף על מוט עץ, ונאפה על פחמים. מלמעלה זורים סוכר, ובוטנים, או משהו דומה, מרוסקים. הוא, וכל החבורה שהיתה אתו אומרים שזה טעים במיוחד. אם מישהו מכם יודע על מה מדובר, (אני מעולם לא שמעתי ולא נתקלתי במאפה כזה), הוא ישמח מאד לקבל את המתכון, ומודה לכם מראש. זה נשמע טעים, אבל בטח מלאן עבודה ולכלוך! evike.

reuven4u

New member
איזה טעים זה!!!!!!

אכלתי את זה כל הילדות... השם עומד לי על השלון - אבל לא יוצא... נו טוב - אולי בהמשיך זה יצא....

reuven4u

New member
ניזכרתי - קוראים לזה

kurtos kalacs זה היה נפוץ בשנות ה80 (כשהיתי ילד) באיזור בלטון רק. אחר כך זה די נעלם. בבודפשט ליד deak ter פתחו פעם חנות שמכר kurtos kalacs אבל הוא נסגר - וזה לא חבל כי זה לא היה טעים בכלל שם (לא היה כ"כ טרי - וטריות זה כל הטריק במאחל הזה - גם בבלטון היו מכינים את הבצק במקום (מלפפים סביב צינור כזה) ושמים על הגחלים..)

reuven4u

New member
הנה מתכון

את יכולה למצוא הרבה מתכונים אם תחפשי באינטרנט במנוע חיפוש הונגריים.

עב

New member
ראיתי את זה גם בסלובקיה

ולא הבנתי מה הם עושים שם... זה היה בבנסקה ביסטריצה, בין הדוכנים היה גם מישהו שליפף בצק בדיוק ככה ופיזר עליו סוכר ושומשום (כך נדמה לי). אנשים עמדו בסבלנות וקנו את זה.

reuven4u

New member
לאחר ששאלתי חברים בהונגריה התברר

שזה אוכל רומני במקור... אבל טעים טעים...

orlu

New member
אז תכלס מזה..לאפה?פיתה עירקית?

דרוזית?אש תנור????

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif ל reuven4u

תודה על כל השרשורים שלך, אבל, כיוון שהמתכון כתוב בהונגרית לא "מנוקדת", וגם הקידוד לא שינה זאת, ובנוסף יש שם כמה מילים שלא מובנות לי, ובטח שיהיה קשה לתרגם לחבר לא הונגרי, שביקש ממני את המתכון, אולי יש לך עוד מקור של המתכון? ואולי מישהו יכול לתרגם לעברית? אולי ל liti יש רעיון? אגב, אתה יכול לשלוח שמות של אתרי חיפוש הונגריים? אני לא מכירה, ובגוגל לא מצאתי. תודה מראש, evike

reuven4u

New member
אתרי חיפשו הונגריים:

www.altavizsla.hu www.index.hu יש עוד כמה אבל אני לא זוכר אותם כרגע...כשטומי יחזור הוא בטח ימלא דף שלם עם אתרי חיפוש הונגריים. אם יהיה לי זמן (עכשיו אין לי כ"כ) אתרגם לך. בהצלחה.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif בינתיים, אם אין אני לי

מי לי.גם כשאני מבקשת עזרה, אני אוהבת לנסות למצוא דברים לבד, לפחות עד שהעזרה תגיע. אז מצאתי ב MSN, אתרים של מטבח הונגרי, וגם של kürtős kalács, ואפילו תמונה. תכף זה יגיע, אבל לא מצאתי אתר הונגרי, שבו אפשר לכתוב את המתכון שאני מחפשת, והוא פשוט יציג את המתכונים. מישהו מכיר? evike. Kürtős kalács (Olajban sütve) Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 egész tojás, 4 tojás sárgája, 14 evőkanál porcukor, 2 dkg élesztő, 5 d Kürtős kalács (Olajban sütve) Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 egész tojás, 4 tojás sárgája, 14 evőkanál porcukor, 2 dkg élesztő, 5 dl tej, csapott kávéskanál só, 12 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin. A fenti anyagokból kelt tésztát készítünk Kelesztés után kis rudakat sodrunk és kb. 10 cm-es hurkapálcikákra lazán feltekerjük. Forró olajban kisütjük, cukros dióba forgatjuk és a pálcikákat kivesszük. Beküldte: Borostyán Imréné – Szabadbattyán

reuven4u

New member
זה מתוגם בשמן - המקורי -

כמו שכתבת למעלה נעשה על גחלים עכשיו נהיתי רעב...

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif לרחל ויטלסון ../images/Emo51.gif

למעלה