../images/Emo54.gif חברה רעה ../images/Emo54.gif
אני בפלורידה, מבקר אצל אלי, אח של חבר. אלי, צריך להבין, בשנות ה-40 לחייו, 20 שנה באמריקה, אחרי שיום אחד קם ועזב את המילואים ומס ההכנסה, לחיות "חיי חופש"... אבל אלי, השאיר מאחוריו את הכל... קם ונסע עם תיק קטן, השאיר את החברים, את מועדוני הרוק של רמלה ו...אוסף תקליטים משובח (שעלה לבוידעם בהמשך וראה את אור השמש רק לפני כשנתיים) שניסה להשלימו במהלך השנים, אך הזכרון לא תמיד עובד כמו שצריך... למה אני מזיין את השכל? אחד האלבומים אותם "שכח" אלי להשלים הוא אלבומם הראשון של Bad Company... בעזרתי הוא השלים אותו, ובזכותו גם אני זכיתי ליהנות מהקסם. אז מי אלו Bad Company? בארץ כמעט ולא שמעו עליהם (לפחות לא ב-20 השנים האחרונות), בבריטניה (ארץ המוצא) לא זוכרים להם חסד נעורים (אבל הבריטים, טובים בזלזול בנפלאות הרוק שלהם), אך באמריקה, הם זכורים לטובה ומושמעים עד היום, בדר"כ לצד הזפלינים, אבל את זה כבר הם הביאו על עצמם... Bad Company היא לא עוד אחת מלהקות שנות ה-70 שקמו מעפר, כל חברי הלהקה היו כבר בלהקות ידועות, וזה היה רק השלב השני (או השלישי) בקריירה המוסיקלית... ולדעתי השלב הטוב ביותר של כל אחד מהם... אז מי היה לנו שם? (בהרכב הראשוני והמשובח שקם בשנת 73')
Paul Rodgers - הקול שמאחורי האגדה, אחד הקולות הטובים ברוק (שמשום מה לא הגיע גם לסיבוב הראשון בתחרות הזמרים, לעומת ההיא מהקרנבריז
) אקס סולן להקת Free, שניסתה לעשות בלוז בריטי ובלדות רומנטיות...
Simon Kirke - התופים שייכים לו, גם הוא אקס Free.
Boz Burrell - אקס סולן Crimson (אחד מתוך 700 חברי הלהקה בכל הזמנים) אבל כאן הוא נותן בבס ודווקא טוב.
Mick Ralphs - אקס Mott The Hoople (שעליהם לא אוכל לפרט לצערי) בגיטריסט של ההרכב. בדר"כ כשאומרים Bad Co. אנשים משום מה נזכרים ב- Led Zeppelin... טוב, הסיבות לכך רבות... הנה רק קומץ מהן:
הלהקה הינה הלהקה הראשונה שהקליטה בלייבל העצמאי של הזפלינים Swan Song.
הקול של רודג'רס... אין מה להוסיף.
ב1985 – פרש רודג'רס והקים עם... ג'ימי פייג' את The Firm (שהחזיקה מעמד שנה בערך...)
ו... פשוט כי הם טובים לא פחות! האמת, שגדולתה של הלהקה, היתה רק בתחילת הדרך... שני האלבומים הראשונים (Bad Co., Straight Shooter) הם הטובים ביותר לדעתי, ולמען האמת היחידים בהם השקעתי את שמיעתי כמו שצריך... הלהקה פעלה בהרכב ההתחלתי רק עד 82' והוציאה 6 אלבומים, לאחר מכן התחלפו הפנים, ומבחינתי מרגע שהוחלף רודג'רס ב - Brian Howe, תמה ההאזנה שלי... אבל, בואו נחזור קצת אחורה.. שנת 74, הזפלינים כבר עם החמישיה האגדית מאחוריהם (1-4 + Houses), מואסים ב-Atlantic ומחליטים לקום עם לייבל פרטי (כשיש לך כסף... עושים הרבה שטויות... לפי ההיכרות שלי עם להקות שעברו להפקה עצמאית, התוצאות בדר"כ הרות אסון, אך לעיתים (כמו במקרה זה) נותנות פתח ליוצרים אחרים... אבל זה כבר דיון אחר
). הזפלינים, במהלך עבודה על האלבום הבא (Physical Graffity), הראשון שייצא בלייבל, משום מה (אין לי מושג למה
נוצר איזה חור של שבועיים בהקלטות, ומייד מציעים לחברי Bad Co. להיכנס לאולפן (הנייד והקטן...) ולהקליט כמה שירים... החבר'ה קופצים על המציאה ומקליטים כמה שירים... אממ... למען האמת שמונה שירים... אממ... וליתר דיוק את כל האלבום הראשון, העונה לשמה של הלהקה, הטוב מכולם, אלבום רוק משולב בלדות טובות לרוב, שתופס כמה מקומות ראשונים בבריטניה וארה"ב, ו... עולה אפילו על הבאים של הצפלינים. (שום מילה עליהם יותר
טוב.. יש לכם כח לסקירה? (נעשה את זה קצר
When The Zeppelins Breaks
Can't Get Enough הלהיט, No1 של הלהקה, זה שהרים אותה עם יציאת האלבום הראשון (מקום ראשון באמריקה), וזה שהשאיר אותם בזכרון הטוב של חובבי הרוק/בלוז הטוב. קטע סטייל ההם שאסור להזכיר את שמם שוב, שיר רוק כמו ששיר רוק צריך להיות – פשוט, רומנטי, ארבעה רבעים וקול מצויין...
Rock Steady גיטרה קדחנית, מצילות משתוללות, ואפילו רודג'רס לפעמים... קצב מצויין, מסוג השירים ששומעים בפאבים האפלוליים על כמה כוסות של באד (איכס).
Ready For Love הקטע השקט (יחסית) הראשון באלבום, כאן נכנסים אפילו הקלידים (בתקופה זו לא היו חלק אינטגרלי מהלהקה), בלדת רוק אחידה וטובה.
Don't Let Me Down מבלדה אחת לבאה, רק שזו הרבה יותר טובה, אפשר אפילו לרקוד סלואו (למעוניינים), רוג'רס מתחנן וקולות הרקע עוזרים מאחור, אפילו סקסופון מבחוץ מגיע לעזור כאן. עוד אחד מהקטעים ששלח את הלהקה מעלה.
Bad Company ההמנון של החבר'ה, שיר הנושא של האלבום, ולדעתי הטוב ביותר (כן, גם טוב יותר מהראשון). התחלה שקטה, כאילו ממשיכה את הקטע הקודם, אבל כשנכנסים התופים אתם מבינים במה מדובר, תצוגת תכלית של האיש והקול.
The Way I Choose האמת שאני כבר לא ממש יודע מה לכתוב...
האלבום הוא די מונוטוני, אבל זו לא מילה גסה כשמדובר באיכות! ...
Movin' On כאן שומעים קצת את השפעת הקאונטרי שבאה כמובן מרודג'רס את קירק, מזכיר קצת את שנות ה-60 העליזות, עם גיטרה קופצנית, קצב אחיד ורוק'נרול טוב.
Seagull הבלדה הנועלת של האלבום, אחד המוכרים של Co., משום מה נחשב גם לאחד הטובים... אני בדר"כ נרדם בשלב הזה. אז מה היה לנו? הרבה זפלין, מעט באד קומפני, אבל ככה זה כשאתה הבן החורג... תמיד ידברו על האח הגדול שלך, גם אם אתה טוב לא פחות ממנו... מממ... האמת הזפלינים יותר טובים, זה בטוח, אבל החבר'ה האלו יודעים לעשות רוק מצויין. כמו שאמרתי, האלבום הראשון הוא חובה, השני אחריו, השאר מותרות (או מיותרות אם יותר לי...) רוצים לדעת עוד? Bad Co. Official Site Bad Company ב-AMG ולדוברי העברית במומה
אני בפלורידה, מבקר אצל אלי, אח של חבר. אלי, צריך להבין, בשנות ה-40 לחייו, 20 שנה באמריקה, אחרי שיום אחד קם ועזב את המילואים ומס ההכנסה, לחיות "חיי חופש"... אבל אלי, השאיר מאחוריו את הכל... קם ונסע עם תיק קטן, השאיר את החברים, את מועדוני הרוק של רמלה ו...אוסף תקליטים משובח (שעלה לבוידעם בהמשך וראה את אור השמש רק לפני כשנתיים) שניסה להשלימו במהלך השנים, אך הזכרון לא תמיד עובד כמו שצריך... למה אני מזיין את השכל? אחד האלבומים אותם "שכח" אלי להשלים הוא אלבומם הראשון של Bad Company... בעזרתי הוא השלים אותו, ובזכותו גם אני זכיתי ליהנות מהקסם. אז מי אלו Bad Company? בארץ כמעט ולא שמעו עליהם (לפחות לא ב-20 השנים האחרונות), בבריטניה (ארץ המוצא) לא זוכרים להם חסד נעורים (אבל הבריטים, טובים בזלזול בנפלאות הרוק שלהם), אך באמריקה, הם זכורים לטובה ומושמעים עד היום, בדר"כ לצד הזפלינים, אבל את זה כבר הם הביאו על עצמם... Bad Company היא לא עוד אחת מלהקות שנות ה-70 שקמו מעפר, כל חברי הלהקה היו כבר בלהקות ידועות, וזה היה רק השלב השני (או השלישי) בקריירה המוסיקלית... ולדעתי השלב הטוב ביותר של כל אחד מהם... אז מי היה לנו שם? (בהרכב הראשוני והמשובח שקם בשנת 73')