דיון על זוגיות

white star

New member
../images/Emo54.gif דיון על זוגיות ../images/Emo88.gif

מה דעתכם על זוגיות של דתי וחילוני? (או דתייה וחילונית כמובן) זה לדעתכם יכול לעבוד? או שהפערים גדולים מדיי בקטע של שמירת מצוות וכאלה? טוב אני אביע את דעתי ראשון: לדעתי בהתחלה יש מקום, כאילו שני הצדדים מתפשרים כל עוד אף צד אינו פנאטי ואז אפשר להתחיל מערכת יחסים טובה. לגבי ההמשך זה תלוי בקשר, כי יש הרבה דברים שעם הזמן מעיקים על החילוני אצל הדתי ולהיפך. זאת יכולה להיות זוגיות מאוד מעניינת ופורייה לשני הצדדים יאללה תזרקו דעות

BabyBoy1

New member
זה די תלוי...

תלוי עד כמה הדתי "דתי" ועד כמה החילוני באמת "חילוני" אם באמת אף אחד מהם לא קיצוני מידי, אני לא רואה שום סיבה לכך שהקשר לא יעבוד. להיפך, כל אחד יוכל ללמוד משהו מהשני

yair18

New member
אני דווקא מכיר...

כמה זוגות שהבעל דתי והאישה לא שומרת מצוות וכן להפך והם מסתדרים מצוין. אבל זה נראה לי רק זמני עד שגם השני יתחיל לשמור מצוות, זה גם קורה הרבה פעמים שאחרי החתונה מישהו חוזר בתשובה ולאט לאט השני מתחיל.

קרפדית

New member
אני לא מאמינה בזה

אני לא מאמינה שבן אדם חילוני יתחתן עם מישהי דתית או להפך ויתחיל לחזור בתשובה בשבילה. בסוף הוא תמיד ישבר.

הממ...

אני לא חושב שזה "בסדר" שאחד מבני הזוג משפיעים על השני, בין אם החילוני משפיע ל-"רעה" על הדתי, או הדתי יחזיר בתשובה לאט לאט את החילוני. כל עוד שני בני הזוג מסוגלים להסתדר זה עם זה. ולא ינסו לשנות אחד את השני, ולא יפריעו אחד לשני לחיות בדרכו (למשל החילוני צריך לקחת בחשבון כשרות וכו') אני לא רואה שום סיבה שקשר כזה לא יצליח. ואני בהחלט מסכים עם מי שמעלי :) love conquers all!

../images/Emo26.gif

עוד לפני שקראתי את התגובות ידעתי - החילוני עלול להשפיע על הדתי (ולהיפך..אבל זה כבר לא משנה לנו
) .

MarkAnt

New member
אני חושב

שזה תלוי עד כמה כל צד פתוח לרעיונות חדשים. אם אתה מאוד אוהב את החבר/ה שלך, לא היית מוכן לשמור כמה מיצוות מינימליות בשבילו? זה שווה את זה, לא? זה גם תלוי עד כמה אתה מכבד את האמונה של בן/בת הזוג. כלומר, אם הוא צם ביום כיפור, אז את/ה לא תאכל לידו.

כן.. אתה מזכיר לי את אמא שלי

היא מבקשת מאבא שלי לא לעבוד בשבת , ללכת לשיעורים וכו' . אולי זה אומר שהם לא מאוהבים כמו פעם
זה ברור .. האהבה של ההתחלה - אי אפשר להשוות למרות שבתוך תוכם הם מאוהבים ואולי יותר מפעם . בכל מקרה , אני חייב לציין עוד משהו שונה - אז אימי היתה חילוניה-מסורתיה .

In My Opinion

כל עוד שני הצדדים מוכנים להקריב מעט, [כמובן שהצד החילוני יותר,כי עבורו אין חילול עקרונות..פחות או יותר] אני חושבת שאפשר להמשיך בקשר רגיל וללא כל בעיות

למעלה