AlonPe

New member
../images/Emo53.gif

מרגיש קצת
- זה לא מש'ו מסובך ובכל זאת לא והלך לי!
מנסה לעשות לוח של פח/אלומינים וזה לא יוצא טוב! עצות

eldarinn

New member
באיזה תכנה?

יש בעיה במשטחים שצריכים לתת תחושה של מתכת, נסה להשתמש במפה "קיימת" כלומר תמונה של מתכת.

AlonPe

New member
תודה ../images/Emo140.gif

קודם כל - יש איזו נחמה ("צרת רבים...") לשמוע מ-מומחה שזו אכן בעיה!
כרגע משהו שעובד בו על מקס, אבל בגדול לא נראה לי משנה - זה עניין עקרוני ופחות טכני, אם יש לך (או לאחרים) תובנות אחרות על העניין אשמח לשמוע
הבעיה בשימוש במפה קיימת היא שכל מה שמצאתי, וגם מה שהצלחתי לצלם בעצמי הם קלוז-אפים של דברים, ואני מנסה לייצר משטח גדול (חזית של בניין) אם עושה 'תקריב' אז מצליח להגיע לתוצאות יפות, אבל ב-tile זה לא נראה טוב. בהמשך אביא דומאות מהניסיונות שעשיתי.

במקרה שלך זה יכול להגמר עם עניין

טכני לגמרי. למרות שאני לא אוהב את הטקסטורות הגנריות של מקס דוקא יש שם לפחות סוג אחד של אלומיניום מרוג טוב. אני מקווה שזה האלומיניום שאתה מחפש (יש הרבה צורות של אלומיניום). תלחץ על M. תלחץ על stanard בשביל להחליף את סוג החומר. בכפתורי ברדיו מצד שמאל תבחר mtl library ולמטה תלחץ open. תבחר את metal. תחפש את מה שנראה בצורה של אלומיניום אבל כחול. עכשיו מה שנשאר לך זה לשנות את הצבע לאפור בדיפיוז ולהוריד את הספקיולר לבל. באופן כללי טקסטורות מטוילות (מלשון tiled) גם אם הם נעשות כמו שצריך בפוטושופ הם נאות רע על המסך. אין שום דבר בעולם האמיתי שחוזר על עצמו בצורה מושלמת. לכן אנחנו משתמשים במסכות וטקסטורות נויס. בשביל ליצור ורסטיליות בתוך החזרה. בשביל לעשות טקסטורות מטויולות אתה צריך להצטייד בפוטושופ. תיקח נניח 50 פיקסלים של אחד מהצדדים. תשכפל אותו ותעביר לצד השני. תהפול את השכפול ותתקן את הצורה שנוצרה בפנים. אתה עושה את זה גם בצד העליון או התחתון וקיבלת טקסטורה משהו ז'ונגלר. שיהיה בהצלחה.

RLM

New member
לטקסטורות מטויולות

יש גם פילטר בפוטושופ שעוזר בזה, filter->other->offset במקום לחתוך פיקסלים מהצדדים ולהדביק אותם בצד שני. סתם יותר זריז...

למעלה