דליה.ד

New member
../images/Emo53.gif

גיסתי, גרושה, אם חד הורית המגדלת שני בנים לבד. אסור לה לקנות אוטו (שאין צורך להסביר כמה היא זקוקה לזה..),כי אז הביטוח הלאומי לא ישלם מזונות, כמובן שבעלה לשעבר לא משלם... אסור לה לקבל העלאה במשכורת מעל סכום ברוטו של 2,990 ש"ח (!). מכיון שהיא משתכרת 4,100 ברוטו (נטו 3,700 ) הורידו לה את המזונות מ2100 ש"ח עבור שני הילדים ל- 1600 ש"ח עבור שני הילדים! בנוסף, עיריית קרית אתא - שם היא גרה, ביטלה את ההנחה הארנונה לגרושות חד הוריות, וגיסתי נאלצה עכשיו לשלם את כל קצבת המזונות כארנונה? המצב הזה מונע מנשים גרושות, חד הוריות להתקדם בעבודה, להיות עצמאיות (אוטו), ולהתחיל תהליך של שיקום עצמי, צמיחה ובניית בית מתפקד. אתמול הבחורה (בת 33 בסך הכל) התקשרה אלי בוכיה, מרגישה שאין לה עתיד שלעולם לא תוכל לצאת ממצב תמידי של מינוס, היא ביטלה לילדים חוגים כי אין לה כסף, (והילדים לקויי למידה זקוקים לחוגים מאוד!). אני מרגישה נורא עם המצב הקשה שלה, שהוא מן הסתם נחלתן של אמהות חד הוריות רבות. לכן אני פונה אליכן/ם: מה יהיה? מי יכול לעזור? למי לפנות? למה זה קורה? איפה חברות הכנסת???????????????? דליה.

hypatia

New member
נשים במעגל העוני

נשבר הלב. זו אכן בעיה מוכרת, אולם העובדה שנשים חד-הוריות רבות לכודות בה, אינה כלל מנחמת אלא דווקא הופכת אותה לכואבת יותר. אני מאמינה שהשארת נשים (וילדיהן) במעגל העוני, היא אינטרס של גורמים רבים בחברה, אם כי למען החזות הליברלית הטהורה, איש לא יודה בכך בגלוי. הבעיה, כמובן, צריכה להיות מטופלת במישור הממלכתי, אולם עד שיגיעו ימות המשיחה, להלן מספר הצעות, שכרגע עולות במוחי - האם גיסתך ניסתה לפנות לארגוני נשים (ויצ"ו, נעמת, אחותי וכו´) באזור מגוריה? האם היא זכאית לעבור הכשרה מקצועית מטעם משרד העבודה, שתאפשר לה להגיע בעתיד לרמות שכר גבוהות יותר? האם ישנם באזור מגוריה מוסדות, בהם, או באמצעות סטודנטיות/מורות שיתנדבו למשימה, היא תוכל ללמוד בחינם מיומנויות מבוקשות, כגון עבודה עם מחשב, אנגלית ברמה גבוהה וכו´? האם היא ניסתה לפנות לביה"ס בסביבתה, כדי למצוא חונכות/ים בהתנדבות לילדיה? האם ילדיה יוכלו להשתלב בפרוייקט פר"ח של האוניברסיטה? האם היא מכירה בסביבתה נשים במצב דומה (או שונה), שיוכלו לעזור לה - לוגיסטית ורגשית - לשאת את הנטל הכבד עימו היא מתמודדת?

כדאי להתמקד בקריאה להתאגד

חתולות נוהגות לגדל את גוריהן בצוותא -- קהילת חתולות וגוריהן. זהו מראה מרנין (כל כך הרבה פרווה ועיניים נוצצות וזנבות) וגם מעורר השראה לנו, הנשים האנושיות. כאם חד הורית, יכולה הגיסה לנסות ליצור קואופרטיב של מספר אמהות במצב זה וליצור קודם כל תנאים קלים יותר בעצמן, במיידי. (קו-אופ של שמירטוף הדדי, קנייה מרוכזת של מצרכים בכמויות גדולות יותר, כנ"ל בגדים לילדים וכד´ -- ואפילו הרשמה מרוכזת של ילדים לחוגים. העיקר שהעול מתחלק...) ...ב"לא מיידי" קבוצה כזו יכולה לשמש בסיס לא רע ליצירת קבוצת לחץ על קריית אתא ועל המדינה של קריית אתא. אבל גם במיידי, התקבצות בקבוצה היא אפשרות חיובית. (ואכן, כמו שאומרת היפטיה, עד שתגיע המשיחה... ...כדאי שהיא תסתדר בעצמה. לא נראה לי שבימי מלחמה יהיו תקציבים עודפים לקידום החלשים בחברה.)

מירי,

New member
היא בכלל יכולה להרשות לעצמה רכב?

<אני לא צינית פשוט עם ההכנסה שיש לה זה נראה לי קצת קשה> אני גדלתי במשפחה חד הורית , אימי קיבלה את קיצבת השארים ועבדה למחייתנו - אימי היא אכן אישה מיוחדת ,אבל מעולם איני זוכרת חוסר לנו הילדים - כך שאני מאינה שזה אפשרי... (אני עצמי לא רואה איך...) את יודעת מה, אני אנסה להביא אותה לכאן אולי לתת קצת עיצות. אני הייתי הולכת על קידום בעבוד , גם אם בנתיים זה לא קידום בשכר , אבל שם (ולו רק תאורטית) השמיים הם הגבול, מזונות יש להם תקרת תשלום...

דליה, גיליתי משהו מעניין אמש

מי שניהלה את כל מדור החד-הוריות בנעמת בשנים האחרונות לומדת איתי...ארים אליה טלפון הערב ואני מקווה שהיא "טיפוס מקוון" ותוכל להכנס ולעוץ לגיסתך. חוץ מזה - 1600 ש"ח לשני ילדים ? ומדוע נדמה היה לי שלא נותנים פחות מזה לילד אחד ? ראוי לבדיקה ואולי גם להגעה מחדש אל פתחו של בית משפט לענייני משפחה, בסיוע הסעד המשפטי. לגבי עירית קרית אתא - דומני שמותר להם לבטל את ההנחה, אבל בעיריות יש ועדות חריגים...שווה להיות "קרציות" ולברר. לגבי האוטו והשכר - המצב הרבה יותר עגום משאת מתארת. הידעת למשל שלו נשלחה ללמוד מקצוע כדי שתוכל בעתיד לפרנס את עצמה ואת ילדיה בכבוד, ועשתה חלטורה בביביסיטר נניח (כי הקצבה ללומדים היא לא ממש מספיקה) - נשללת ממנה הקצבה ?

דליה.ד

New member
תודה לכולם + תוספת

מדובר באשה עם מקצוע ומקום עבודה טוב, הבעיה שהבוס רצה לתת לה העלאה והיא נאלצה לומר ... "לא" כדי לא להפסיד את המזונות, התוספת לשכר היתה נמוכה מהמזונות - אז זה לא כדאי. האוטו נחוץ לנסוע לקופת חולים, למשפחה, לקניות וכו´, אבא שלה קנה לה אוטו והיא רשמה אותו על שם אחותה כדי שלא תפסיד את המזונות, עכשיו, לא מדובר באאודי או מרצדס, אלא איזו גרוטאה ב8000 ש"ח.... חנה אשמח אם תמשיכי לברר - זה מאוד חשוב! בקשר לועדת חריגים בעיריה- אציע לה...תודה! בקשר להתארגנות, נורא קשה...אני לא מאמינה שהיא תצליח. לדבר כזה צריך "רשת" "נטוורק" וזה נורא קשה. חונך מפרח קיבלה רק עבור ילד אחד כי לא נותנים עבור שניים. תודה אמשיך לעדכן!

hypatia

New member
רק אקטיביות תיצור תקווה

כשהשתתפתי בפרוייקט פר"ח, אחות של אחת הילדות שחנכתי, קיבלה אף היא חונכת. אמנם מדובר בתקופה שלפני למעלה מ-10 שנים, אך לדעתי כדאי לברר זאת שוב עם רכזי/ות פר"ח באוניברסיטה, ולומר להן שאתן מכירות משפחה, בה שתי אחיות קיבלו חונכות. בנוסף, הן בביה"ס יסודי והן בתיכון השתתפתי בפרוייקט "עזרה לזולת", בו שימשנו כאחיות בוגרות וכמורות למקצועות שונים לילדים/ות צעירות יותר. כדאי, לדעתי, לפנות לאחד מביה"ס התיכוניים בסביבה, ולהתעניין אם קיים פרוייקט כזה. לגבי ההתאגדות הנשית - אין צורך להתחיל מקבוצה של עשר נשים ויותר. גם חברה אחת או שתיים יכולה מאד לסייע. ויש כל כך הרבה נשים במצב הזה, הנמצאות בבדידות גדולה, והמעוניינות, אני מאמינה, להתמך ולתמוך באחיותיהן לגורל. ניתן לשאול מורות בביה"ס של הילדים אם הן מכירות אמהות חד-הוריות אחרות, לבדוק במתנ"ס מקומי או אפילו לנסות ולקשור שיחה, תוך כדי המתנה במוסדות המטפלים בנשים חד-הוריות. נראה לי שאחת הבעיות הקשות במצב היא הייאוש, המוביל לתחושת חוסר-אונים וחוסר-מוצא. אך מאחר ובעת הנוכחית, נשים חד-הוריות הן בתחתית סדר-העדיפיות הממלכתי, רק פעילות אקטיבית מצד האישה ונשים הקרובות לה, תפתח אפיקים חדשים לתקווה.

שוחחתי היום עם ציפי ברקוביץ´ בעניין

ציפי מנהלת את מיח"ד - עמותה עצמאית לחד הוריות שפרשה לאחרונה מנעמת. היא הבטיחה להכנס להגיב כאן ואני אבדוק מה מנע בעדה (הרבה פעמים יש מחסום טכני בתחילת הגלישה בפורומים). היא הסכימה להעלות כאן את הטלפון של העמותה - אברר ואפרסם אותו. אם את מעוניינת בקשר ישיר איתה, תתקשרי אלי. מהמעט שהבנתי ממנה, 20% הנחה בארנונה היא תקנה ארצית ויש זכות לרשויות לבטל את ההנחה במידה והם מודעים לגובה ההכנסות של האם - כלומר, מזונותיה עוברים דרך ביטוח לאומי. האם זה כך ?

טל קר

New member
אהלן דליה, מה שאת מספרת חמור מאוד

ומעציב מאוד. מכיון שמדובר לא בבעיה אישית אלא בבעיה מערכתית (כלומר לכלל הנשים במצב זה) הפתרון הכולל (מעבר להצעת ההתארגנות שהציעה דינה) צריך להיות מערכתי. היא צריכה לדעתי לפנות קודם כל לארגוני נשים כנעמת, וכויצ"ו http://www.naamat.org.il/write_us (הקישור מוביל לדף הפניה שבו כתוב "יש לך שאלה, תלונה, בעיה, הערה הנוגעת לזכויותיך כאשה, כאם, כעובדת - פני אלינו ותקבלי תשובה מוסמכת") ובנוסף לחברי הכנסת של מפלגות שנראות לה רלוונטיות. http://www.wizo.org אני מצרפת כמה אימיילים של חברות כנסת: האימייל של ח"כ תמר גוזנסקי [email protected] של ח"כ נעמי חזן [email protected] של ח"כ ענת מאור [email protected] של ח"כ זהבה גלאון [email protected] של ח"כ יעל דין [email protected] כתובת אתר האינטרנט של הכנסת שם יש אימיילים של חברי וחברות כנסת נוספים : http://www.knesset.gov.il/main/heb/hebframe.htm

אפרת_ח

New member
איפה הבעל לשעבר???

ואני שואלת באופן כללי כמובן. התפתח כאן דיון מעניין על איפה חברות הכנסת/העיריה/העמותות... ולאבא של הילדים פשוט מוותרים כי "כמובן" שהוא לא משלם. אני מבינה שהדרכים המשפטיות די חסומות כי הן עולות כסף, אבל אולי אפשר ללכת בדרכים לא משפטיות? דרך המשפחה המורחבת, או מקום העבודה אם יש, או משהו כזה.

את צודקת, רק שהצדק לא תמיד משנה

את המציאות - הדפוס העמוק של החברה השובניסטית חזק מכולנו. מה היא תעשה - תדבר עם הבוס שלו ? תשלח את אחיה להכות אותו ? הפתרון (הלא זמין בינתיים) הוא בחקיקה. של מינימום מזונות (תסכימי איתי מן הסתם, כאם לשתיים, שלא ניתן לגדל אותם לא מ- 1600 ולא מכפול מכך בחודש...), של אכיפה מוגברת בעניין המזונות, של עונשי מאסר למי שלא משלמים, של הפסקת ההתעמרות הרשויות בנשים מעוטות יכולת (ומן הסתם הסיבה ליכולת המוגבלת שלה היא גם משום שהיא אשה ואם חד הורית על כל המגבלות הטמונות המצב) וכדומה. חקיקה ואכיפה, אכיפה, אכיפה. עד אז - אין ברירה אלא לפנות לעמותות וח"כיות ושאר פתרונות שנמצאים שם כדי לזעזע את המערכת לכיוון של חקיקה ואכיפה. לגבי האב - הוא מן הסתם מאמין שגם ב- 1600 ש"ח מזונות לשני ילדים, אשתו "סוחטת" אותו. המסכן.

אפרת_ח

New member
האמת, חנה, שאני לא יודעת

במדינה שבה שכר המינימום הוא פחות משלושת אלפים ש"ח, מן הסתם 1600 ש"ח הם לא סכום כל כך מופרך לשני ילדים. לגבי הסיפור הפרטי אני לא יודעת כלום. פגשתי גברים שאמנם מוכנים "לחתוך את האף של עצמם כדי לעשות דווקא לפנים" - והם פושטים רגל וחיים ממש כקבצנים בכוונה כדי לא לשלם מזונות. יע"ז רוב הגברים הגרושים לא מגיעים לקיצוניות הזאת, ואז יש עם מה לעבוד. שוב - אני לא נותנת עצות לאשה הפרטית כי אני לא יודעת כלום על המצב שלה. אני מדברת עלינו, שמוותרות לגברים בקלות רבה מדי.

למעלה