dirtrider

New member
../images/Emo53.gif

הג´אנט האחורי שלי עקום (עושה שמיניות..) .. יש דרך לטפל בזה? תודה.

מה מכה רצינית או סתם נפיחות?

במידה ומכה רצינית שמגיעה לשמינויות אז..לדעתי אין מנוס וצריך להחליף ואם לא אז קצת עבודה אם פטיש יסדרו הכל קולרגול

dirtrider

New member
../images/Emo5.gif

אם אתה מתכוון שהגאנט התרחב איפשהו אז לא... הוא פשוט עושה שמיניות.. כנראה זה קרה מתי שהיה לי מחסור בסליקים.. כמה בערך עולה גאנט ? מישהו יודע?

isrnmn

New member
../images/Emo92.gif

אס אתה כאן אז כנראה שמדובר באופנוע שטח ישנן מכות בשפתי החישוק שנגרמות ממכה ישירה ואז רואים נקודה שבה השפתיים עקומים, את זה ניתן ברוב המקרים לתקן בעזרת מלחציים הידראוליים [תלוי בעוצמת המכה ובאיכות החישוק] איזון שמיניות בחישוק ניתן לבצע בעזרת השפיצים אך הדבר דורש ניסיון וגם זה לא תמיד הולך ואז צריך להחליף חישוק

dirtrider

New member
הנה זהו..

בדיוק מה שרציתי לומר: השפתיים לא עקומות.. החישוק עקום בנקודה כלשהי הוא זז ימינה... אין איזו שהיא טכניקה אם אני אפרק תסליקים ואני אוציא את החישוק החיצוני יש מצב ליישר אותו איכשהו?

חישוק לדיטי כן? אממממ קבל

אוקי לפי מה שאני יודע בזמני חישוק לדיטי ללא התוף זאת אומרת ללא הברקס האחורי 800-1000 ש"ח ,אפשר לקנות חבילת שיחים השפיצים האלה עולה 150 ש"ח אבל הבעיה למי שתלך איתם אף אד לא ירצה להתקין לך אותם למה זה תמיד לא יוצא טוב צריך לבוא 3-2 פעמים כדי לכוון וזה לוקח המון זמן. לי אישית יצא 350 ש"ח כולל התקנה וכיוונון אבל זה חרא וחזרתי למוסך 4 פעמים .

dirtrider

New member
תודה...

לגבי השפיצים\סליקים\בלאחצנים.. אין לי בעיה.. לפני חודש קניתי חבילה שלהם והרכבתי לבד... (נסיון של מגיל-0 בתיקוני אופניים של כל העולם)

isrnmn

New member
חכה רגע עם השפיצים

ניתן לאזן בעזרת השפיצים הקיימים ואם לא הולך אז מחליפים חישוק ואים יש צורך אז גם שפיצים שמים משהו מתחת לגלגל האחורי שיחזיק אותו באויר ומסובבים אתו עכשיו צריך לזהות את כוון ונקודת הפיתול בדיוק מקסימלי, ולאזן את הגלגל מתיחת השפיצים[אגב אנו הירושלמים מכנים אותם "סליקים"] הנכונים [לימין או לשמאל] שם לב שאת השפיץ שבמרכז הפיתול מהדקים הכי הרבה וכמה שמתרחקים ממנו אז מהדקים פחות . קיים מצב שבו צריך להרפות שפיצים שמושכים לכיוון השני והכל בהדרגתיות עם הרבה רגש תוך בדיקת ההשפעה בכל שלב מומלץ לסמן בטוש את מקום הפיתול ואת השפיצים שמתחתה שלא לאבד את המיקום תוך כדי עבודה. בהצלחה

dirtrider

New member
../images/Emo61.gif

(גם אנחנו הב"שים קוראים להם סליקים...) חשבתי על זה גם פשוט לא חשבתי שזה יכול לעזור ממש (יש שמיניות בתזוזה של חצי ס"מ בערך...) אבל אם אתה אומר.., אז אני אנסה בכל זאת.. תודה

שמעוןXR

New member
מה עם מיסבים?

מאד מאכזבות התשובות (בעיקר של "המוסמכים").אין תגובה אחת ללא ריח של מוסך מדרכה.... אני לא מתיימר להיות מקצוען אבל זה קרה לי כמה פעמים. ג´נט עקום או שבור לא כדאי לתקן , אלה אם אתה על אופנוע כביש נוסע 150 קמ"ש לפני שחיממת את הצמיגים.... עושה שמיניות א) שיחים לא מאוזנים - במוסך יאזנו אותו בין 5 דקות ל5 שעות, זו עבודה עם המון נסיון והמון מזל, את תתעסק עם זה לבד! ב) מיסבים גמורים - פשוט לבדוק : גלגל באוויר ולהזיז אותו לצדדים. אם יש חופש, זה המיסבים. לעשות לבד....אפשרי.יש לשים לב שלא דפקת את המיסבים החדשים בהכנסה שלהם. בהצלחה

למעלה