!!!

meshi16

New member
../images/Emo53.gif !!!

או קיי אני יודעת שאני לא כותבת פה כ"כ הרבה..אבל.. לפני שנה..(שהצטרפתי למגמה..) אני כתה י"א ובי' התחלתי לרקוד ממש ממש ברצינות.. והתחילו לי כאבי ברכיים..לפני חודשיים הייתי אצל אורטופד הוא אמר לי שיש לי בעיה רצינית בברכיים..ואני צריכה להפסיק לרקוד..ולא הפסקתי כי אני לא מסוגלת להפסיק..ומאז הברכיים כואבות לי יותר ויותר.. ואני פשווט לא מסוגלת להפסיק...(אני בטוחה שרובכם פה מבינים אותי שלא קל להפסיק לרקוד..) בקייצור..אני צריכה עצוות דחווף בבקשה תגיבו לי!!אתם לא יודעים כמה שאני אודה לככם!!

or1bas

New member
../images/Emo91.gif

טוב, הגעתי לפורום מחול ויש פה רק ילדים.... בכל מקרה נתקלתי בבעיה שלך, אני רקדנית לשעבר, מורה לבלט היום, ואין שום דבר שיגרום לתלמידה להפסיק לרקוד!!! הכאבים שלך נובעים מעומס יתר או מעבודה לא נכונה, אבל בכל מקרה את צריכה לראות אורטופד שמתמחה ברקדנים. הכי טוב לברר בבית הספר שלך על רופא כזה באיזור שלך. חוץ מזה שבד"כ עדיף לראות פזיוטרפיסט מקצועי, במקרה כמו שלך, אלא עם כן את אחרי פציעה- אם במקרה סבבת את הברך או משהו כזה. בכל מקרה, הריקוד הוא עבור כל הכותבים פה- כמו אויר לנשימה, ואם תשברי צלע אף אחד לא יגיד לך להפסיק לנשום... בהצלחה

כה

שאנלא אספור אנשים וכולל אני שאורטופד גזר עליהם גזר דין מוות מה פתאום להפסיק... צריך לשנות את דרך העבודה, בתקופה של הכאבים להפחית קצת פה ושם. לעבוד רק דרך הטרנאווט של שריריי הירך בכל תרגיל פלייה וכו'...לבלום זעזועים בירידה מקפיצות דרך קצות האצבעות. ואם התחלת לרקוד באופן מקצועי אינטנסיבי כרעם ביום בהיר כמו שאת אומרת אז הגוף שלך לא רגיל עדיין לעומס... ואי אפשר הריי להפסיק לרקוד כי את נתקעת מאחור, אבל גם אי אפשר להכנס עם הראש בקיר ולגרום נזק לגוף שלך. אז פשוט להאט- לא להפסיק באופן מוחלט, לעבוד נכון, לטפל בברכיים,ולחזור כמו חדשה...לא להמשיך בכוח ולפגוע בעצמך...

סתם נתקלתי בהודעה...

אני רוקדת בעצמי, בצורה יחסית רצינית (מגמה) כבר 5 שנים. כמוך, אני בכיתה י"א. לדעתי, עם כל האהבה שלי לריקוד ולבלט בכלל, אין מה לעשות- זה שוחק את הגוף. אני ממליצה לך ללכת אולי לעוד אורטופד, ולקבל חוות דעת נוספת. תשאלי אותו גם מה בדיוק הבעיה הספציפית. אולי באמת העבודה שלך היא לא נכונה, וכמו שכתבו מעליי- כדאי לעבוד בהדרגה, ולא בבת אחת, ולהיות עירנית ולבלום ולרכך את הגוף. אבל, אל תמשיכי לרקוד אם זה מסכן את הגוף שלך. אני הכרתי תלמידה שכאבו לה הברכיים, והיא המשיכה למרות הכל, ומסתבר שמה שקרה אצלה, זה שהסחוס בברכיים שלה נשחק כמעט לחלוטין- כולנו רקדנים פה אז אני לא צריכה להסביר מה זה אומר...בקיצור, סיפור לא ממש נעים. היא אולצה להפסיק לרקוד והגיעה למצב שאני לא יודעת איך היא תצא ממנו. אני לא מנסה להפחיד פה אף אחד, אבל השורה התחתונה שלי היא, שתרקדי! אבל לא בכל מחיר שבעולם. שיהיה לך בהצלחה, ואני באמת מקווה שזה לא משהו רציני מהסוג הזה..תיהני

Dark Amy

New member
כל מה שאמרו פה....

נכון מאוד והמלצה שלי מניסיון - בתקופות שכואב לך, תמרחי על הברכיים וולטרן או דיקלורן ג'ל על הברכיים לפני השיעור...

למעלה