• פותח הנושא kasa
  • פורסם בתאריך

kasa

New member
../images/Emo53.gif

אחותי משרתת בבסיס בצפון הארץ. לפני כשבועיים הגיע אליהם לבסיס כלבלב קטן (כנראה פינצ'ר מעורב), שאוּמץ ע"י בנות ביחידה. הוא ישן שם בארון שלהן, והן האכילו אותו בשאריות מזון מהמטבח, ואיכשהוא זה הסתדר, עד ש...הרס"ר עלה על העניין, וביקש להעיף את הכלבלב. לאלתר. אם לא.... יהיה גורלו מר ואכזר. הסיפור העצוב הוא, שלפני מספר ימים, בעוד הבנות יושבות ומשחקות עם הכלבלב המתוק בפתח הבסיס, עובר איזה איש, ואחותי שמה לב שהכלב אחוז התרגשות, מכשכש בזנבו, ומתרגש בכל גופו לקראת האיש הזה... האיש ניגש לחבורת הבנות והכלב, ובפליאה שואל: "איך הוא הגיע לפה ? זה הכלב שלי..." ובלי להניד עפעף הוא ממשיך לספר: "אבל אני זרקתי אותו בים לפני שבועיים... אשתי לא רצתה אותו, אז זרקתי אותו בים... אין לי מה לעשות איתו..." (נגמר השימוש-זורקים, מה לא ?!
) טוב, אז לפחות אנחנו יודעים שלכלב קוראים דנדי. והוא כבן שנה בערך. כלב קטנטן שגם ישאר קטן (בערך בגודל של פינצ'ר. ניתן להרימו על הידיים). מאוד עדין. מתאים לחיות בתוך בית שקט. אפילו די מחונך. מעט מפוחד (כשניגשים ללטף אותו הוא מוריד את הראש בהכנעה, כאילו שחטף קצת פליקים...
). מאוד ממושמע ושקט. בקיצור - כלב משגע. מתאים לילדים. באמת חמוד אמיתי. אבל - מה עושים ? אני לא יכולה לקחת אותו לכאן כי שני הזכרים שלי 'יכסחו' אותו. ומאידך, להשאירו בבסיס זה כמעט מתכון בטוח למותו בדרך זו או אחרת. יש מישהו שיכול/רוצה לאמץ ? לשמש משפחת אומנה ? רעיון אחר ?? ממש כואב הלב על דנדי הקטנטן....

be_roo

New member
במדינה מתוקנת

הרס"ר לא היה מאיים אלא מתקשר לעמותות המתאימות, ופרטיו של הבעלים לשעבר היו מגיעים למשטרה וזו היתה מגישה תלונה וכתב אישום בגין הזנחה

במדינת עולם שלישי כמו שלנו

הרס"ר יתקשר לרשות שמורות הטבע והם ישלחו פקח שיהרוג את הכלב במקום. קאזה = אני יודעת שזה פתרון עלוב אבל עדיף שהקטן יהיה במכלאה של אחת העמותות מאשר שיצפה למוות הבטוח שיגיע אליו בקרוב בעקבות הרס"ר.

kasa

New member
המציאות אינה רחוקה מהדמיון...

אכן, היום הוזמן וטרינר לבסיס של אחותי על מנת להשמיד שם את כל בעלי החיים המשוטטים (הרבה חתולים, ועוד כלב אחד, חולה מאוד, לדברי אחותי). לקחנו את דנדי אלינו, והוא התגלה ככלב באמת מתוק ונוח. הוא לא נובח בכלל. ברור לנו שהוא חטף מכות בצעירותו. הוא מתקפל כשניגשים אליו, מוריד את ראשו ועוצם את עיניו, וכל גופו הקטן מתחיל לרעוד.... ממש רחמנות. כשהבאנו אותו, הוא כולו רעד. כיסיתי אותו בשמיכה, והוא המשיך לרעוד. אבל היום המצב השתפר בהרבה. הוא כנראה כלב מאוד חכם. הוא קלט שכאן לא יאונה לו כל רע. והוא התחיל לבוא אלינו מיוזמתו. לשבת בקירבתנו. ואפילו לבקש ליטוף... פשוט בונבון אמיתי, וליבי ממש נכמר מצער על החיים הקשים שהוא עבר, למרות גילו הצעיר... (הוא רק בן שנה בערך). אם אתם מכירים משפחה טובה באמת - תיפנו אליי למסר. ~ ואני מתחילה להיות די גאה באחותי, שהופכת להיות דומה לי באהבתה לחיות...
, וזה לא ממש שכיח במשפחתנו
~

kasa

New member
בעצם, עוד אחת, כי הוא כזה שקט

ובונבון, וישן בשקט בפינה שלו, שלא יכולתי שלא לצלם...

kasa

New member
איפה עוד יש מלבד SOS ??

ושאפשר להגיע איתו בלי מליון בירוקרטיות ?

האפי לי

New member
אני הייתי מנסה תרגיל אחר

הולכים לבתי ספר יסודיים בשעות הצהריים ומעניינים את הילדים. כמובן שלפני אישור מפורש מההורים לא מוסרים את הכלב, זה נראה לי עובד יותר טוב עם גורים אבל שווה ניסיון.

lilithmm

New member
בשום אופן לא!!!

זה מתכון בדוק לתת לכלב בית זמני ביותר וגורל מר. צריך שאנשים ירצו לקחת אותו ויהיו מוכנים לשלם על כך. הוא צריך להיות בבית בזכות ולא בחסד.

lilithmm

New member
רק בSOS יש בירוקרטיות

מה קורה בעין איילה? את יכולה לתאם עם Orsetta, היא כנראה נוסעת לרמלה ביום שבת, פעם את תסיעי לת"לל ופעם היא.

kasa

New member
בעין אילה אין שבתות אימוץ. לא קיימת

אפשרות כזאת להביא כלב שמצאת ולהחזיר אותו הביתה. או שהכלב שם במכלאה או שלא. הכלביה פתוחה בכל יום (וגם בשבת), ורק מי שבתוך הכלובים מוצע לאימוץ. ניסינו להציע את עניין ימי האימוץ הפתוחים (בסגנון SOS) וזה ממש לא התקל בברכה, בלשון המעטה. מה עם תל"ל רמלה ? אפשר לבוא לשם איתו בשבת ? צריך לתאם מראש ?

lilithmm

New member
שום תיאום

לתלל מומלץ להגיע גם ממטולה. שווה. באים הרבה מאמצים פוטנציאלים, גם הרבה סתם אנשים לא רציניים מבלבלים את המוח שם, אבל בהחלט שווה, והצוות עוזרים למסור בתנאי שהכלב נראה בריא. אני תמיד ממליצה ללכת לתלל. תגיעי ביום שבת ב-10:00 פיקס.

למעלה