ashly

New member
../images/Emo53.gif

שלום רב. זו לי הפעם הראשונה בפורום ואשמח לקבל עצה. אני בשלהי שנות השלושים, נשואה+2 ילדים מקסימים, עוסקת במקצוע חופשי, מרוצה מחיי נישואי, אך בעייתי היא שאני מאד מאד רגישה, ונפגעת בקלות מאנשים. "לוקחת ללב" כל דבר קטן, עובדה שמעיבה רבות על מצב רוחי. קשה לי מאד עם פגיעות-היתר הזו, וחרף מודעותי לה, קשה לי מאד לשנות את התייחסותי הרגשית לאי אלו אפיזודות יומיומיות, המסבות לי מורת-רוח רבה. אשמח לקבל עצה טובה. תודה מראש.

גרא.

New member
רגישות,היא דווקא תכונת אישיות ..

רצוייה,העוזרת במונחים של אינטליגנציה רגשית,להיות אמפטית.הבעייה שלך, שאת רגישה מדי,כלומר מתקשה להפריד,ולחסום רגישות,ורגשות שאינם רלוונטיים את מתקשה למיין את תגובותייך,ובמקום לשלוט בהם,הם שולטים בך,משפיעים עלייך,ומפריעים לך ממש לתפקד.אכן,יש בגדול,שני סוגי אנשים,כאלה שאינם מושפעים כלל או כמעט מרגשות.ופועלים תמיד בקור רוח,ובצורה ראציונאלית,ויש אחרים,המושפעים מאד מרגשותיהם,לעיתים כדי כך שהם פשוט מתקשים לתפקד.את יכולה ללא ספק דרך טיפול,ואולי נאמר אימון,לרכוש את היכולת,ובעיקר את השליטה בתגובותייך הרגשיות.את יכולה ללמוד להתעלם מתגובות ,שאינן בהכרח רלוונטיות עבורך,אבל בגלל רגישותך הרבה,פוגעות ומכאיבות.את יכולה ללמוד לקבל משוב (פידבק),מאנשים,ולהתייחס אליו ככזה,בלי להגיב רגשית."הם חושבים ככה,וזו זכותם..אני,חושבת אחרת..וזה מותר לי"..יש די הרבה סדנות לקבוצות באזור המרכז,ומן הסתם גם בירושלים,או בצפון,סדנאות העוסקות בתחומי הקושי. אין לך אלא לחפש (למשל באזור המרכז,ב"עכבר העיר"..ולהצטרף לסדנא כזו. מנסיוני בהשתתפות בסדנאות רבות,למדתי בהן המון,ותמיד הצלחתי לקחת בשבילי את מה שהיה מא חשוב לי לקבל.

ashly

New member
בקשה לעצה נוספת באותו נושא.

לגרא שלום. אני מודה לך מאד על תשובתך המפורטת ועל עצתך המעשית. לצערי, לא אוכל להעזר בשרותן הטוב של הסדנאות עליהן המלצת, משום שבעוד כחודש אני אסע (בהרכב משפחתי מלא), לשליחות בת 3 שנים בחו"ל. בכל זאת, אני כותבת את דברי אלו, מאחר שקראתי מאמר מעניין באינטרנט, שעוסק באנשים בעלי "הפרעת אישיות גבולית", ונדהמתי לגלות נקודות דימיון מפתיעות, בין המתואר בחלקים מהמאמר, לבין תגובות פרטיות שלי מחיי היום יום. התאור "אלרגיה לרגשות", העביר באופן מדויק למדי את המתרחש אצלי (?). האם לדעתך קיים איזשהו קשר בין הדברים, והאם יש באמתחתך עצה נוספת (אפיק עזרה/תמיכה), לאור עובדת נסיעתי העתידית. לתשובתך אודה מאד.

גרא.

New member
התחושה שלך לגבי נקודות דמיון בין

התיאור של אנשים בעלי אישיות גבולית,לבין תגובות פרטיות מחייך שלך,אינה בהכרח מזהה אותך כאדם עם אישיות גבולית..וברור שאי אפשר על סמך תחושה חזקה,זו או אחרת לקבוע בברור,האם את שייכת לקבוצה הזאת,אם לאו.אם את מאד מוטרדת מהדמיון בקווי האישיות,כדאי שתשוחחי עם פסיכולוג קליני\פסיכאטר, ויתכן גם שכדאי לך לעבור אבחון קליני,שיוכל להעריך איפה את עומדת.וכמובן בהתאם,יתכן שיהיה עלייך לקבל טיפול כמקובל.

למעלה