../images/Emo7.gif הצילו!!../images/Emo5.gif../images/Emo122.gifצריכה ייעוץ../images/Emo70.gif

ידידים יקרים... מעשה שהיה כך היה. ביום חמישי הזה ההפקה שלי העלתה פרזנטציה, שהיא, למקרה שמישהו לא יודע, הצגת העבודה שנעשתה עד כה בפני המורים לתיאטרון ושאר המגמה. היה זוועה.
שחקניי היקרים, משוש חיי, התעלו על עצמם ועשו את הראן הגרוע ביותר שראיתי מעודי... שכחו טקסט (יש אחד בתפקיד ראשי שזו בעיה כרונית אצלו, אבל גם האחרים, ואפילו דמויות עם שתי שורות לזכור הצליחו איכשהו לפשל בשתי השורות שלהן!), לא היו בדמויות שלהם ולא במצב, ואני מדברת פה על פשלות ברמה עולמית, כמו למות מצחוק באמצע, כניסות ויציאות מהצדדים הלא נכונים של הבמה וכו וכו´. אחרי שהסתיימה הקטסטרופה התכנסו תלמידי המגמה לקטילה בצוותא, ולהלן מסקנותיהם העיקריות: - העלילה לא ברורה - הטקסט מדוקלם ולא משוחק - הטקסט ארוך מידי - העלילה לא ברורה - הם לא הבינו את העלילה (יש פה הד, או מה??) אני לא יודעת אם זה נכון, אבל איכשהו הרגשתי ששחקניי האהובים מתנערים מאחריות (למרות שאף אחד מהם לא אמר דבר בנושא), ומאשימים אותי בלבד בכישלון המפואר שלנו. בכל מקרה, לאחר שחברי המגמה סיימו לירות בנו את חציהם, באה רכזת המגמה למהלומה אחרונה וסופית. ההצגה לא מוכנה ולא ראויה למגמה שלנו, היא שולפת בלי היסוס ובלי בושה. (היא עצמה מנחה שתי הפקות. אם היא הייתה טורחת לשבת בחזרות של ההפקות שהיא מנחה היא הייתה רואה שמצבן חמור בהרבה!!) טוב. מה שהיה היה, נכון? השאלה היא מה לעזאזל אני אמורה לעשות הלאה. אין לי מושג במה להתחיל, מה לעשות ואיך לעשות את זה! יש לי עוד חודש ושבוע לעבודה איתם, ואני נואשת לחלוטין. מה עושים???
טאשה

michal bubble

New member
היי! עזרה??

פעם המליצו לי לעשות את "שעת הילדים" בדיאלוג ב-י"א...איפה אפשר להשיג את המחזה הזה? אני וחברה שלי מתלבטות בין זה לבין "העלבת הקהל"...איך זה לדעתכם? אני אהבתי מאוד-אבל לא נראה לי שמותר לעשות את זה ...כי אין קונפליקט בין הדמויות.... תודה! מיכל

נולי16

New member
תראי..../images/Emo141.gif

אני לא יודעת בדיוק במסגרת מה את מביימת- אבל זה לא כזה עקרוני. אני ביימתי בי"ב, ואחת העצות הכי חשובות שאני יכולה לתת לך היא:
תרגעי
אסור לך להיות כ"כ לחוצה- שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה! חודש זה מלא זמן, את צריכה פשוט להסתכל על זה בעיין עניינית ולהחליט מה את עושה: # בקשר לאורך ההצגה- כמה שיותר קצר, יותר טוב. מספיקות חמש דקות מיותרות כדי לקלקל הצגה טובה- אז תתחילי לחתוך.. # בקשר לכל ההערות האחרות- הרבה פעמים רוב הבעיות האלו נובעות מעייפות ומחוסר מוטיבציה. מה דעתך לקחת פסק זמן של כמה ימים מהחזרות האינטנסיביות של ההצגה, ולחזור קצת לתרגילים, אימפרוביזציות וכאלה.. אולי דבר כזה יעזור להחזירלכולם את האנרגיות, וככה תוכלו להמשיך מהנק´ שבה הפסקתם באוירה יותר מועילה ופרודוקטיבית.
מקווה שעזרתי, ובהצלחה...

violante

New member
את "שעת הילדים" את יכולה להשיג ב..

ארכיון הקאמרי, אצל זאב. הוא פותח בין א´-ד´ בין 8 בבוקר ל- 12 בצהריים. יש לו שם את המחזה, מאה אחוז! אני זוכרת שבפעם האחרונה שהייתי שם היו שם שתי בנות שהסתכלו שם על המחזה וחשבו אם לעשות ממנו דיאלוג. אני בעצמי עשיתי פעם את הדיאלוג הזה (נו.. לפני שהיא מתאבדת), וזה ריאליסטי, קורע לב. "העלבת קהל" זה סגנון אחר לגמרי.. אני מאוד אוהבת את המחזה הזה, אבל אני לא הייתי ממליצה לך לעשות אותו לדיאלוג.. משום ש: א) זה כבר הפך להיות ממש נדוש.. עושים בכל מקום, כל הזמן! ב) שמעתי שיש בוחנים שממש לא אוהבים את זה, וחבל על הציון שלך.. יש עוד המון דברים שאת יכולה לעשות אותם! תמשיכי לחפש! בהצלחה! יפעת.

meizen

New member
נשמע מוכר.. :)

אוף, אין לך מושג כמה אני מבינה לליבך. נכון שלי נשאר עוד מספיק זמן לעבוד על ההפקה שלי, אבל כמעט כל מה שכתבת נשמע לי מוכר... מה גם, שאני עובדת בלי טקסט כתוב, ככה שהבלאגן חוגג... קודם כל, הצעה ראשונה. תצאי קצת
נשמע רע, אני יודעת, אבל לקח לי יותר מדי זמן להבין שברגע שאני אשתחרר מאגרסיות מיותרות המצב יהיה הרבה יותר טוב. נראה לי שדבר ראשון זה שיחות הבהרה, בעיקר למורה שלך ואח"כ לצוות שחקנים שלך, כי כ-ו-ל-ם צריכים להבין שההפקה הזאת היא לא שלך, וכל אחד מהם מקבל ציון על המשחק שלו, את מקבלת ציון רק על הבימוי, ואת גם תמיד יכולה "להציל" את עצמך בתשאול (למרות שכל מי שמביים יודע שהוא לא עושה את זה בשביל הציון, הרבה פעמים השחקנים עושים את זה כן בגלל הבגרות, אז לפחות שיעשו את זה כמו שצריך.. ), להבהיר להם שיש פה המון "עבודת השחקן". והשלב הבא?! לדעתי?! להתחיל "להפציץ" בחזרות תוך כמה ימים, לטחון שעות אל תוך הלילה, אבל לזכור שצריך גם "לפנק" אותם תוך כדי, בכל מיני דרכים... ואני גם הבנתי תוך כמה שבועות, שכמעט תמיד מה שהכי מציל בסוף זה התמיכה של שאר האנשים שמביימים במגמה שלך, אם זה לדבר, ואם זה פשוט לקפוץ אחד לחזרות של השני ולהביע דעה לפני הפרזנטציות... בהצלחה, (ומחכה להזמנה עוד חודש!!
)

mystery duck

New member
זה קורה להפקות הכי טובות...

וגם לעוד כמה בדרך אבל זה די מפריך את מה שאני מתכוונת להגיד לך עכשיו... זה סיפור מוכר. זה קורה כמעט תמיד. בהפקה של הצגת הסיום שלי בי"ב הגענו למצב ש-4 ימים לפני הצגת הבכורה אחד השחקניות עוד לא ידעה את הטקסט שלה והדאבל-קאסט שלו הצליחה להעיף את עצמה מהמגמה אחרי ריב מאוד גדול וקולני עם המורה האחראית... תארי לעצמך את גודל הזוועה. בסוף עלינו במועד המתוכנן והיה בסדר. היא עדיין לא זכרה את הכל בכל ההופעות את הכל אבל למזלנו גמגומים השתלבו יפה בטקסט
. בעיקרון - חודש זה הרבה זמן. יש לכם זמן לעבוד. ותיאטרון לא היה תיאטרון ללא כל הפשלות בדרך. ולפני שמגיעות ה-
ות תזכרי שההפקה הזו תעמוד בסופו של דבר גם בזכותך (אם לא בעיקר) ושככל שהחזרה הגנרלית גרועה יותר - הצגת הבכורה טובה יותר. המון המון המון בהצלחה ואל תתיאשי. מחזיקה לכל ההפקה אצבעות mystery

למעלה