../images/Emo53.gif

ב"ה אתם יכולים בבקשה לעזור לי למצוא פירושים (או כל חומר אחר) על מעשה באבידת בת מלך???

../images/Emo51.gif רבה, אבל

ב"ה אם יש לך חומר יותר רציני זה יעזור לי מאוד. (עבודה שנתית צריכה להיות בנפח די מנופח... מה גם שאחי לקח איתו לישיבה את הספר עם הפרשנויות שלשטיינזלץ על המעשיות, כך שנותרתי ממועטת-חומר) תודה רבה!!

פראזניק

New member
מישי וסיפורי מעשיות...

מישי, יש בעיה עם פירושים בסיפורי מעשיות. רבינו אמר בפירוש שכל אחד יפרש את המעשיות כרצונו (במישור הרוחני, כמובן), אבל בד"כ לא כתבו בברסלב פירושים, גם כאשר למדו ופירשו תוך כדי לימוד, לא כתבו את הפירושים. אני הייתי מציע לך ללמוד את הסיפור ולנסות לפרשו לבד, כשהכללים שיהיו לפנייך הם למשל: "בת מלך" - הנשמה. וכו´. וצריך תמיד לדעת שכל פירוש שהוא - שאנו מפרשים - בסיפורי מעשיות, גם אם הוא יפה ומחזק, עדיין רחוק הוא כרחוק מזרח ממערב ממה שרבנו התכוון, כפי שכותב רבי נתן ב"עלים לתרופה" לגבי הפרשנות שלו עצו לחלק מהסיפורים (וכמובן, הוא עצמו לא הדפיס שום פירוש על המעשיות מהטעם הנ"ל).

הממ.. תודה

ב"ה אני בערך יודעת את זה שלא כ"כ מפרשים, הרבי אמר שהסיפורים נכנסים יותר טוב אם לא מפרשים אותם או משהו כזה, אבל... בפירוש של עצמי אני לא יכולה למלא 10 עמודים
המממממממ... אולי אני אמצא נושא אחר. תודה!

הרשי

New member
לא פירוש אבל שיר

אייני זוכר כעת קונטרס או חוברת על המעשה אבל זכור לי שיש שיר של הזמר גד ליאור על המעשה.

lorel

New member
נכון../images/Emo168.gif

בקלטת "ריח טוב", לשיר קוראים "מעשה מאבידת בת מלך": כולם אומרים שסיפורים עוזרים להרדם רבינו אומר דבר אחר שהם עוזרים להתעורר בפרט שמדובר בסיפורי מעשיות משנים קדמוניות אשרינו שזכינו ונבחרנו להיות עם סגולה אז בואו נתחיל את הסיפור מהתחלה פזמון: איפה את בת מלך שובי הביתה המלך מתגעגע את הרי ביתו היחידה וחולפות השנים ומאז שהלכת אין שלום ושקט בעולם כי כשהמלך מצטער מצטערים כולם. איך זה קרה שביתו היקרה של המלך נאבדה? לפעמים דברים שאומרים קשה לקחת חזרה ואף שהזמן מנסה למחוק הכל עם שכחה ודמיונות אדוננו המלך, את האהבה הזאת מים רבים לא יצליחו לכבות פזמון... סוס ומעות להוצאות ומשרת הרבה אמונה וכוונה לגלות את האמת בשדות ויערות אפלים במדבריות אין קץ שני למלכות, שיהיה בהצלחה לפניך דרך ארוכה פזמון... לא קל לעמוד בניסיונות בפרט ביום האחרון תמיד נדמה שלא זה מה שיביא לכשלון איך יש מטפחת ועליה אותיות כתובות בדמעות. לאור השמש הזורחת אפשר לראות איך כתוב שאין יאוש בעולם כלל פזמון.... מה שלא נכתב נשלם עכשיו ודבר אחד בטוח שהסוף טוב יהיה בקרוב אם רק נתחזק רק לשמוח ולסמוך על ה´, כולנו יחד בתפילה עוד ימלא שחוק פינו ולשוננו רינה עוד נבין שהכול היה רק לטובה. אל תדאגי בת מלך עוד תשובי הביתה תראי שהכל יסתדר עוד היום אם בקולו נשמע וכשתחזרי, עין לא ראתה שמחה גדולה כמו שתהיה אז בעולם כי כשהמלת שמח אז איתו שמחים כולם. שואלים ת´צמכם אם משעמם לי - התשובה היא ש.....כן!............

למעלה