KLX650R או TT600R

NewBey

New member
../images/Emo53.gif KLX650R או TT600R

שלום לכולם, עד לא מזמן רכבתי על אופנוע 500. והנה תם ונשלם פרק זה ועכשיו הגיעה השעה לרכוש אופנוע דו"ש נחמד, לפתוח בפרק חדש לגמרי. מעניין יותר, מהנה יותר ומגניב יותר. השאלה היא איזה אופנוע לקנות ? האם ה- KLX650R הוא התשובה לצרכיי או שמא ה- TT600R דווקא? בהנחה שהאופנוע יבלה מרבית הזמן בסל"ד-ים הגבוהים תוך העברות הילוכים תכופות, הוא חייב להיות אמין, מעל לכל. אולם עם זאת אין להתעלם משאר הדברים : איכות הבלמים, נוחיות למשתמש, ביצועי מנוע וכד´. אנא מכם, עזרו נא לי לפתור דילמה קשה זו ובתמורה הוריד לפניכם את הכובע כהוקרת תודה. בכבוד רב, ה- NewBey.

enigo

New member
TT600R

מנוע מעט פחות חזק מה KLX אבל חזק מספיק וגם "עגול" יותר בסל"ד נמוך. משקל די דומה וכנ"ל הזריזות (שניהם לא הכי זריזים), אני אישית יותר אוהב את המתלים של ה TT, בעיקר האחורי עדיף. בנוסף, והכי חשוב, ה TT הרבה פחות עדין בהתרסקויות והרבה יותר סלחן להזנחות קלות בתחזוקה (ב KLX יש כולה קילו וקצת שמן, קצת חוסר ואתה בבעיות, ב TT כמעט 3 ליטר). כמו כן יצא ל KLX שם נבזי למדי מבחינת אמינות. לחבר שלי השתחרר החלק של שיחרור הדחיסה תוך כדי נסיעה וטחן את כל הראש, עלות תיקון לפי מטרו - 15,000, עלות תיקון סופית (חלקים מחו"ל, מוסך ידידותי 5000) וזה היה לפני כמעט 3 שנים... אם מוסיפים לזה התנעה קלילה ב TT וסוויץ´ נורמלי (ב KLX אין בכלל) אז הסיפור נראה לי די גמור...

enigo

New member
שמות כפולים?

או שמא מדובר בשני אנשים שונים עם אותה שאלה? אניגו, שמתחיל להתבלבל natla היא מפורום הפיח בכלל, לא?

natla

New member
במקרה הוא שאל שאלה שעניינה אותי..

NewBey הוא בעל משאלות לב שונות משלי בהחלט...אופנועי שטח הוא רוצה.... אני? אני אכן מפורום המפוייחים סתם עניינה אותי השאלה הזו אז עניתי לך תודה. נראה לך שאני יעלה על אופנוע שטח....פחחחחחחחחחח......אין סיכוי...
דרך אגב, מה ההבדל בין TT600 ל-XT600 ?

enigo

New member
TT VS XT

עוד מימי קדם (איפה שהוא בשות השמונים או סוף ה 70) הוחלט בימאהה ליצור שתי משפחות של אופנועי סינגל-שטח - ה XT הדו"שי יותר וה TT הקרבי יותר (בדומה ל XL ו XR בהונדה). בדגמים המדוברים ה TT וה XT המודרניים מדובר בהפרש משקל משמעותי (20-25 ק"ג, תלוי אם זה TTS או TTR), הבדלי מתלים בשמיים (300+ מ"מ מהלך ב TT ואפשרויות כוונון להכל). המנוע זהה כמעט לחלוטין בגרסאת ה TTS, מלבד העדר הסטרטר (יש גם גרסא כזו ל XT). ב TTR נעשו שינויים באזור המצמד לטובת הצרת המנוע ויש טענות גם לשינויים בגלגל התנופה (קל יותר) וגלי הזיזים (חמים יותר) לטובת ההספק וזריזות התגובה. יש גם שינויי שלדה (כולל זרוע אחורית מאלומיניום) למרות שהיא דומה במבנה הכללי (עריסה פתוחה, בה המנוע משמש כנושא עומס). גם הבלמים שונים לדעתי, אבל אני לא בטוח מה השינויים או מי עדיף. ה TT, כמו שהשם בלגראדה מרמז, נהגה ותוכנן ע"י היבואן האיטלקי של ימאהה, חלקי הפלסטיק מיוצרים ע"י אצ´רביס. זהו בערך, לגהי אופנועי שטח, ברור שלא תעלי, יש תנאי מינימום...

natla

New member
../images/Emo51.gif בשנית..

וחוץ מזה, מה הוא תנאי המינימום ? מעניין אותי לדעת...

NewBey

New member
../images/Emo51.gif ממש עזרתם לי.

עם כבר מדברים בנושא, זה נכון שהשוק של ה- TT600R חלש מאוד ? האם יהיה לי קשה למכור אותו במידה ואחליט לקנות אחד ? ומה עם ה- KLX650R ? איך השוק שלו ?

למעלה