peachy

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

שלום לגרא וכולם... חוויות בחיים שלי גרמו לי לרצות לגמד את עצמי, להיות חסרת ביטחון עצמי וביישנית. לא אפרט את חוויות אלו, הן נעוצות בעיקר בחוסר התייחסות ותשומת לב, הרעבה רגשית מצד המשפחה, חוסר מגע (חיבוק וכו´) כל זה לא משנה כבר, מה שמשנה הוא שאני רוצה להשתנות להסיר את כל המסיכות שהסתתרתי מאחוריהן כל השנים להתחיל להאמין בעצמי, להיות עם ביטחון עצמי ולא להיות ביישנית. האם יש פסיכולוגים מיוחדים המתמחים בבעיית ביטחון עצמי? אשמח אם תוכלו להמליץ לי על סדנאות / קבוצות העוסקות בביישנות וחוסר ביטחון עצמי ועל ספרים בנושא.. ואם יש לכם כל המלצה אחרת איך אפשר לצאת מהמצב הזה, אשמח אם תשתפו אותי.... יש לי רצון מאוד גדול להשתנות, ואני מאמינה שבעזרת טיפול נכון גם אצליח... תודה רבה מראש!!!

גרא.

New member
peachy,פסיכולוגים קליניים,רובם ..

עוסקים בין היתר בבעיות של בטחון עצמי.אין התמחות ספציפית דווקא בתחום הזה,אלא זהו אחד הנושאים שמרבית הפסיכולוגים המטפלים עוסקים בו.יחד עם זה כוונתך להצטרף לסדנאות בדינמיקה קבוצתית,היא נכונה.כדאי לך להתחיל דווקא בהצטרפות לסדנא כזו,ורק לאחר מכן,לבחון עם עצמך,אם את זקוקה לליטוש בטיפול אינדוידואלי..שהוא כמובן הרבה יותר יקר,עשוי להמשך חודשים ארוכים. יש לא מעט ספרים העוסקים בנושאים הללו,ואפשר להתבלבל בקלות משפע הרעיונות לטעמי,הטוב ביותר הוא לקרוא את ספרו של דניאל גולדמן "אינטליגנציה רגשית",אם יש לך זמן מיותר,כדאי גם להציץ בספרו של ד"ר פרנק ג´ ברונו "דע את נפשך"..מידע ממש מדוייק על סדנאות הנפתחות בימים אלה אין לי,אבל את מוזמנת לחפש בעיקר ב"עכבר העיר",במוסף סוף השבוע של "העיר"..כן ישנן הצעות רבות ומענינות בירחון "חיים אחרים",אם הכיוון האלטרנטיבי,קוסם לך. מכל מקום,את הצעד הראשון למפנה בחייך כבר עשית בעצם הפנייה,בקשה העזרה וחשיפת הרצון והצורך שלך להסיר את כל המסכות,להתחיל להאמין בעצמך,לשדרג את הבטחון העצמי שלך,ולהתחיל בעצם לחיות..יש המון אנרגיה חיובית במילים הללו,ואין לי בכלל ספק,שאת יכולה להשתנות.ה-peachy אולי לא תהפך ל-peahen אולי ל-pearl ,שכולם יחפצו בה..מי יודע...

peachy

New member
וואו... תודה על העידוד ../images/Emo140.gif

וכמובן תודה על התגובה
אני בדרך לקנות את הספרים....

למעלה