../images/Emo53.gif ../images/Emo92.gif ../images/Emo5.gif

יש לי בעיה מטרידה לפניי חודשיים וחצי חטפתי כנראה איזשהו וירוס מיסתורי או חיידק מסויים או שאני לא יודע מאיפה זה צץ . יום אחד אחד אכלתי פיצה וכנראה שזה לא ישב טוב ביליתי חצי לילה בשירותים שלוו בצמרמורות אדירות הקאות שלשולים וצרבת. אחרי כמה ימים זה השתפר אבל עדיין נשארו לי שרידים חשבתי שהכל עבר והמשכתי כרגיל אחרי מ"ס ימים שוב אכלתי פיצה אחרת אבל ושוב חזר על עצמו אותו הסיפור מאז לא נגעתי בפיצות אך הבעיה לא נפתרה . מאז אני סובל משלשולים הקאות ירידה במשקל קר לי כל הזמן וזה משבש לי את כל מערך הלימודים . התחלתי לעשות בדיקות ואלימנציה לאוכל . עשיתי בדיקות דם,צואה,שיקוף מעיים בגסטרו עם תמיסת בריום ,הייתי אצל רופא מומחה לדם שקבע שיש לי אנמיה גבולית לא משהו שיש להתרגש ממנו . עם הזמן ואלימנציית האוכל שיפרה במעט את המצב אבל הנזק נראה עדיין קיים כמעט ואין שלשולים הקאות וצמרמורות היו לי שבועיים שקטים ואחכ חזרו לי כאבי הבטן והצרבות אמנם ההקאות פסקו אבל הבעיה לא נפתרה. לפניי שבוע וחצי התחלתי לקחת אסידופולוס על מנת לראות מה תהייה התוצאה אולי זה יעזור במשהו והפלא ופלא הכל נעלם חזרתי לישון כמו בנאדם פסקו השלשולים [קיבה רכה ולפעמים אפילו מיים] הצרבת נעלמה ואפילו המצב רוח חזר אתמול שוב חזרה הבעיה בבום ביליתי שעה וחצי בשירותים במשהו שהתחיל כיציאה רגילה וחזר כל כמה דקות עד כדיי ריתוק לאסלה וקיבה רכה במיוחד עם לחצים בבטן תחושת קור והרגשת בחילה שאחכ לוותה בהקאה.[ הקאה רצונית ] ומאז יש לי הרגשת קור כאב בטן ובחילה עד כדיי כך שנטשתי את הלימודים באמצע וחזרתי הביתה. יש פה אלמנט ברור של לחץ וחרדה שלא מובן לי מאיפה הגיע כי לא היו לי בעיות כאלה ועברתי דברים קשים יותר מהדבר הנ"ל ואני מאמין שבגלל הכאבי הבטן האלה התחלתי כבר לפחד מכל שטות ולהילחץ. מה עושים כנגד זה איך מתפטרים מזה ? אני מיואש לחלוטין אין לי פיתרון זה משפיע לי על המצב רוח ועל כל מה שאני עושה וזה מתחיל לפגוע לי במהלך הלימודים . המורה שלי לשיאצו הציע לי לפנות לנטורופת שיבדוק את העניין ואולי ימצא פיתרון . אשמח לשמוע כל עצה והצעה מאחר וכבר איני יודע מה לחשוב או מה לעשות .

מאיר72

New member
זה לא הפיצה, זה הגבינה!

תנסי להימנע ממוצרי חלב כרגע עד אשר הכל יתאזן, ובנתיים להתחיל טיפולים. רפואה שלמה

דרך אגב

אני לא אוכל גבינות רק כאלה שעשויות מצאן וזה בסדר . עשיתי ים בדיקות כולן הגיעו שליליות וזה מביא אותי למחשבה שאם פיזית אין בעיה אז בטוח במישור הנפשי אולי יש בעיה שנוצרה כתוצאה מכל התסבוכת הזו. וזה מוסיף על ההרגשה הלא טובה . משהו חייב להיות לא בסדר אחרת הייתי מרגיש כרגיל וחוזר למסלול תקין.

dudi adler

New member
לסאן רייז

לפעמים קלקול קיבה רציני משפיע למשך שנה...( התנסיתי בעבר בדיזינטריה, סבלתי כשנה מתופעות אותן אתה מתאר) האם בדקת רגישות לגלוטן? דודי

האמת שאני כבר לא יודע

הרבה דברים שאני אוכל מכילים גלוטן ובחיים לא קבלתי כאבי בטן מאלה . למרות שכל הבדיקות חזרו שליליות אני מתחיל להטיל ספק רב שיש לי בכלל איזה חיידק והכל מגיע ממתח נפשי מודע או לא מודע כי אף פעם לא סבלתי מתופעות כאלה ופתאום זה נחת .

freearth10

New member
../images/Emo127.gifאם כל הבדיקות שליליות הסיכוי

שזה יושב על רקע רגשי גדול יותר, למרות שגם אם הבדיקות היו חיוביות הייתי אומרת את אותו הדבר
צרבת, הקאות, שלשולים מצביעות על כך שאתה ממאן לקבל חווייה שחווית. ניסית להשאר אדיש(קר) לתחושה הזאת, אבל כאבי הבטן(כעס) מחזירים אותך כל פעם להתמקד בעיקר. עכשיו נסה לחשוב מה קרה בשלושת החודשים האחרונים. איזה שינויים עברת, איזו חווייה (אולי גם מאוד חיובית) אינך יכול להכיל, לפעמים רק עצם המחשבה על כך מביאה את הדרך. מה קורה עם הלימודים? האם חווית משהו רב עוצמה ואתה מתלבט לאן לללכת מכאן? המצב הזה רוצה להעביר לך מסר מסויים. אם תבין מהו תוכל לצמוח מתוך אותו המצב, אם תתעלם ממנו ותנסה להסוות אותו זה יופיע לך כמו בומרנג בצורה קשה יותר בסבב הבא. מאיה

מתחיל להאמין שזה באמת ככה ../images/Emo3.gif

נשארה לי עוד בדיקה אחת לעשות ואם היא תצא שלילית אני אני כבר אהיה בטוח שזה מגיע מהצד הרגשי,נפשי . השאלה שלי איך לכל הרוחות פתאום זה צץ, ולמה דווקא עכשיו, ואיך לכל השדים מתפטרים מהתסבוכת הזאת ? אני מאמין שעברתי חוויות יותר קשות שלא השפיעו עליי בצורה כזו וקיבלתי אותן ועברתי אותן ודבר כזה שנראה כה פעוט התפתח לבאלגן שכזה שנמשך וגורם לי לסבל שכזה . בקיצור העכבר הוליד הר עד כמה שאני זוכר את עצמי בחיים תמיד הסתדרתי במצבי לחץ ואף פעם לא הייתה לי בעיה . ועכשיו אני פשוט קורס אין לי מושג כבר מה לחשוב מאיפה זה בא אני מנסה לספור כל דבר שעולה לי במוח ולכל דבר אני מצליח למצוא תשובות ושלילות.

אסתי123

New member
ידידי היקר

הכל ריגשי!! תיאלץ לפנות למטפל מיקצועי שזאת העבודה שלו. למצוא את הגורם הריגשי המדויק לבד זה נראה לי בלתי אפשרי בהצלחה

freearth10

New member
מי ששואל - יודע גם לענות

היי סאן רייז, על איזה "פתאום" אתה מדבר? הרי אתה בעצמך מספר שעברת חוויות קשות יותר שאיתם הצלחת להתגבר. אז זהו שלא. הצלחת להסתיר אותן. הצלחת לטייח אותן, הצלחת להסוות אותן. אבל הן שם. כולן אחת אחר השנייה והן אומרות לך עכשיו - עד כאן. אם תרצה דווקא במצב הקשה הזה תצליח סוף כל סוף להוציא את כל הכאב הזה החוצה. בידך ההחלטה - לקרוס או לצמוח. אנחנו כאן כדי לתמוך בך. אבל אתה הוא זה שצריך לרצות לשנות את חייך ואתה הוא זה שצריך לעשות למען השינוי הזה.
מאיה

פשוט נפלאים אתם ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif ../images/Emo23.gif

המורה שלי לפרחי באך עזר לי מאוד אתמול בשיעור והציע לי לעשות תרגילים בזיכרון ולרשום כל דבר שעולה לי במוח כנ"ל גם המדריך שלי לקונג פו . אני אתחיל ואני מאמין שהשיפור יבוא עם הפתיחות והקבלה שלי. תודה לכולכם
.

רפי עשת

New member
חמוד - כבר הצעתי את ה'פטנט' הזה -

ובכ"ז יכול להיות שהוא יתאים גם לך (וזול מאוד לנסותו) - צום יום אחד (פרט למים. גופך יודה לך מאוד בגלל שכנראה הוא זקוק למנוחה. את האנרגיה, אותה הוא משקיע בעיכול הוא ישקיע בריפויו - ריפוייך. הרבה בריאות שולח אליך!! + עצם ההתרגלות לשליטה העצמית = לא לאכול אף כי יש תיאבון. הטעם החמצמץ בפה אינו רעב. הוא לא מצביע עדיין על צורך של הגוף בתוספת מזון
. לרובנו ככולנו מאגרים, עמם נוכל לשרוד גם כמה ימים ללא מזון.

הצום הוא לא הבעיה ../images/Emo3.gif

הצום הוא לא בעיה אין לי בעיה לצום יום שלם הבעיה היא שבשלושה חודשים האלה איבדתי 4 ק"ג מהמשקל שלי וזה ממש מטריד אותי עד כדיי שזה מפחיד אותי שלא ארד עוד במשקל. אני פעיל גופנית ואני יודע למה ירדתי במשקל לחץ מהלימודים יום אחד שהיה לי לחוץ במיוחד שכמעט לא היה לי זמן לנוח או לאכול ורוב היום היה מורכב מפעילות גופנית . אני לומד אמנות לחימה קונג פו + טאי צ'י מלבד לימודי הרפואה משלימה שלי ובעיית איבוד המשקל ממש מטרידה אותי אני מפחד לרדת עוד במשקל. עכשיו אני אוכל מסודר אבל אני מקווה שהמשקל יחזור חזרה לממוצע עם הזמן.

freearth10

New member
איזון הפעילות

היי סאן רייז, אתה שוחק את עצמך. אתה צריך להחליט במה אתה כרגע מתרכז ועל מה אתה כרגע מוותר, כי אתה/גופך לא תעמוד בזה לאורך זמן. סדר היום שלך צריך להיות מאוזן. אז את הצעד הראשון עשית - עשית סדר בהזנה התזונתית. כעת אתה צריך לעשות סדר באיזון יין ויאנג שלך פעילות/מנוחה ורגיעה. אדם חכם אחד אמר לי פעם: אל תרוצי ואז תגיעי בזמן הנכון. אז, סאן רייז, האט את הריצה שלך, כי הגוף שלך לא יכול להכיל את הכל. מאיה

גם בזה טיפלתי ../images/Emo3.gif

הורדתי מעצמי את הלחץ האיום שהיה עליי בכל מקרה באותו יום ואני יודע שיש סיכוי שאני שוחק את עצמי לכן עשיתי שינויים וצעדי מנע . העברתי את האמנות לחימה שלי ליום אחר ווואו אני מרגיש הרבה יותר טוב פשוט לא שמתי לב איזה נזק זה גרם לי וכמה השינוי היה מבורך. בדרך כלל אין לי בעיה אם אני מרגיש עייף חסר חשק או כל דבר אחר אני פשוט מוותר עליו באותו היום וממשיך אותו בפעם אחרת זה עוד משהו חדש שלמדתי על עצמי עם הזמן פעם לא הייתי מוכן לוותר גם אם היה "נשרף העולם"
. אבל לוותר לחלוטין כרגע לא בא בחשבון זה גורם לי הנאה מחזק אותי גם בגוף וגם בנפש עשיתי עם עצמי חשבון שאם אני מרגיש לא טוב או שאני דוחק בעצמי יותר מידיי מוותר מידי פעם כדיי לא לגרום עוד נזקים. אני יודע שדברים החשובים אני מרוכז הרבה יותר ויש לי סדר עדיפות וכלום לא יבוא על חשבונם מקסימום הדברים הצדדיים ישארו קצת בצד .

למעלה