../images/Emo53.gif ../images/Emo53.gif

אני לא יודעת למה הכנסתי את עצמי..אני צרכה את עזרתכם אז שלום אני סטודנטית למדע המדינה ובין השאר גם שמאלנית פעילה בארגוני שמאל.אני עושה עבודה על היחס של מפלגות ופעילי קו השמאל ליישובים שנמצאים על הקו הירוק [כמו בת חפר לדוגמא וקציר]. -האם אתם רואים את האנשים הגרים שם כמתנחלים? -האם אתם חושבים שעצם העובדה שבת חפר לדוגמא קרובה כ"כ לטול כרם יש בה טעם לפגם? -אתם הייתם גרים במקום שנושק לכפרים פלסטינאים?

Nellie Bly

New member
תוכנית הכוכבים של אריאל שרון

שנועדה באופן מובהק לטשטש את הקו הירוק. אני לא רואה את האנשים שם כמתנחלים,יחד עם זאת לא הייתי גרה שם-כי ליישובים האלו יש מטרה אחת והיא לא איכות חיים.

את גם נגד כפר סבא?

כפר סבא קרובה לקלקיליה בדיוק כפי שבת חפר לטול כרם. אולי את גם נגד השכונות החדשות של ראש העין ונגד העיר מודיעין? גם הן סמוכות לקו הירוק... ומה עם ירושלים המערבית? בה אולי יש הכי הרבה טעם לפגם... ומה עם כל הקיבוצים מסביב לרצועת עזה? האם יש בהם טעם לפגם? אולי בכל מדינת ישראל בלב המזרח התיכון הערבי יש טעם לפגם?

Alexco

New member
תגובה

בכל תחומי השליטה של ישראל קיים דפוס פעולה קולוניאלי על פיו המטרה העליונה היא דחיקה, גידור ונישול של פלסטינים ומיעוטים אתניים אחרים לטובת "צביון יהודי". הדבר נכון לגבי הישובים אשר נבנו על הקו הירוק, לגבי ישובי הנגב והגליל, לגבי התכנון הפנימי בערים המעורבות. גם כלפי היהודים-הערבים מופעלת מדיניות דומה כאשר מועצות איזוריות של יהודים-אירופאים אמידים כמו תמר מנשלות ערים המאוכלסות בעיקרן על ידי יהודים מארצות ערב כמו דימונה. ישנם הבדלים בין הגדר החוצה את השטחים הפלסטינים הכבושים לבין הגדר המפרידה בין קיסריה (בה השכר הממוצע הוא 20 אלף ש"ח) לבין ג'יסר א-זרקא (בה מחצית מהשכירים משתכרים עד שכר מינימום) אך הדפוס הוא אותו דפוס. השוואה פשטנית תוביל למסקנות דומות אך דעתי היא שמדובר בנסיבות פוליטיות שונות ולכן המסקנות האופרטיביות הן שונות. אני תומך באופן עקרוני בפינוי כל ההתנחלויות שמעבר לקו הירוק (אלא אם יוסכם אחרת עם ההנהגה הנבחרת של הפלסטינים, על בסיס חילופי שטחים של 1:1), אך לא בפינוי כל הישובים שציינתי בתוך ישראל. אף על פי כן יש להפסיק את המגמה של בניית ישובים חדשים שמטרתם דחיקה ונישול במסווה של "איכות-חיים", יש להפסיק את הגידור, ההפרדה והגיטואיזציה, ויש לשנות מן היסוד את הבסיס המוסרי למדינת ישראל - ממדינת העם היהודי, למדינת כל אזרחיה וכל תרבויותיה.

gershon17

New member
ומה עם זכות ההגדרה העצמית שלנו?

ליהודים לא מגיעה מדינה? חשבתי שעברנו את זה כבר, מסתבר שבמר"צ עדיין לא...

אז אין בסיס לדיון

כל דיון צריך להגיע מאיזו שהיא נקודת הסכמה. אין שום מקום לויכוח בינך לבין נועם פדרמן או בינך לבין אחמינג'אד כי אתם מגיעים מאקסיומות שונות - פדרמן מאמין בזכותינו על הארץ מתוקף הבטחת אלוהים לאברהם, אחמינג'אד מגיע מתוך כתבי הקוראן ואת כנראה מאמינה שערך חיי האדם יותר חשוב מפיסת קרקע וב"עשו אהבה ולא מלחמה" אלכס הזה יוצא מנקודת מחשבה שהיתה כאן, בציון, פלישה קולוניאליסטית כדוגמת מה שקרה בדרום אפריקה. את רוצה לשכנע אותו שאין בכלל מקום להשוואה? נסי קודם לשכנע את פדרמן שאין אלוהים או שאלוהים לא ציווה עלינו לגרש מכאו את הישמעלים.

Alexco

New member
תגובה

אני לא חבר מרצ, לא תומך בה ולא מתכוון להצביע לה. גם אם הייתי כל אלה זה היה חסר טעם ורדוד מצידך להכליל אותי על כל יתר החברים, התומכים והמצביעים כאשר ברור שאני לא מייצג אותם. אתה משתמש בשיח לא נכון משום שמדינת ישראל אינה מדינה יהודית כפי שצרפת היא מדינה צרפתית. מדינת ישראל היא מדינה יהודית כפי שדרום-אפריקה הייתה מדינה לבנה, כפי שצרפת יכלה להיות בהגדרתה מדינה קתולית, ספרד קסטילית, בריטניה אנגלית. אני לא תומך בשום צורה של מדינה אתנית. כל אחד רשאי להגדיר את לאומיותו כרצונו, אך לא להדיר מלאומיות זאת מטעמים אתנים וגזעניים בני-אדם אחרים החיים תחת מרותו. מדינה שבה ליהודי תושב ניו-יורק יש יותר זכויות מאשר לאזרח פלסטיני שמשפחתו חיה בארץ מדורי דורות היא לא דמוקרטיה, שהביטוי המושתק של "מדינת כל אזרחיה" היא הגדרתה הבסיסית. הסיפור של הציונות הוא סיפור של מתיישבים לבנים שבאו לפלסטין, דחקו את התושבים הקודמים ממקומות העבודה שלהם ומאדמותיהם, כדי להקים חברה מתנשאת וסגורה תוך הגנה חלקית של השלטון ובעזרת הון חיצוני. זהו קולוניאליזם פר-אקסלנס ורק בזכותו נוצרה המדינה היהודית. כל טענה של זכות שהייתה לעם היהודי על פלסטין היא התכחשות לזכות המוסרית האקסקלוסיבית של תושבי הארץ על ארצם. הרעיון שניתן לפלוש לכל ארץ מצויה, להשתלט עליה ולהקים בתוכה שלטון אתנוקרטי היה רעיון נפוץ כאשר התחיל המפעל הציוני, בתקופת האימפריאליזם המודרני. בדומה לכל פרויקט דומה, גם פה מדובר רק באפיזודה חולפת.

vantan

New member
איזה מקומות עבודה היו לערבים לפני

בוא היישות הציונית הקולוניאליסטית הגזענית? כמה מ'תושבי הארץ' הערבים חיו כאן 'מדורי דורות' וכמה הגיעו בעקבות הקולוניאליזם הציוני הלבן? האם לתושבי ג'יסר א-זרקא שבגיעו במאה ה-19 כחיילים סודניים בצבאו של מוחמד עלי יש יותר זכויות בארץ מלתושבי זכרון יעקב שהגיעו גם הם במאה ה-19 כאיכרים ועבדו בנחלות הברון? האם לפלסטיני שאבותיו הגיעו מסוריה יש בארץ יותר זכויות מליהודי מניו יורק שאבותיו חיו בארץ והוגלו ממנה ונמכרו לעבדים בארצות נכר? האם לאחמד שנולד בג'נין יש זכות למדינה משלו בארץ הקודש ואילו לרוני שנולד בעפולה אין?

ברכה לבטלה

צריך לקרוא את ספרו של מרק טווין (מפרק 46) כדי להבין שאותו שטח שהיום נקרא ארץ ישראל היה חבל נידח באימפריה העותומנית, שהיה מיושב בדלילות רבה ושלא היה אז אף ערבי בעולם שהגדיר עצמו "פלסטיני". הזכות של יהודים לבוא ולהתגורר כאן היתה אותה זכות שיש היום ליהודי או ערבי בנגב לעבור ולגור בגליל. אבל להסביר את זה לאלכסו זו ברכה לבטלה - הבעיות שיש לאלכסו לא יפתרו בעזרת הסברים היסטוריים או לוגיים.

זכות מדינה ליישב בכל חלקיה החוקיים

בת חפר וכפר סבא קרובים לקלקיליה... אז מה ?!? גם בגבול פולין אני מניח שיש ישובים הקרובים לגבול עם גרמניה וגם ברוסיה יש ישובים הקרובים לגבול עם מונגוליה... קיבוץ משגב-עם למשל יושב על הגבול עם לבנון ואף אחד לא רואה בקיבוץ הזה כהתנחלות. אם אחליט מתישהו לעבור לגור ביישוב כפרי לא תהיה לי כל בעיה שזה יהיה יישוב שקרוב לקו הירוק, גל עוד הוא בתחומיו.

ועם יישוב קהילתי תהיה לך בעיה?

הרבה מהיישובים בתוך הקו הירוק הם "יישובים קהילתיים" כלומר כאלו שהמדינה בונה על חשבון כל התושבים אבל מייעדת רק למי שטוהר הגזע שלו מוצא חן בעיני הממשלה. האם "לא תהיה לך בעיה" לגור באחד המצפים בגליל למשל?

החוק אוסר אפליה בקבלה ליישובים

על רקע דת, גזע או מין. בג"צ כבר נתן את דעתו בנושא לגבי אדם ערבי שביקש לרכוש דירה, נדמה לי ביישוב חריש ליד חדרה, ו-ועדת הקבלה ביישוב סירבה לקבלו בלעדי הצו. איפה שלדעתי החוק הזה לא פועל זה ביישובים עליהם חל החוק הצבאי, דהיינו ההתנחלויות. בכל פנים, אני לא רואה יותר מדי ערבים ש"קופצים על המציאה" ועוברים להתגורר באלון מורה או בכפר תפוח...

החוק והחוקן

שישו בני מעי: בג"צ נתן את דעתו. וכדי להרבות את שמחת חודש אדר הבה נפרט כמה ערבים בנו ביתם במצפים שבגליל? לכמה בדואים ניתנו חוות בודדים בנגב?

Nellie Bly

New member
היישובים על הקו הירוק

הוקמו כחלק מתוכנית הכוכבים של אריאל שרון.עם מטרה ברורה לטשטש את הקו הירוק.

Nellie Bly

New member
מה אתה רוצה בכלל?

השאלה שהבחורה שאלה הופנתה לפעילי שמאל.למה גם בשרשורים כאלו אתה מתעקש להתערב?

למעלה