• פותח הנושא ל13
  • פורסם בתאריך

ל13

New member
../images/Emo53.gif ../images/Emo53.gif ../images/Emo53.gif

הצילו...הצילו...הצילו... שלום הורים ותיקים וכאלה שיכולים לעזור מניסיונם להורים צעירים ודי חסרי אונים לפתור בעיה שכיחה (את הפנייה הזו כותב אני, האבא שחס מאוד על אישתו שההתמודדות הפיזית הקשה עם הבעיה היא כמעט שלה לבד ובהמשך תבינו למה): יש לנו תינוק מקסים (ראשון) בן 7 חודשים שבעיקר יונק ולאחרונה התחיל לקבל במידה לא גדולה במשך היום בעיקר תוסף חלב צמחי (אלרגי לחלב פרה) וגם אוכל במידה אפסית ביותר (!!!) ירקות/פירות טחונים (לא בקטע בינתיים...). הבעיה שלנו מתחילה לא מהיום. משכי השינה של תינוקנו הקט הם קצרים יחסית, שינתו קלה בד"כ, ביום הוא ישן פעמים ספורות ביותר (פעם-פעמיים) ובד"כ לא יותר משעה ברצף. בלילה הוא מסוגל להתעורר לאכול (או מסיבות אחרות) מספר רב של פעמים (5 פעמים בממוצע). בתקופה האחרונה בעיות השינה שלו החמירו ואנחנו חווים איתו לעיתים קרובות ביותר ערבים מורטי עצבים עם קשיי הירדמות מלווים בבכי תמרורים ארוך וקורע לב (יש לומר גם מניפולטיבי), כי נראה שהוא רוצה להירדם רק בידיים ואנחנו מנסים להימנע מכך ו"לסגל" אותו להירדמות עצמאית במיטתו, זה כמובן לפי עצת הרבה הורים ותיקים. לעיתים די קרובות אנחנו סובלים מהתופעה הזו גם באמצע הלילה כשהוא מתעורר לאכול ולאחר מכן בהחזרתו למיטתו מתחילות סצינות הבכי הבלתי נגמרות, שלפעמים מחזיקות אותנו ערים איתו למעלה משעה עד שאיכשהו אנחנו מרדימים אותו במיטתנו או תוך כדי הנקה חוזרת (על הידיים...). ככל שעובר הזמן, נראה שהבעיה מחריפה יותר ויותר ושאנחנו עדיין רחוקים מפתרונה. מה שרק שכחתי לציין הוא שתינוקנו מצמיח בתקופה זו 2 שיניים ראשונות, מה שבטוח תורם לבעיה... כאן אנו מבקשים את עזרתכם, אם תוכלו לייעץ לנו איך להתמודד עם הבעיה טוב יותר או לספק לנו טיפים שיעזרו לנו להתמודד... בתודה מראש

rjf

New member
קודם כל תדעו שאתם לא לבד

לרובנו היו\יש את אותו הבעיה בדרגות שונות - הולך ובא... שיניים קדמיות בד"כ לא גורמות ליותר מדי סבל - השמועה אומרת שהתוחנות הן הבעיתיות באמת... אני חושבת שילד לומד לישון כשלהורה נשבר. ברור שהוא רוצה להרדם על הידיים כי ככה הוא רגיל וככה אתם קרובים אליו וזה בסדר כל עוד לכם בסדר אם זה. אני גיליתי שהבן שלי יושן יותר טוב יותר ברצף כשאני מרדימה אותו במיטה שלו. התחלנו בלהוריד אותו מהידיים - לשכב לידו על המיטה שלנו עד שנירדם ואז להעביר אותו.... (כמובן שבכל שלב יש התנגדות שעוברת עם מתמידים ולא נשברים) וכשנישבר לי גם מזה ביליתי כמה ערבים בללמד אותו לישון במיטה שלו לבד. כן יש להם הבנה לגבי ה"כוח" של הבכי שלהם. צריך לבדוק ששום דבר לא מציק להם פיזית ולהיות לידם כל הזמן.... לשמור על רוגע ונינוחות והרבה הרבה סבלנות ודבקות במטרה. לא להתיאש זה יעבור (אני ישנתי לראשונה אתמול 8 שעות ברצף!!!!! אחרי שנה!!!!)בהצלחה

קודם כל מזל טוב

תזרמו עם התינוק - זה הכי טוב הוא עוד קטן וכנראה זקוק לכם גם בלילה. תנסו לעשות טקס לפני השינה כמו מקלחת ארוכה חושך שיר רך ולמיטה... לעיתים זה עוזר בעיקר להכניס למסגרת. בלילה תאכילו אותו ותרדימו אותובמהלך הלילה רק בחדר שבו הוא ישן כדי שלא יצא מהשינה (טעות שאני עשיתי בגיל הזה לבת שלי) ובחושך. (אני הייתי הולכת לסלון רואה סרטים עד שהפיצית היתה נירדמת) אם הוא לוקח גם בקבוק אז תתחלקו ב"כוח" פעם אתה ופעם אישתך זה מקל. לנסות לישון במהלך היום בזמן שהפיצי ישןגם אם זה רק שעה או חצי שעה הכל מבורך. להנות מהדברים היפים - שהפיצי עושה הוא רק יצא לעולם לוקח להם זמן להתאקלם. הפיצית שלי גם היתה נירדמת רק רק רק על הידיים והיום לאחר חצי שנה היא לא מסוגלת להירדם על הידיים אלא רק עם עצמה במיטה או בעגלה. זה עובר. ושוב הרבה הרבה מזל טוב ונחת.

תאירעות

New member
יש למעלה שרשור שלם על הרדמות

תינוקות. לרוב די קשה עם החלק של ההירדמות,ואתם בהחלט לא לבד.

rc11

New member
שיניים זו תקופה קשה לתינוק

אני לא בעד להלחם על הרגלים בשלב זה. בטח לא בלילה כשכולם עייפים. עזבו אתכם מעצות של הורים ותיקים. אתם מכירים את הילד שלכם הכי טוב. תזרמו איתו. אני לא מכירה ילד בן 3 שנרדם אצל אמא בידיים, הרי כולם יגמלו את עצמם בסוף משינה על הידיים, אז בשביל מה המלחמה? הוא הרי לא מבין הסברים, הוא קטן. חוצמזה, כואב לו, לא נעים לו, מציק לו, הוא מחפש אצלכם בידיים חום ונחמה, תנו לו. הילדה שלי נרדמת על הידיים, תוך כדי האכלה בבקבוק. רק ככה. זה לוקח בין 5 דקות ל15 דקות. מה יהיה בעתיד? מתי היא תגמל? מתי ישתנו ההרגלים? - אין לי מושג. מה שבטוח, הם ישתנו והיום אנחנו מקלים על עצמנו ועליה את החיים.

אני מנסה לחשוב

לגבי היום לפעמים יש תינוקות לא "זקוקים" לשינה רבה במהלך היום והם מנמנמים לפחות משעה. לגבי הלילה שיגרה לפני שנת לילה לדעתי מאוד חשובה וגורמת לבייבי להרגע ולהכין את עצמו לבאות שימו
לסימני העיפות שלו אולי הוא עייף יתר על המידה ואז מאוד קשה לו להרדם ולכם להרדים אותו. תעשו בחדר שלו אוירה רגועה אולי עם מוזיקה מרגיעה תרגיעו אותו על הידיים ושאתם מרגישים שהגוף שלו רפוי והוא רגוע תנסו להניח אותו תמשיכו ללטף אותו אולי תנסו בהדרגה להרדים אותו בעגלה בחדר ואח"כ להעביר אותו ע"מ שיתרגל לחדר ואחרי כמה ימים להרדים אותו במיטה שלו אולי תנסו לחבב עליו את המיטה במהלך היום עם מובייל או צעצועים אחרים. לגבי ההתעוררויות בלילה האם הוא אוכל 5 פעמים בלילה? אם כן יכול להיות שבמהלך היום הוא לא מקבל מספיק. אני בטוחה שזה ממש קשה ואני מנסה לחשוב מה אני היתי עושה???? בינתיים
אותכם מאחלת לכם לילות שקטים

למעלה