../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

תנו לי רעיונות ....לאירוח של 17 איש ... ממממ...לא קשה מידי כדי שלא אצטרך לעמוד שעות במטבח
.. דברים קלילים שלא מצריכים תואר שני בבישול ואפיה
... אפשר סלטים , מאפים , פשטידות ...מנה בשרית קלה ...

r66

New member
שרוני, יש בקישורים

של פורום מתכונים ארוחות שלמות. חפשי שם. מתי האירוח?

יום שישי ...

ידעתי שתגידי את זה ...גרררר
....את לא יודעת שאני קרציה ולא בא לי ללכת לפורום מתכונים ..גדול שם ...מרב עצים אני לא רואה שם את היער

r66

New member
את באמת קרציה../images/Emo3.gif

אל תכנסי לפורום, כנסי לכאן ותמצאי לך ארוחה כלבבך

מירבלי

New member
שרוני מעלה לך כמה מתכונים

פשטידת תירס מעולההההה וקלה מאוד להכנה אני עשיתי אותה בצורת דובי היי פשטידה מאוד פשוטה שעשיתי הרבה פעמים תתאימי כמויות למה שאת צריכה בכל אופן לתבנית טוסטר החומרים:4 כפות קמח אוסם 4 כפות שמן 4 כפות חלב 2 קוטג' 1 קופ.תירס גרעינים 4 ביצים 200 גרם גבינה צהובה מגוררת. מערבבים הכל ביחד ואופים בחום בינוני עד שמשחים. מקור המתכון: ניקולאי שף

מירבלי

New member
לביבות בטטה

לביבות בטטה. 5-6 בטטות לא גדולות 3 ביצים קופסת גבינה לבנה גביע קרם פרש או גבינה שמנה אחרת חבילת צנוברים או שקדים טחונים אגוז מוסקט מלח 2 כוסות קמח (בערך) קצת אבקת אפיה מבשלים את הבטטות ומועכים לפירה. לתוך הפירה מערבבים את שאר החומרים. מחממים במחבת שמן בערך בגובה 0.5 ס"מ. מעבירים בערך חצי כף מהבלילה למחבת, מועכים קצת. אחרי שמשחים- הופכים. צריך להוסיף שמן לפני כל "סיבוב" הלביבות תופחות אז לא צריך לשים הרבה מהבלילה. אם הלביבות מתפרקות צריך להוסיף ביצה ו/או קמח. אפשר להוסיף עוד מלא דברים לבלילה אם רוצים לביבות מתוקות או מלוחות. אנחנו הגשנו מלוח עם רוטב של יוגורט-מלח-פלפל-עירית והיה נפלא. מקור המתכון :כרמית

מירבלי

New member
סלט חסה ופקאנים מעולה

חסה מסולסלת או כל סוג של חסה חתוכה לרצועות בינוניות 2 גזר מגוררים על פומפיה גדולה 2 בצלים סגולים חתוכים לחצאי טבעות 10-15 צנוניות קטנות חתוכים לחצאי טבעות מערבבים את הכול ושמים מעט שמן זית ומלח מוסיפים פנימה כ5-6 ביצים פרוסות לרצועות 2 אבוקדו חתוך לקוביות מערבבים בעדינות מתבלים בלימון שמן זית ומלח לפי הטעם. מלמעלה מפזרים 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים ורוטב דבש וחרדל. מקור המכון:ניקולאי שף

מירבלי

New member
פאי פלפלים מעולה ומרשים מאוד

המתכון - לפי נירה רוסו רכיבים: 8-10 פלפלים בצבעים שונים - קלויים וקלופים 150 גר' גבינת טל העמק - פרוסה לפרוסות דקות ככל האפשר. לבשמל: 3 כפות קמח 3 כפות מרגרינה 1 כוס חלב מלח ופלפל 2 ביצים טרופות אופן הכנה: 1. קולים את הפלפלים כך שבשרם ישאר שלם.פורשים כל פלפל כך שיווצר מעין מלבן ומסדרים את המלבנים באופן חופף בתבנית משומנת בקוטר של 26 ס"מ, כך שקצוותיהם בולטים מעל דפנות התבנית. 2. בוזקים מעט מלח על הפלפלים ומניחים עליהם באופן חופף את פרוסות הגבינה. משתדלים שהפרוסות ייצרו שכבה אטומה, שעליה אפשר לצקת את הרוטב. 3. מערבבים בסיר, על להבה בינונית, את הקמח והמרגרינה, עד שנוצרת רביכה. מוסיפים את החלב, המלח והפלפל ובוחשים לרוטב סמיך. אחרי הסרתו מהאש מוסיפים לרוטב את הביצים. 4. יוצקים את הרוטב על פרוסות הגבינה, במרכז, ומקפלים פנימה את שולי הגבינה והפלפלים. 5. אופים 40 דקות ב-180 מעלות. מוכן כשהרוטב קרוש ומוצק. 6. מפרידים בעדינות מהדפנות, והופכים עליה את המאפה. סופגים במגבת נייר את יתרת השומן או הנוזלים (אם יש). גיוונים : גירסה עשירה - להוסיף לרוטב חופן פטריות שחורות יבשות, שרויות שטופות וסחוטות היטב. גירסה מהממת - בעונה מוסיפים לרוטב אספרגוס טרי דק מאד. הערות: של אמית ושל ג'וד: - יותר פלפלים - אף פעם לא מזיק. - לאחר שקולים את הפלפלים, שמים בשקית ניילון או בסיר מכוסה - אח"כ הם מתקלפים בקלות. - אני מראש מכינה כמות גדולה יותר של הרוטב, לטעמי יש מעט מדי. - אפשר להוסיף במקום חלק מהחלב חלק מהנוזלים של הפלפלים. - הפאי משתבח בחימום חוזר, לאחר שהוא מתייצב יותר. - לקלות את הפלפלים יום קודם. - להוסיף הרבה יותר גבינות לבשאמל.

מירבלי

New member
תמרים ממולאים בגבינה ברוטב סילאן

תמרים ממולאים 25 תמרים אני השתמשתי בתמרים מזן מג'ול למלית 300 גר פרומעז 1 כף עירית קצוצה דק 1 כף טימין קצוץ דק פיסטוק קלוי קצוץ גס מגלענים את התמרים אך שומרים שלמים מערבבים את חומרי המילית וממלאים מגלגלים בפיסטוקים לפני ההגשה לחמם בתנור חם – 250 2-3 דקות את התמרים הנחתי על – טחינה גולמית של היונה (תודה ליניבניב על הרעיון) ונקודות סילאן לקישוט מקור המתכון: ענת סקילי

והנה משהו מהעדה שלנו, יאמי יאמי

לחמה בעג`ין רכיבים: חומרים: לבצק: 3 כוסות קמח 30 גרם שמרי ``שמרית`` מלח קורט סוכר כוס מים פושרים 3 כפות שמן זית למלית: 1/4 כוס שמן זית 4 בצלים קצוצים דק 1/2 ק``ג בשר כבש טחון 4 עגבניות קלופות וקצוצות דק (לא הכרחי) 3 כפות רסק עגבניות 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה כפית פפריקה מתוקה 1/3 כפית סוכר 150 גרם צנוברים אופן הכנה: אופן ההכנה: *לבצק: שמים בקערה את הקמח, שמרים,שמן זית המלח והסוכר מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק וגמיש מכסים במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים כשעתיים. * אחרי שעתיים- חובטים בבצק כדי לשטחו,לשים שנית, ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה. לשים את הבצק פעם שלישית ומחלקים ל- 20 כדורים. מכסים במגבת ומשהים 15 דקות. **למלית: מחממים את 1/4 כוס השמן ומטגנים בה את הבצלים עד שיתרככו אך לא יזהיבו. מעבירים לקערה יחד עם השמן. מוסיפים לקערה את יתר חומרי המלית (פרט לצנוברים) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. * מחממים תנור ל- 200 צ. מרפדים תבניות בנייר אפיה. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה ושמים במרכז כל עלה כמות נדיבה של מלית ומורחים בשכבה אחידה על כל פני העלה. זורים מעל את הצנוברים. * אופים 15- 12 דקות, עד ששולי הבצק יזהיבו. מגישים חם.

נירהמ1

New member
לחמה בעג'ין - זה כל כך טעים../images/Emo3.gif

הכנתי פעם לחמה בעג'ין בארבע וריאציות: 1. עם בשר; 2. עם כמו עם הבשר אבל במקום בשר שמתי תערובת של פתיתי סויה; 3. עשיתי מהן פיצה - עגבניות, שמן זית וגבינה בולגרית ועשבי תיבול ו-4. אפיתי אותן בלי כלום וניגבנו בהן לָבָּנֶה. עד היום לא החלטתי איזו מהוורסיות טעימה יותר.

למעלה