מי קורא ספרים היום? בודדים!
אלדד, לצערי רומנים לא ימשכו כמעט אף איש צעיר לאספרנטו. עברו הזמנים שבהם כל אחד קרא הרבה. (ולרי יוצאת דופן...) אני מציע לאלון להביא לידיעת הנער המתעניין את הפריטים הבאים: 1. המאמר המקיף של אמילי עמרוסי שמופיע בראש האתר שלנו, בסעיף "מאמרים"(שמו: "שפה בלי גבולות", אם אני זוכר נכון) 2. המאמר הקצר שלי על שימושי שפת אספרנטו. הוא אמור להיות אי-שם בחומר שבדף הכניסה לאתר שלנו ב"תפוז". אם לא תמצא אותו, אשמח לשלוח לך (ולכל מאן דבעי, כלומר- לכל מי שרוצה. אגב, אני "מת" על ארמית...) לדעתי הדבר הכי חשוב הוא זה: נכון שגרמנית מדוברת ע"י מליוני אנשים. לעומת זה אספרנטו מדוברת ע"י מאה-מאתיים אלף איש בלבד. (מי שמאמין שיש מליוני דוברים בעולם, שיבושם לו!) אבל, תדע גרמנית רק לאחר שנים של לימוד, וגם זה לא בטוח. לעומת זה, תגיע לשליטה סבירה באספרנטו במאמץ קל יחסית ובזמן קצר יחסית. לדוגמא-הבן שלי שאולי (בן 19) התחיל ללמוד אספרנטו רק בינואר 2002 וכיום הוא כבר מתרגם בעצמו, להנאתו, סיפורים מאספרנטו לעברית ולהיפך. והוא אינו מוכשר במיוחד בשפות! והעיקר, תגיד לנער ההוא זאת: בעזרת גרמנית תוכל לרכוש מוצרים בחנויות בגרמניה ובשווייץ. בעזרת אספרנטו תוכל לרכוש חברים בכל העולם. זה הבדל נוסף, משמעותי, בין שתי השפות. בהצלחה! Sukceson